Реклама / Ads
4| 7988 |24.07.2017 ПОЛИТИКА

Партия ”Възраждане” дари субсидията си за ин витро

.
Костадин Костадинов Източник: БГНЕС
Партия ”Възраждане”, която е единствената извънпарламентарна политическа сила, получаваща държавна субсидия, дари първия транш от нея - 133 718 лв. на Центъра за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването. Лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че страната ни изчезва и умира пред очите и дарението за центъра е най-малкото, което могат да направят.
 

"Демографската катастрофа заплашва България от унищожение в рамките на следващите 10 години. За първите 6 месеца на годината са родени 27 000 деца, което е с 10 процента по-малко в сравнение с миналата година, когато са родени 30 000 деца", заяви Костадинов.

Според него трябва да се намали срокът за одобряване на заявленията на жените за подпомагане.

Друга мярка срещу демографската катастрофа според него е да се работи за връщане на българите, живеещи в чужбина.

"От 2009 г. насам ГЕРБ носят отговорност за управлението на страната и за демографския колапс, смята Костадинов. Ще работим за това колкото се може по-скоро това правителство да си тръгне, то е вредно за страната и трябва да си ходи, посочи той. Тези хора ни тласкат към много сериозни социални и етнически сблъсъци", смята Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" заяви, че ще продължат да даряват парите от държавната субсидия за различни каузи и ще публикуват отчет за тях. Той призова и другите партии, които получават държавна субсидия, да дарят парите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5715 |09.07.2017 Движението на Макрон става политическа партия . 3| 7182 |20.06.2017 Експерти: Липсата на реформа ще отвори ниша за партия на Слави . 8| 9154 |10.06.2017 Нинова към Борисов: На КСНС единствената Ви грижа е Вашето лично и на партията Ви оцеляване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads