Реклама / Ads
1| 6683 |27.10.2024 ПОЛИТИКА

Огнян Минчев: Увеличението на избирателната активност: Реалност или манипулация?

.
Най-вероятно ще имаме отговор след няколко дни, за да разберем дали увеличението е реално или е резултат от манипулирани и контролирани процеси. Струва ми се, че причината за вдигането, което вероятно ще бъде в рамките на няколко процента, е свързана с това.
 

"Избирателната активност може да бъде малко по-висока, което би ублагодетелствало малките партии. Високата избирателна активност обаче не означава непременно многодетство на малките партии. За мен е много интересен въпросът за причините за тази активност." Това каза Огнян Минчев, политолог, доктор на социологическите науки в ефира на БНТ.

 

"Може би след няколко дни ще можем да сравним секции, където активността е била близка до нулата на предишните избори, а сега е над 80%. Само след малко ще видим каква е атмосферата на предизборната кампания и данните, които получаваме. Днес можем да твърдим, че има оживление на пазара за закупени гласове и контрол върху избирателите. Гласовете се купуват, а има и така наречения корпоративен контрол, с различни негови варианти."

 

Журналистът Владимир Йончев добави, че в Хасково и Благоевград има едни и същи водачи на училища. "Струва ми се, обаче, че сме пред един много сериозен въпрос: икономически и политически лидери, които не са избрани, имат най-мощен контрол върху правосъдието и правоохранителните органи. Това на тези избори ще проличи отвсякъде. Ще си позволя да реферирам към американската конституция. Американските президенти често пъти са били изправени пред въпроса: да не погине нацията, а да остане Конституцията.  Не е ли време въпросът за правосъдието, който поставяме от толкова дълго време — 20 години — да влезе отново в дневния ред? Защото като общество не постигнахме почти нищо в тази посока. " , добави Йончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3683 |25.10.2024 Проф. Николай Слатински: За Запада, БРИКС и бъдещето на човешката цивилизация . 10| 2512 |24.10.2024 Молдовската полиция: Проруски бизнес магнат платил 24 млн. долара на избиратели в страната . 22| 6727 |22.10.2024 800-900 българи има в Северна Македония, според Мицкоски . 5| 2815 |21.10.2024 Икономистът Лъчезаp Бoгдaнoв: Paзxoдитe зa пpaвocъдиe – oт милиapд дo двa зa пeт гoдини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads