Реклама / Ads
17| 6817 |06.08.2015 ПОЛИТИКА

Общинар: Във Варна народът се вдигна срещу мафията

.
Костадин Костадинов
Близо 1000 човека окупираха сесията на Общинския съвет във Варна и доказаха за пореден път, че и най-силната мафия е в пъти по-слаба от народа си, стига да е обединен и знаещ какво иска. Днес варненци влязоха в общината, за да си вземат властта, която по принцип им принадлежи. Власт, която в този момент е завзета от хора, превърнали Варна в свое частно владение, пише в блога си Костадин Костадинов.
 
При това – лошо и некадърно управлявано владение. Това, което последва, трудно би могло да се опише с думи. Огромен страх обхвана съветниците от ГЕРБ и присъдружните им метастази. Страх от сблъсъка с техните „избиратели“, добавя общинският съветник.

Защото хората протестираха за много неща – срещу застрояването на Чайка, срещу плана за интеграция на циганите и строежа на блокове за цигани, срещу унищожаването на една от двете фирми за градски транспорт в града, срещу лишаването на фонда ин-витро от пари за нуждаещи се двойки, срещу огромните данъци за бизнеса в града, срещу липсата на канализация в местност „Св. Никола“, срещу срещу липсата на вода в „Изгрев“ и т. н. На хората, на гражданите, на варненците им писна от престъпното и некадърно упраление и дойдоха да поискат сметка от „избраниците“ си, посочва Костадинов

Какво се случи след това? Нали сте виждали как се лутат хлебарки в стая, когато внезапно се светне лампата? Е, това се случи. Уплашени, жалки и препотени, съветниците на ГЕРБ и СДС (бивше ДПС, което на практика управлява града), буквално не можеха да намерят места за сядане в залата. Когато започнаха дебатите, въпреки това се опитаха да обвинят хората, че създавали шум и пречели на работата. Най-глупавите от цялата полит-паплач пък обвиниха гражданите, че били доведени организирано от някого и че понеже не се държали културно не били никакви граждани. Разбирате ли – в съзнанието на тази душевно обрязана сган гражданите не могат да дойдат сами и да защитят правата си, не! Тях задължително някой трябва да ги е организирал, заявява директорът на Регионалния исторически музей във Варна..

В крайна сметка повечето от нещата се случиха така, както ги поискаха варненци. Е, с цената на физически сблъсък с някои от най-омразните им лица в съвета. Дори кметът на града, известен с агорафобията си, дойде треперещ да обясни как бил съгласен с гражданите, но как все пак трябвало да се проведе сесия, защото била много важна за бъдещето на Варна. На въпроса защо след като е толкова важна за бъдещето тази сесия не беше свикана от 13 май насам (почти 3 месеца), отговор не последва.

Интересното обаче е друго. Когато хората, доволни от победата си, напуснаха залата, плъховете отново я подкараха постарому. Със свое решение те отнеха пари от нуждаещите се двойки с репродуктивни проблеми, за да ги дадат на тежко болни хора, йезуитски противопоставяйки едни нуждаещи се на други нуждаещи се. Нали хората ги нямаше в залата вече, кой да ги уплаши? Опитахме се няколко съветника да ги разубедим, но доводите пред хлебарките не вървят. Нещо повече, само час преди това треперещия кмет за пореден път излъга, твърдейки, че нямало да бъде пипана сумата за ин-витро процедурите. След което неговите съветници я орязаха с 5300 лв…, разкрива общинарят.

На финала един от протестиращите срещу общинската мафия ме попита – Защо хората те харесват, а общинските съветници те мразят? Отговорих му, че не съм се замислял за това досега, но че ако това е така, по-добра оценка за работата си през последните 4 години не мога да намеря. Повече щях да се притеснявам, ако беше обратното, завършва Костадинов.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4848 |06.08.2015 Миков във Варна: БСП залага на хора с биография и авторитет . 71| 6166 |07.09.2013 Антон Кутев: Голямата опозиция е народът, а не ГЕРБ . 73| 8487 |24.08.2013 НАРОДЪТ! . 60| 10878 |03.03.2013 Народът ще победи, капитализмът ще умре!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads