Реклама / Ads
10| 11853 |23.10.2019 ПОЛИТИКА

Петър Бояджиев: В Брюксел се води жестока битка между тези, които забатачват съюза и тези, които искат промяна

.
Петър Бояджиев
Не се изненадваме от новините които идват напоследък от Брюксел. ЕНП, партията към която принадлежат депутатите на Борисов и чиито кандидат за президент на Еврокомисията , заедно с пияндето Юнкер, предават трудно власта след години доминирали я. Едно от тези действия беше да отхвърлят кандидатурата на Силви Годар за комисар от страна на Франция. Да, но случаят не е приключил.
 

Установи се, че във вътрешната поща един мейл издаде заговорът на Вебер и ето вече 12 дена Франция отказва да предложи друга кандидатура. Заговорът е също с измама към Фон дер Лайен, защото преди тя да предложи Силви Годар, се е консултирала с Вебер и той е казал, че ЕНП, не е против.





И ето вчера 22-ри над двайстина европейски светила в областа на правото, икономиката и политиката от по-голямата част от страните членки, се обърнаха с подробно писмо към председателя на Европарламента, където с тежки аргументи казват, че мотивите с които са отхвърлили кандидатурата, са правно незащитими и в противоречие с европейското право. Искането им е предсдателят на праламента да продължи процедурата на изслушване, която не е закрита и да се разгледа отново случаят.

 

Напомнят, че при повторното изслушване Силви Годар е депозирала 60 страници писмено и правноаргументирано обяснение, което съзнателно не е било взето под внимание защото Вебер и неговата група са имали желание да си отмъстят, което по такъв явен начин е недопустимо. Ще следим развитието, Но истината е, че в Брюксел се води жестока битка между тези които вече години забатачват съюза и тези които искат да се прекрати с тази порочна практика. Всъщност предложението на Юнкер за българският мораториум е част от това. За сега то е само предложение и трябва да мине през одобрението на 2 институции. Съвета и Парламента.

 

Петър Бояджиев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6560 |11.09.2019 Петър Витанов: Заради Борисов бяха създадени свръхочаквания за ресора ни в ЕК . 11| 5687 |25.07.2019 Брюксел отново дава България на Съда на ЕС заради мръсния въздух . 9| 13338 |09.05.2019 Доц. Петър Чолаков за Фрог: Слави е закъснял за политиката . 21| 8442 |19.04.2019 Карадайъ води евролистата на ДПС, но за Брюксел заминава... Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads