Реклама / Ads
12| 5818 |29.10.2019 НОВИНИ

Възраждане: Балотажът е факт. В неделя варненци ще избират между свободата и мафията

.
Костадин Костадинов
Битката за Морската столица продължава. Народът е близо до победата. Варненци отново ще покажат, че промяната тръгва от тях. Цяла България гледа с надежда гражданите на Варна.
 

Прогресивно расте вярата на все повече българи, че следващата неделя, те ще излязат да гласуват срещу статуквото на ГЕРБ и от тях ще започне промяната в цялата страна.

 

През последните години заблудите на управляващите бяха твърде големи, а огорченията за хората, твърде мъчителни. Управниците безчинстваха и ограбваха родината, а българите започнаха да се борят с нищетата.

 

Спасението идва на 3 ноември, в неделя. Делят ни едва няколко дни от свободата, а надеждата е във Варна. В обединението на народа срещу ГЕРБ. Българи от цял свят са "вперили поглед" с огромна вяра във варненци, че ще преодолеят различията си, за да се обединят, за да спасят родината ни и нацията ни от настоящите управляващи.

На 27 октомври, през целия изборен ден се подаваха стотици граждански сигнали към щаба на "Възраждане", за пренаписване на протоколи и подмяна на бюлетини. Достигна информация и за това, че малцинствените групи гласуват с т.нар "платен вот", който е купен от управляващите политически сили. Въпреки опитите за подмяна на вота, фалшификациите му и бавното броене в следващия ден, балотажът е факт. Следващата неделя Варна избира. Между свободата и мафията. Между откритото и прозрачно управление на Костадинов или зависимото поведение на кмета на ГЕРБ. Изборът е лесен, а пътят към него, минава през вярата и в обединението срещу статуквото. В следващите три дни варненци имат време за размисъл, за да предизвикат промяната.

 

Те избират между двама кандидати: Костадин Костадинов – млад, ерудиран, образован с необходимия административен и управленски опит. Човек от народа, произхождащ от обикновено семейство на баща с професия заварчик и майка, която работи като чистачка. Живеещ в краен квартал, в панелен блок, с вярата и мечтата, че Варна може да възстанови изгубения си блясък. Желае да върне управлението в ръцете на народа, да отвори вратите на административните институции за гражданите, да взима решения съвместно с експертите в града. Той е за прозрачно управление на Варна.

 

Срещу него на предстоящия балотаж се изправя Иван Портних, станал български гражданин едва преди 10 години. Управлява града в последните два мандата. Известен е сред гражданите на Варна като "Невидимия кмет", тъй като никога не се е срещал с тях и не отговаря на техните  въпроси. Управлението му е белязано от изграждането на най-скъпия път в историята на човечеството. През негово време за 3.3 км. градски път се изразходва в пъти по-голяма сума, отколкото за 9.3 км. планинска магистрала. През неговия мандат Варна си "купува" дупка в центъра на града за 43 млн.лв. В Международен план е известен още със скандала в "Хайфа" по време на дипломатическа мисия. Той завършва с ареста му, черен печат и забрана да посещава Израел. 

 

В неделя Варна избира свободата или мафията!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6142 |28.10.2019 Политологът Стойчо Стойчев: Балотажът в София е хлъзгав, всичко е възможно . 5| 4372 |30.09.2019 Политолог от ”Тренд”: Балотажът ще е между Фандъкова и Манолова . 9| 4801 |03.09.2019 Политологът Б. Попиванов: Балотажът Фандъкова – Манолова е неизбежен . 20| 19955 |30.10.2018 Възраждане: Кога ще бъде арестуван Каракачанов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads