Реклама / Ads
203| 8523 |10.10.2011 ПОЛИТИКА

Плевнелиев&Попова: С папки и манипулации избори не се печелят

.
Р. Плевнелиев и М. Попова
В клипа на БСП има манипулации и неистини; и от РЗС манипулират - те не могат да уволнят Б. Борисов, а само секретарките си. Правителството на ГЕРБ е първото, което вкара "цар" Киро зад решетките.
 

Ако има балотаж, той ще е с кандидата на БСП - Ивайло Калфин, обяви по БТВ кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев. Г-н Данаилов иска хората да го запомнят като актьор, аз искам да ме помнят като най-добрия вицепрезидент, каза М. Попова.

В самия клип на БСП има манипулации и неистини - вярно ли е, че парите за култура са по-малко от парите за подслушване, попита Плевнелиев и каза - не! Опроверга и, че в момента журналисти се подслушват, това се правело по времето на Станишев. РЗС също манипулират - те не могат да уволнят Б. Борисов, а само секретарките си, дори Семов да стане президент. С папки и манипулации изборите не се печелят. Когато Семов разправяше, че имам черен печат за Германия, аз бях на среща с канцлера Меркел, продължи кандитатът на ГЕРБ.

Ние трябва да даваме решения, българите трябва да гласуват съзнателно "за", поиска Плевнелиев. За Катуница имах много ясна позиция още в първите часове - това беше криминален случай, но кандидат-президентите не трябва да яхват вълната. Това, което стана, беше консолидиране на етническия и националистическия вот. Правителството на ГЕРБ е първото, което вкара този човек - "цар" Киро зад решетките.

Нашата реакция беше своевременна, овладяна и далеч от трупането на политически дивиденти, без да сме равнодушни, добави Попова.  Хората искат всички да са равни пред закона, каза тя.

Правилното решение не е да даваме на ромите жилище и пари, а образование, каза още Плевнелиев. Попова добави - образование и здравеопазване. Ромите можели да работят - да са шивачи, или работници по магистралите; въпросът бил да им се даде възможност да се интегрират.

Калфин заяви, че ще приеме гласовете на Доган, аз ще покажа, че можем да спечелим и без Доган, каза Плевнелиев. Попова разказа, че в Кърджали хората живеят спокойно заедно и призова всеки да има право да гласува свободно и да избира.

Аз съм най-хигиеничният човек, спомене ли някой думичката "подкуп" - това ме обръща отвътре, каза Плевнелиев и добави, че е построил Бизнеспарка, без да вземе или да даде един лев. Когато един бивш премиер разхожда буркани с пепел из студията, трябва да се сезират компетентните органи. Трябва всички да работим за държавността, а не да подмятаме папки, заключи Плевнелиев.

Кандидат-президентът обичал чаша червено вино вечер, практикувал много спортове, живеел с достатъчно пари на месец за водене на нормален живот. Кампанията щяла да струва точно 2 милиона, без билбордове по магистралите. М. Попова, не пиела, не спортувала, стигали й парите - нейните и на съпруга й, който не бил началник. Плевнелиев не плачел от гняв, или когато му е тежко, но думите на децата му можели да ми създадат емоции.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 12106 |09.10.2011 Е. Сугарев: На Трактора и покровителя му ще им стане тясно след изборите . 34| 6695 |21.09.2011 Цв. Цветанов: Избори се печелят не в кампанията, а през цялото време . 5| 5279 |08.09.2011 Изборите оспорвани, но за второто място . 64| 7441 |07.09.2011 Ив. Костов: Изборите - покер със скрити карти!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads