Реклама / Ads
3| 2226 |18.08.2024 ПОЛИТИКА

Новата служебна власт: Наближава срокът Кожарева да представи състав на кабинет

.
Горица Грънчарова-Кожарева
Решаващи часове за новата служебна власт. В понеделник (19 август) изтича срокът, който президентът Румен Радев даде на кандидата за бъдещ министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да представи списъка си с министри. Съображението на президента бе насрочването на предсрочните парламентарни избори на 20 октомври. 
 

През последните 10 дни заместник-председателят на Сметната палата имаше срещи както с настоящи министри от кабинета "Главчев", така и с други експерти.

 

През цялото време обаче Кожарева запази мълчание за това кои са хората, които е избрала.

 

А от "Дондуков" 2 очакват Кожарева в понеделник да се върне при тях с папка с подреден кабинет.





 "Аз смятам, че г-жа Кожарева ще представи кабинет. До този момент най-малко не е казала, че няма да има кабинет и всяко друго твърдение и писание са за мен дезинформация. Когато президентът връчи мандата за съставяне на второ служебно правителство той й каза, че тя трябва да разчита преди всичко на себе си и да не се поддава на влияние, на натиск. До този момент с нищо не го е показала", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. 

 

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър в следващия служебен кабинет. Това каза той пред журналисти в Копривщица преди дни.

 

"Получих покана и за мен ще бъде удоволствие да продължа да работя". Това заяви пред журналисти в Министерския съвет настоящият служебен министър на земеделието и храните Георги Тахов.

 

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов е приел поканата на номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да остане на поста в новия кабинет. Това съобщи БТА, позовавайки се на информация от министерството. Срещата им се е състояла в понеделник (13 август).

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3608 |16.08.2024 Три дни до крайния срок за съставяне на служебен кабинет . 28| 2814 |15.08.2024 Няма вето! Зелена светлина от президента Радев за закона срещу ЛГБТ пропагандата . 40| 7966 |13.08.2024 Съветът на Европа призова Радев да наложи вето на закона за "пропагандата в училищата" . 2| 2883 |12.08.2024 Диана Дамянова: Свърши времето на самостоятелното управление на партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads