Реклама / Ads
2| 5215 |19.12.2016 ПОЛИТИКА

Първан Симеонов: Очертава се кабинет, който ще зависи от волята на Борисов

.
Първан Симеонов
Опитите за съставяне на нов кабинет в този парламент е едно несериозно начинание. Очертанията са ясни - това ще е правителство, на което Бойко Борисов няма да премиер, но ще зависи изцяло от неговата воля. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ журналистът Стояна Георгиева.
 

 Заедно с нея гости бяха и политолозите Първан Симеонов и Тома Биков. Здравата логика говори, че най-добре е да отидем на предсрочни избори. И от ГЕРБ, и от РБ има хора, които са скептично настроени към нов кабинет. Преди месец хората гласуваха за промяна, а сега се опитват да им обяснят, че Румен Христов е гласен за премиер, изрази мнение Симеонов. Човек трябва да може да пресметне до 240, колкото са депутатите, но трябва да може да смята и до 5-6 млн., колкото са всички избиратели.

 

Силните фигури в ГЕРБ обявиха, че няма да участват в това правителство. Отговорността ще падне върху РБ. Изводът е, че не може да се направи кабинет толкова лесно. Най-вероятно ситуацията ще се запази, защото следващото Народно събрание ще има същата конфигурация, прогнозира Тома Биков. Един нов кабинет ще се казва "Борисов 3". ГЕРБ ще бъде основния гарант, ако има ново правителство. От ГЕРБ заявиха, че няма да участват със силни фигури. Тогава изниква въпросът - какъв интерес имат, за да подкрепят това правителство, попита Георгиева. Зад идеята за това правителство стои Росен Плевнелиев. Това е ясно. Бойко Борисов, Владислав Горанов и Томислав Дончев обявиха, че няма да участват в нов кабинет. Ние в момента говорим хипотетично. Няма никаква яснота дали изобщо ще има някакъв кабинет. Текат някакви преговори и разговори.

 

Всичко е в сферата на спекулациите в момента, каза още Биков. Борисов направи хитър ход. Опита се да се качи на вълната на мажоритарния вот. Това е опит да оглави бунта срещу себе си. С този ход той остави безмълвни и опонентите си. БСП искат смесена система, а ДПС са твърдо против мажоритарния вот. Все пак аз не знам какво ще спечелят ГЕРБ и РБ от едно такова правителство. Трябва да се помисли сериозно по този въпрос, заяви Първан Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6980 |19.12.2016 Експерт пред Фрог: Няма машинист, който да не знае какво е ограничението в Хитрино . 0| 3890 |16.12.2016 Валери Симеонов: Виждаме пореден обрат при Борисов . 2| 4022 |15.12.2016 Валери Симеонов: ГЕРБ в парламента сърба попарата на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads