Реклама / Ads
17| 10626 |02.06.2017 ПОЛИТИКА

Полицаи: Нови заплати и озаптявате Горанов, иначе протести

.
През 2015 г. правителството ”приспа” служителите на МВР. Ще се повтори ли същото сега?
Най-малко с 15% трябва да се вдигнат заплатите на служителите в МВР от 1 юли. Искаме и спиране на всякакви експерименти с ведомството, които не водят доникъде. Ако това не стане – съвсем скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място.
 
Това заявиха от най-големия полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

От синдиката припомят, че това вече се е случвало през 2015 г. по вина на финансовия министър Владислав Горанов.

Повод за писмото на синдикатите е, че участниците в Консултативния съвет за национална сигурност са се обединили около необходимостта до края на 2024 г. средствата за отбрана да достигнат до 2% от БВП. "Въпреки че са се обединили и около нуждата от още кадри в системата за сигурност и ръст на заплатите на работещите в МВР, никъде не видяхме опровержение на изказването на един конкретен министър за необходимостта от намаляване на бюджета на МВР с 300 млн. лева (имат предвид изявлението на Владислав Горанов )." Позицията на полицейския синдикат е, че бюджетът на министерството за 2018 г. не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен.

"Това са само част от спешните мерки, които трябва да се предприемат, за да се гарантира сигурността на българските граждани", пишат още от синдиката.

Припомнят се още, че т.нар. административна реформа от предишното ръководство на МВР е създала само проблеми, които още не са решени. Странно било, че Горанов има намерение да продължи същата линия на поведение, което ще е пагубно за сигурността на държавата и гражданите. Освен това тези намерения доказвали, че целта на подобни мерки не е да се гарантира базовата потребност на гражданите и те да бъдат защитени в страна членка, на която предстои председателство на Съвета на ЕС, а да се закърпят бюджетни дупки.

 

"Необяснима е липсата на реакция на тези изказвания и намерения на финансовия министър от страна на ресорния мистър и народните представители в парламентарната комисия по обществен ред и вътрешна сигурност. Именно те би следвало да са запознати с огромното напрежение в системата за сигурност и да са наясно, че не можеш да говориш за бюджетни съкращения на фона на заявените намерения за увеличаване броя на заетите МВР, предстоящото председателство на Съвета на ЕС и спешната нужда от увеличаване на заплатите на служителите", нодоумяват още синдикатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4066 |02.06.2017 Полицейският синдикат иска увеличение на заплатите с поне 15% . 3| 10683 |29.05.2017 Фрогоко. Каракачанов шикалкави за военните заплати . 1| 5621 |27.05.2017 Полицаи: Нов закон за МВР трябва да има до пролетта на 2018 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads