Реклама / Ads
31| 8353 |10.09.2018 ПОЛИТИКА

Плевнелиев пак остър към Радев: Във външната си политика е нула

.
„Не мога да скрия разочарованието си от действията на президента Радев...Той е първият президент на България - популист. Не му отива на един държавен глава да поставя под съмнение действията на институциите. В това има противоконституционалност. Проблемът е много сериозен“. Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев.
 

„Външнополитически Румен Радев не е никакъв фактор. Навън вече няма кой да го чуе. На Изток – Русия му зашлеви два пъти такъв звучен шамар, че неговото заиграване с русофилството няма тежест“, посочи Плевнелиев пред bTV.

 

„Нямам никакви амбиции за политически постове. Аз се чувствам в една много позитивна среда на развитие. В момента получавам световно признание. Нямам на кого какво да доказвам. Аз влязох в политиката, за да дам, а не за да взема“.

 

„За Радев най-лесно е да бъде контра на правителството, защото друго не му остава. Той трябва да е платформа на всички добри идеи в България. Държавният глава не може да обижда – може да посочва проблема, но не и това. Не може да е контра на НС и на правителството. Не постигате разделение на нацията, когато имате ясни аргументи по различни проблеми. Не му прилича и не е добре на един държавен глава да действа по този начин“, смята бившият президент.

 

Плевнелиев коентира и драмата около оставките в правителството: Ако бях на мястото на министър Николай Нанков категорично щях да подам оставка. Министър-председателя Бойко Борисов реагира много бързо в ситуацията край Своге. Това, че поиска оставки е негово конституционно право. Това каза президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ в ефира на БТВ.

 

Той подчерта, че в ГЕРБ има дебат за разлика от други политически сили у нас.

„Тази оставка не е по вина на министрите. Министърът не може да носи вината за това кой е строил или как се е експлоатирал един път. Това е морален акт". Той даде пример с подобни тежки катастрофи, след които не са се подавали оставки. „Когато БСП са били на власт подобни морални актове на министри не са наблюдавани, затова в случая премиерът Борисов печели допълнителна точка“.

 

„В България има много опасни участъци, АПИ трябва да реагират и да нанесат нужните корекции“, смята Плевнелиев. По думите му трябва да се направи ревизия на договорите, да се провери дали строителите са изпълнили указанията на проектанта.

Той припомни, че по времето, когато той е бил министър на регионалното развитие, въпреки нищетата се е предприела модернизация на редица пътища на територията на цялата страна. „Аз бях този министър на България, който закупи с пари на Световната банка една специална машина за проверка на качеството на пътя и изпълнението на поръчката“.

 

Плевнелиев призна, че е бил "направен" член на БКП, като и че баща му майка му са били коменисти.

 

"Оставам в България, за да работя за страната си и да съм полезен", заяви още той.

 

За личния си живот Плевнелиев сподели, че се чувства щастлив. Той подчерта, че не иска да налага щастието си. „С Деси не налагаме на никой нашия дневен ред. Когато съм с една жена съм с нея до край. Никога не съм имал офшорни сметки, никога не съм имал любовници. Всички трудности, пред които минах, останаха в миналото. В чудесни отношения сме с бившата ми жена, децата са добре“, сподели той.

 

На въпрос кога се очаква да стане баща отново Плевнелиев призна, че след около две седмици. Той отрече да има избрано име за наследника му и подчерта, че този избор е на майката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6491 |12.06.2018 Румен Радев: Алармирах, че ще се стигне дотук - да загиват летци . 12| 6366 |03.05.2018 Радев: Не е сериозно да коментираме шегите на Марешки . 42| 11785 |01.04.2018 Ще берем ядове с разкрачената си позиция между Европа и Русия, категоричен е Плевнелиев . 15| 5505 |30.01.2018 Плевнелиев нахока Радев и Синода за Истанбулската конвенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads