Реклама / Ads
14| 4340 |14.05.2023 ПОЛИТИКА

Петър Бояджиев: Борисов въртя ПП-ДБ на шиш, но сега инициативата е у тях

.
Петър Бояджиев
ПП-ДБ имат решения за два отказа, не подкреят правителство с мандата на ГЕРБ и не участват в правителство с ГЕРБ. След като ги въртя на шиш Борисов и като не успя да ги вкара в капан, той извади от ръкава картата Мария Габриел. С тази карта иска да спечели точки вън от България. И спомнете си каза, който ме подкрепя да дава министри. И хоп завъртя се рулетката около коалиция Магнитски.
 

В политиката, във войната, който взема инициативата има поне 50 % предимство пред противникът си. Борисов взе инициативата, а взе и рискът да инициира процесът за свалянето на Гешев и замяната му със Гешев с друго име. Тези две действия създадоха нова политическа обстановка. БСП и ДПС вече се видяха във власта.

 

Какво трябва да направи, спред мен, ПП-ДБ, ако умеят да играят политическата борба. Ние правим компромис и отстъпваме от едината точка, именно не участването в правителство с ГЕРБ. Приемаме премиер Мария Габриел за премиер, а министрите от нас. Ако до тук си съгласен, остава точката с кой мандат.

 

Ние вече сме направили компромис с едно от условията ни, остава ти да приемеш вторият мандат, което вече много пъти си говорил, че не е важен мандата и Мария габриел ще бъде представена на президента при втория мандат и то с готов кабинет в който Николай Денков ще бъде сменен с Мария Габриел. Ама, добре ли е, ама ще стане ли, ама Борисов ще се съгласи ли. Всичко това на този етап няма никакво значение. Инициативата е преминала от Борисов в ръцете на ПП-ДБ. Те са предложили компромисът. И да приеме и да не приеме Борисов те са печеливши от подобен ход вън от България на 100 %, вътре в България, зависи, как ще съумеят да опаковат това предложение.

 

Но все пак, предлагат спасение от коалиция магнитски и от радево управление. И пак повтарям, няма значение дали Борисов ще приеме или не. Остава разбира се времевият график.

 

Петър Бояджиев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8321 |10.05.2023 Анализаторът Пламен Димитров: Мария Габриел с брюкселската си биография - прът за овчарски скок на Борисов и ГЕРБ . 8| 6807 |09.05.2023 Христо Панчугов пред Фрог: Предложението на Борисов е опит за уйдурма . 6| 6782 |03.05.2023 Политологът Петър Чолаков: Борисов направи мини-спектакъл за прехвърляне на отговорността на ПП-ДБ . 0| 3728 |02.05.2023 Диана Дамянова: Всичко е в ръцете на Борисов, ДБ нямат министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads