Реклама / Ads
17| 11783 |28.02.2019 ПОЛИТИКА

Огнян Минчев до Стефан Тафров: Аз няма да бъда един от твоите избиратели!

.
Огнян Минчев
Политологът Огнян Минчев обяви, че няма да гласува за експерта в ”Демократична България” и бивш дипломат Стефан Тафров на предстоящите евроизбори, на които смята да се кандидатира.
 

Причината е, че ако бъде избран, той няма да се включи в групата на ЕНП. Преди дни Тафров спечели вътрешните избори на "Да България" за листата на евродепутати.

 

Тепърва ще става ясно дали партията на Христо Иванов ще излезе с обща листа с ДСБ, които предлагат за водач сегашният евродепутат Светослав Малинов. Междувременно Тафров обяви в социалната мрежа, че няма да е в групата на ЕНП, защото е последователен критик на Европейската народна партия заради подкрепата ѝ за Орбан, "но и най-вече на Бойко Борисов".

 

Политологът Огнян Минчев обяви, че на предстоящите евроизбори няма да гласува за излъчения от „Да, България” кандидат Стефан Тафров.

 

Вижте целия текст на писмото на Огнян Минчев до Тафров:

 

„Драги Стефане,

 

доколкото разбирам, ако кандидатурата ти за евродепутат успее, ти не възнамеряваш да бъдеш част от групата на ЕНП.

Не зная към коя група смяташ за възможно да се присъединиш, но за съжаление аз няма да бъда един от твоите избиратели.

 

Най-вероятният избор - ако няма да се присъединиш към ЕНП - би бил, предполагам, АЛДЕ.

 

Разбирам твоята непоносимост към Виктор Орбан, но ако се присъединиш към АЛДЕ, това означава да бъдеш рамо до рамо с депутатите на г-н Ахмед Доган.

Това изключва възможността хора като мен да подкрепят твоята кандидатура, както и политическата сила, която представляваш.

 

Като казах "политическата сила"... Част от Демократична България, която ти представляваш е и ДСБ - партия, за която аз съм гласувал нееднократно в различни формати на самостотелно или коалиционно участие. Не допускам ДСБ да се откаже от собствената си идентичност в такава степен, че да подкрепи за евродепутат кандидат, заявяващ категорично, че няма да бъде част от ЕНП. Това, разбира се, ще има своите политически последствия.

Последно - но не и по значение - ръководството на партията, към която принадлежиш - Да, България - нееднократно е декларирало идентичност на дясна политическа сила.

 

Как би било възможно съвместяване на тази идентичност с присъединяване на избран от нея евродепутат към АЛДЕ или към фракцията на Зелените (също възможно, предвид членството на Зелените в Демократична България), аз не зная.

 

Последно - но не и по значение - струва ми се, че в интензивната политическа кампания, която водиш за твоята кандидатура липсва какъвто и да е намек за това, че партиите - партньори на Да, България в коалицията - ДСБ и Зелените също имат своите кандидати за евродепутати, подреждането на които в общата листа не е предизвестено - доколкото съм информиран.

Разбирам политическата целесъобразност на това да се държиш като титуляр, но мисля, че това може да се окаже опасно в един твърде късен момент преди самите избори за оцеляването на коалиционното единство.

Желая ти успех!

 

Аз лично ще гласувам за кандидат на ЕНП. Независимо от това, че тази партийна фамилия е твърде инертна, има нужда от сериозно реформиране на своята ценностна и идейна визия и от завръшане към християндемократичната си идентичност.

 

Идентичност, която редица лидери от ЕНП през последното десетилетие жертваха чрез собственото си придвижване към либералния център по конюнктурни съображения.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6565 |25.10.2018 Стефан Софиянски: Правителството няма ясна цел, бюджетът е скучен . 9| 9093 |14.10.2018 О. Минчев: В България „консерватор” се става така, както ибрикчиите тръгват след пашата . 5| 7066 |21.05.2018 Огнян Минчев: Пред Путин президентът Радев да постави въпроса за цената на руския газ . 15| 10582 |19.03.2018 Стефан Тафров: Русия впечатлява с дрънкане на оръжия, не с демократични избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads