Реклама / Ads
2| 10792 |27.04.2017 ПОЛИТИКА

Първо във Фрог: #КОЙ слага Румен Порожанов за земеделски министър

.
Румен Порожанов
Моделът КОЙ слага твърдо Румен Порожанов за земеделски министър. Това научи Фрог нюз от средите на ГЕРБ. Оказва се, че кандидатурата му вече е одобрена не само от бъдещия премиер Бойко Борисов, но и от патриотите. Така свързваният с множество скандали Порожанов е един от сигурните министри в бъдещия кабинет.
 

Твърди се, че задкулисната битка за неговото назначение била „на живот и смърт”. Причината е че точно през това ведомство минават огромни парични потоци от Европа и всяко политическо лоби се опитва да ги овладее. Експерти от земеделието са изумени, че ведомството се дава в ръцете на човек със спорна репутация. Любопитна подробност е, че Порожанов е особено близък до друга видна фигура от обкръжението на модела КОЙ. Става дума за шефа на НСО Ангел Антонов, който открито признава за приятелството си с корпулентния депутат от ДПС Делян Пеевски.  Не се изключва възможността той също да се е намесил при избора му.

 

„Спомнете си, че първият скандал, който се разрази по време на служебното правителство беше свързан именно с Румен Порожанов и управляваният от него фонд „Земеделие”. Министър Христо Бозуков го отстрани светкавично. Казаха, че фондът се проверява заради съмнения за корупционни афери. А сега същият този човек го връщат на още по-висок пост. Имаме усещането, че на такива места се слагат зависими хора, за да ги управляват по-лесно”, допълниха източниците ни.

 

Още преди няколко дни се разчу, че кръгове замесени в грандиозни далавери в земеделското министерство се опитват да пробутат на Борисов кандидатурата на Порожанов. Бившият земеделски министър Десислава Танева била фаворит, но бременността я препънала по пътя й да се върне. Дори уверенията, че няма да ползва и ден майчинство за отглеждането на чаканите близнаци, не помогнали. Служители възприемат този аргумент за дискриминационен по отношение на Танева.

Припомняме ви, че като шеф на Фонд „Земеделие” Румен Порожанов се прочу с многобройните акции срещу него от страна на ДАНС. Агенти на родното ФБР няколко пъти атакуваха фонда, правеха се обиски и в дома на Порожанов. Името му бе замесено в много скандали през последните години, включително и със съмнителни обществени поръчки.

През 2016 г . след одити от службите на ЕК Брюксел спря над 160 млн. евро за Програмата за развитие на селските райони. Освен това по общинските мерки Еврокомисията отказа да изплати 100 млн. лв. авансови плащания.


До под кривата круша стигна и разследването на полицията, свързано с побоя над Порожанов през 2011 г. Той беше нападнат във входа на блок 25 в жк. „Борово”, където живее. Интересен факт е, че по това време шеф на полицията беше приятелят му Ангел Антонов. Криминалисти споделят под сурдинка, че криминалната история е била умишлено потулена, за да не излязат на дневен ред съмнителни неща от личен характер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 16090 |26.04.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: Цацаров е в делириум след срещата с Дончев . 3| 5194 |26.04.2017 Само във Фрог: Б. Сарафов отърва кожата и по второто дело за обида . 5| 5185 |25.04.2017 Борисов: Министрите най-лесно се слагат и махат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads