Реклама / Ads
21| 16001 |02.03.2018 ПОЛИТИКА

Политолози: Сделката за ЧЕЗ променя политическата ситуация у нас

.
Мария Пиргова и Първан Симеонов
”Въпреки че към момента няма обективни предпоставки за резки движения в управлението, тази сделка безспорно променя политическата ситуация в страната”, каза политологът Първан Симеонов.
 
По думите му правителството ще се опита да превърне "дефекта в ефект".

"Борисов направи две много прости неща. Първо горещо се разграничи от сделката, след което заяви, че държавата трябва да вземе участие в нея. С ясната представа, че това ще се хареса на обществото", каза още Симеонов.

"Това е една от най-мащабните сделки, с които правителството ни се е заемало, тъй като без неговото участие тя на практика не може да бъде осъществена, коментира политологът Мария Пиргова.

Собственикът на "Инерком България" Гинка Върбакова обясни скандала около сделката ѝ за покупка на бизнеса на ЧЕЗ в България с интересите на отпаднали в конкурса кандидати. Тя заяви, че се прави опит сделката да бъде осуетена "чрез оказване на политически натиск в България и Чехия заради икономически интереси на вече отпаднали кандидати" върху купувача и продавача.

Пред Bulgaria ON AIR Maрия Пиргова посочи още, че българинът реагира най-вече, когато се посяга към собствеността му. А сътресението от своя страна е голямо, тъй като правителството на практика не може да обясни кой купува. Налице са и огромни противоречия в твърденията на премиера Борисов, което означава, че държавата има участие в сделката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 12358 |01.03.2018 Гинка даде назад за ЧЕЗ, Горанов врътна, че държавата ще участва в сделката . 7| 10174 |28.02.2018 Жельо Бойчев иска банката, която дава милиарди на Пеевски, да обясни какво прави в сделката за ЧЕЗ! . 6| 6627 |28.02.2018 Бабиш: Чехия няма намерение да анулира сделката с ЧЕЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads