Реклама / Ads
5| 6780 |28.10.2017 ПОЛИТИКА

Зависими от ГЕРБ и ДПС бесепари атакуват Корнелия Нинова

.
Време е за раздяла с болшевизма...
Пловдивският олигарх Георги Гергов е зависим от властта и затова прави услуги като тази да атакува лидера на БСП Корнелия Нинова. Зависимостите му идват от многото кредити, сделките с Пловдивския панаир, ЦУМ, ЦУМгейт, проблеми със Слънчев ден и др.
 
Топлите му отношения с Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски не са случайни. Но те и задължават. Както и обвързаностите по масонска линия.

 

Ангел Найденов също е бил в близки отношения с Пеевски. Твърди се, че докато беше военен министър в кабинета „Орешарски“ олигархът от ДПС му се обаждал редовно и дори налагал мнението си по редица въпроси. Освен това Найденов е бесен на Нинова, защото след няколко мандата в Народното събрание, вече не е депутат. Със сигурност е раздразнен и от несполуките около кандидатурата на съпругата му Мая Манолова в номинациите за кандидат-президент. В същото време и досега не са разсеяни съмненията около участието на Манолова-Найденова в скандала с бюлетините, известен като аферата „Костинброд“. Запознати твърдят, че е била поздравена лично от Пеевски, който по онова време бе противник на Борисов. Изборът й за омбудсман също се приема от някои като компенсация за неблагополучията й в партията, а и като награда за някои услуги. Това, разбира се, са само гледни точки и версии, но на „Позитано“ 20 са запознати с кухнята на тези отношения.

 

Михаил Миков пък е един човек с наранено честолюбие. Той все още не може да преглътне загубата на ръководния пост в партията. Дългите години прекарани в парламента и ръководството на БСП са го лишили от качества и рефлекси да бъде конкурентен  в непартийна среда. Това бе причина и за безличният му престой като вътрешен министър.

 

Димитър Дъбов, който се прочу с фразата: „Богати младоци искат да превземат БСП“, няма как да приеме какъвто й да е опит за реформиране на партията. На идеологическо ниво той се съотнася към 50-те години, а на икономическо – в региона Шумен – на феодално. Представител е на т.нар. „чугунени глави“ в партията, за които дори самата дума „социал-демокрация“ е опасна…

 

Янаки Стоилов и Георги Божинов са от онези ортодоксални партийци, които извън комфорта на партийните привилегии са като риба на сухо. Те са от типа на професионалните коминтерновци, които получават заплати заради верността към левите идеи.

 

С тези свои другари Корнелия Нинова знае как да се справи. Заплахите са по-големи обаче от някои хора, които горещо засвидетелстват покрепа и преданост. Между тях има такива, които често-често са посещавали Делян Пеевски в х-л „Берлин“, както и обвързани по бизнес линия с него и кръга Кой, което означава и Борисов и Цветанов. Те са като „спящи клетки“, които могат да бъдат активирани в определен момент и в услуга на съмнителни интереси. Винаги могат да се очакват изненади и от „библиотекарския кръг“, който също е свързан с Доган, Пеевски и Борисов. Там са заложени и интереси по упражняване на контрол върху тайните служби, които са непостоянна величина. Освен това този кръг държи топла връзка с Кремъл, откъдето понякога се диктува накърняващо интересите на България поведение.

Планът на противниците на Корнелия Нинова отива още по-далеч – вероятна коалиция с ГЕРБ и дори атакуване на президентската институция. Но за това – друг път.

 

Камелия Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5778 |30.09.2014 Х. Александров за Фрог: Политиците ни умеят да управляват единствено зависими поданици . 30| 8371 |08.11.2012 Независими депутати учредяват партия ДАНО . 52| 6243 |23.06.2011 Костов: Независими депутати заради интереси крепят ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads