Реклама / Ads
82| 10851 |22.08.2011 ПОЛИТИКА

Р. Петков: В. Танов участва в контрабандата; Трайков има проблем с мисленето!

.
Румен Петков
Генералният провал е невлизането ни в Шенген; бюджетът на МВР е недостатъчен, но по мое време беше най-добър. Българската политика има необходимост от Г. Първанов и хора като него. Не мога да извадя 100 000 лв.; не съм от елита, добави той.
 

Кой плаща разноските по сватбата на Николай Младенов, попита по НТВ депутатът от БСП Румен Петков и констатира, че тези разходи не били морални; ставало дума за баснословни разходи от порядъка на 100 хиляди лв. Държавниците не бива да ползват резиденциите за лична употреба; кой ще плати на персонала им, на охраната, продължи с въпросите той. Това, което се дава по телевизиите, създава впечатление за груба експлоатация на служебно положение, добави Петков.

Аз не мога да извадя такива пари, каза ексминистърът и установи, че при подобни размери той не влизал в елита. Темата за крадливата тройна коалиция щяла още да се преекспонира.

Въпросът с даренията може да бъде тълкуван многозначно. Бюджетът на МВР е недостатъчен. И сега има полицейски управления, в които поради липса на гориво сигурността се обезпечавала само с една кола, добави той. Бюджетът по мое време беше най-добър, тогава заплатите бяха увеличавани многократно, започна строителство на нови сгради, купиха се нови автомобили, продължи той.

България има най-тежката външна граница, но генералният провал е невлизането ни в Шенген, констатира още Петков. Не само МВР получава дарения, осведоми той.

Сигурно "Лукойл" е един от дарителите на МВР, и по мое време даряваха компютри, продължи Петков. "Лукойл" не е сред дарителите на МВР, опроверга писанията в Уикилийкс от Дж. Пардю Петков. Пардю пишел глупости, ако го е направил, уточни социалистът.

Министърът на финансите можеше да реши въпроса с "Лукойл" с един размах, но се показа двоен стандарт; стигна се до парадокса директорът на Митниците да не изпълни съдебно решение. Някой направи това със съзнанието, че обслужва контрабандата, коментира Петков. Митниците закриха митническото си бюро в нефтобазата Росенец; днес твърдят, че някой източва нефтобазата.

Заради престъпното си мислене В. Танов трябва да бъде вкаран в затвора. Той участва в контрабандата на най-високо равнище, съобщи Петков. Според него всички контрабандисти и на цигари трябвало да издигнат паметник на Танов. Когато държавата извършва беззаконие, няма значение срещу кого го прави, уточни Петков. Ако "Лукойл" тръгне да съди държавата заради безумието на Танов и ко, кой ще плаща, попита той и отговори, че сме щели да плащаме всички ние. Държавата да вземе мерки срещу хората, злоупотребяващи с власт, поиска той. Танов да бъде отстранен от длъжност, да се направи проверка, да бъде даден на прокурор заради злоупотреба с власт, продължи Петков. Трайков също уронвал престижа на най-голямата ни компания. При Трайчо проблемът е с мисленето не със смятането, констатира той.

Не гадая кой е кандидатът за президент на ГЕРБ; той има все по-малко шансове, докато г-н Калфин обикаля страната и се среща с много хора. Еднозначен човек в България едва ли има, но той няма проблем с начина, по който го възприемат. ГЕРБ са на път да си гарантира "всички срещу тях". Голямото предизвикателство на Станишев е да създаде максимално добри условия за изборите; БСП е показала, че властта не е самоцел, а победата на Ив. Калфин ще е победа за България, той е силното решение; той е човек с характер, не е Мистър Йес.

Българската политика има необходимост от Г. Първанов и хора като него; БСП има нужда от него, заключи Петков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 8488 |02.08.2011 М. Кунева: В. Танов е изолиран от правителството . 72| 5461 |13.07.2011 Опозицията се договаря за вота срещу Цветанов . 60| 6911 |05.07.2011 Цв. Цветанов: Имаме кандидат-президент и го пазим в тайна! . 43| 7370 |24.06.2011 Цветанов: Кандидатът ни за президент - голяма изненада за сините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads