Реклама / Ads
56| 9844 |03.06.2010 ПОЛИТИКА

Р. Петков: Премиерът лъже, да подаде оставка

.
Румен Петков
Борисов лъже и от кабинета му също. Заради гафа с шефа на ЦРУ, трябва да се подадат оставки на най-високо ниво. За това призова днес по Нова телевизия бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков.
 

Според него преди седмица, по време на посещението на шефа на ЦРУ Леон Панета в София са обсъждани политически теми за държавата и по специално - създаването на нов ляв проект от президента Георги Първанов, конкретизира Петков. С много увъртания и недоизказани изречения той разкри, че шефът на ЦРУ и премиерът са имали разговор в кабинета, разходка в центъра на София, вечеря, по време на които са водени именно тези недопустими разговори.

С политическото ръководство на държавата Панета е обсъждал едни теми, а на експертно ниво са били други. Прецедент е български политик да обсъжда с чужд гост политическите проблеми на държавата си и разпределението на силите. Искам оставки, а аз съм готов също да подам оставка и да напусна парламент и всички ръководни места, които заемам, ако се окаже, че лъжа, категоричен бе Румен Петков.

Той отхвърли и писмото на шефа на премиерския кабинет Румяна Бъчварова, която опровергава обвиненията, че Борисов и шефа на ЦРУ Леон Панета са коментирали проекта на Първанов. Отговорът й е след запитване от началника на президентския кабинет ген. Никола Колев по скандалната тема. Бъчварова не казва истината, тя е един чиновник, който отговаря само това, което и е разпоредено, уточни Румен Петков.

Минути по-късно пък лидерът на “Атака” Волен Сидеров каза в същата телевизия, че не вижда нищо лошо премиерът и шефа на ЦРУ да обсъждат намеренията на президента. По думите му Панета се интересувал от политическата карта у нас лично вместо да използва свои агенти.

Румен Петков припомни, че от доста време премиерът Борисов се занимава с тази тема, даже при посещението си в Италия в интервю за телевизионен канал пак е коментирал политическите намерения на Първанов и разкрил, че те минават през ДПС.

Георги Първанов е доказан политик, той е нужен на политиката на държавата и е глупаво да го вкарват в такива интриги, подчерта съпартиецът му. Според него в страната имало няколко хора, които разбирали от партийното строителство и това били патриарх Максим, Доган, Иван Костов и Първанов.

Бившият вътрешен министър се спря и на конфликтната тема за контрабандата на цигари. Според него през последните месеци тя разцъфнала и била по-силна даже от годините на югоембаргото. Всичко това се случва с покровителството на държавата и то в интерес на други две съседни страни. Контрабанда с акции на “Женския пазар” не се бори, каза Петков и подчерта, че по негово време не е спирал никакви разработки, нито искания за СРС-та.

Петков отказа да коментира проекта на Татяна Дончева, обяснявайки, че се чувства нехигиенично. Гостът на Лора Крумова обаче не скри негативното си отношение към сегашното ръководство на БСП. Лидерът Станишев блестял с отсъствието си през периода юни – август миналата година.

Румен Петков подчерта, че на България сега е нужда силна левица и БСП, и спиране на полицейщината, която ГЕРБ и Цветанов са превърнали в ежедневие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5916 |02.06.2010 Световните медии хвалят България за икономическите мерки . 14| 5208 |02.06.2010 За перверзията и за медийната независимост . 31| 9474 |01.06.2010 Медиите: Бойко, обичаме те! . 13| 7034 |31.05.2010 Наведената глава на българския чиновник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads