Реклама / Ads
27| 4985 |21.03.2021 ПОЛИТИКА

Павел Вълнев: Влязох в политиката, за да променим България

.
Не мисля, че съм точно американски българин, аз съм си българин. По-скоро децата ми може да бъдат американски българи – родени в Америка от български родители. Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев в предаването 120 минути по bTV.
 

„Отидох в САЩ с 300 долара в джоба, чистач съм бил, доставчик на пици, камиони сме карали с брат ми. Може би това, че сме били двамата е спомогнало да постигнем този успех. Имам познати, които не успяха. Ние продължихме. Имам бизнеси на различни континенти, занимавам се с различни неща. Най-известен е бизнесът ми с камиони - над 700 камиона и над 2000 ремаркета“, разказа Павел Вълнев.

 

По думите му, за да задържиш тези хора, трябва да им даваш подходящото възнаграждение. „Печалбата ми е достатъчна, за да мога да си позволя всичко, дори и да спра да работя, мога да се занимавам с нещо, да дам част от енергията си за една кауза“.

 

„Българите са изключително апатични, не вярват на никого, обезкуражени са. Това ме притеснява. Хората не трябва да се отказват, а да вярват в промяната. Да излязат и да гласуват за някоя от новите партии“.

 

 „Аз не съм искал да съм политически лидер, искам промяна в държавата. Не съм типичният политик, който говори с шаблони, а казвам истината. Имам голям бизнес, живея на два континента, нямам амбициите да съм лидер на партия. Влизам в политиката, за да променим нещата. Моята идея е да увлечем хора като мен, независимо дали са 100 или повече и тогава посоката на България ще бъде различна“, категоричен е бизнесменът.

„Не само Павел Вълнев, всеки може да стане председател на партията. Това е една демократична партия. Умишлено се говори за партията на Цветанов, а тя не е негова. Там има мнохо хора, които никога не са били в политическа партия“, припомни Вълнев.

 

Той заяви, че проблемът в ГЕРБ и ДПС е лидерският модел. „Обграждат се с хора, които са лакеи и живеят в паралерен свят“, е мнението му.

 

„През последните месеци направихме няколко обиколки на страната, видях болката в хората. Има политици от години, които не познават толкова добре страната, колкото аз.  Видях и чух проблемите на хората“, разказа Вълнев.

 

„Републиканци за България е единствената партия, която се опитва да направи нещо с българите в чужбина. Не може да имаме успешни хора в цял свят, а да не може да ги привлечем. Америка изсмуква мозъци от целия свят, ние не правим нищо, за да ги върнем. Този процес е бил 30 години. Винаги съм се обграждал с по-умни хора от мен. Искал съм най-добрият счетоводител и най-добрият адвокат да работят за мен. Тук е различно. Управляващите предпочитат да не се обграждат с умни хора“, зам.-председателят на партията.

 

Вълнев коментира и темата с милиона, дарен на  ПП „Републиканци за България“. „Не дарявам този милион на Цветанов, а на една кауза - да променим България. Имаме дългосрочен план. Затова сме направили хоризонтално покритие на страната и имаме над 120 офиса. По демократичен начин хората си избраха местните лидери за разлика от другите партии“, заяви зам.-председателят на Републиканци за България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6414 |08.03.2021 Павел Вълнев: Яростта на ГЕРБ срещу Републиканци за България издава страха преди парламентарния вот . 10| 4853 |06.03.2021 Цветан Цветанов и Павел Вълнев: Към блестящите морета . 15| 4628 |26.02.2021 Цветан Цветанов и Павел Вълнев представиха външнополитическата платформа на Републиканци за България на срещи във Вашингтон . 23| 3995 |23.02.2021 Започна работното посещение на Цветан Цветанов и Павел Вълнев в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads