Реклама / Ads
37| 16991 |26.09.2010 ПОЛИТИКА

Осман Октай: Семейството ще похарчи Доган

.
Осман Октай
Ахмед Доган вече е ядосан, дори на тези, които нарича свое семейство, защото знае, че е похарчен. Това каза в предаването “Горещо” по Нова телевизия бившата първа ръка на Сокола и зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

Още от миналата година говоря, че Доган е единственият човек в България, който може да дестабилизира държавата, коментира Октай. Той може да предизвика напрежение на религиозно етническа основа, като използва своя електорат. И тук проблемът не е Кърджали, а Североизточна България, където има изключително силни позиции. Защото ако в Кърджали има 7 кмета на ДПС, в Североизточна България те са 21. Там всички структури са под негов контрол и влияние. Кметовете в почти всяко село разполага с 2-3 автобуса, които са им под ръка. Само за една нощ може да натоварят в тях много хора, които, например, трябва да защитават своите религиозни права. Така може да се мобилизира около 150 000 турци, които да излязат на протести на триъгълника Разград, Шумен, Търговище. Достатъчно е сред тях да има 1000 провокатора, за да бъде хвърлена полицията срещу тях. Знаете какво може да се случи, спомняте си какво стана със студентите в София, които протестираха миналато година пред парламента. Но това е единствената възможност на Доган, за да се защити. Защото разбира, че вече е пожертван, но никога няма да се даде без бой, казва активистът на ДПС.

Според Октай ситуацията в ДПС и особено за Ахмед Доган се променила след убийството на Ахмед Емин. Той има своите версии за тази вендета, но те са свързани с едно важно обстоятелство – дали Емин се е срещнал с Доган преди убийството или не. И в двата случая обаче са намесени службите, смята бившият зам.-председател на ДПС.

Октай счита, че след това убийство Ахмед Доган има три алтернативи. Първата – да се оттегли от политиката и да си гледа живота, да си харчи спокойно парите. Това вече не може да се случи, особено след като в съда бяха внесени обвинения срещу Соколо, свързани с нерегламентираните му контакти около проекта “Цанков камък”.Втората – да бъде ликвидиран подобно на Ахмед Емин, заради това, че твърде много знае, което го прави твърде опасен, ако използва информация, която има. Трета- просто да бъде похарчен, тъй като хора, за които е работил, вече обмислят друг политически проект. Но Доган няма да се даде лесно, след като, както сам казва, през всичките тези години е работили за тези хора, коментира Октай.

По думите му днешните проблеми на лидера на ДПС са още от 2001 г., когато се създава Тройната коалиция. От тогава започва и мафиотизирането на българската държава. Той лично е бил свидетел на среща между Илия Павлов, шеф на “Мултигруп”и Ахмед Доган в Бистрица. Когато пристигнал при тях, Павлов го посрещнал с думите : “Хайде вече да направим това правителство, от колко години чакаме това”. Моментът е сериозен, трябва да се обмисли много добре стратегията на ДПС и участието му в управлява страната. Тогава обаче Доган се опита да дистанцира ръководството на ДПС от преговирите при създаването на коалиция, взимайки еднолично всички решения. Няколко месеца по-късно кръгът “Възраждане” е включен в Националния съвет за икономическо развитие, а всички знаем, кои влизаха в него – Илия Павлов, Емил Кюлев, Васил Божков и др., както и представители на медиите, които обслужваха техните интереси – Тошо Тошев и Радослав Радев.

Тогава настъпи и разривът между мен и Ахмед Доган. Три часа след срещата в Бистрица, той пристигна в централата на ДПС. Беше нервен, невъздържан в приказките си. Помолих го да останем за малко насаме. Тогава му зададох един единствен въпрос: “Ние или Илия Павлов ще прави правителството? Разделих се с Доган, защото аз искам в политиката да бъдем партньори, а не да обслужвам някого, убеден е Осман Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 13952 |30.07.2010 Октай: Доган и Генджев са комбина, готвят етнорелигиозен конфликт . 76| 8889 |19.05.2010 Доган: България не може да се управлява без ДПС . 36| 16042 |23.03.2010 Операция „Хищник” брои парите на Доган, близки му готвят преврат? . 78| 14354 |16.03.2010 Октай: Гоце търси алиби, ако утре го проснат като Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads