Реклама / Ads
3| 3212 |08.07.2024 ПОЛИТИКА

Поптодорова: Украйна в НАТО ще е абсолютната спирачка за бъдещи посегателства

.
Елена Поптодорова
"Следващите години няма да имат нищо общо с тези, които изтекоха от гледна точка на рискове, предизвикателства, разширяване”. Това каза бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в „Интервюто след новините на NOVA” и добави за срещата на върха на НАТО: „С една дума целта е да се съберат единомишленици, които искат да видят едно успешно и жизненонеобходимо бъдеще на алианса”.
 

Поптодорова посочи, че утре ще пътува за Вашингтон. „Отбелязването на 75-годишнината няма да е фанфарно. Това е държава, която знае как да представи зрелищно такива събития. Същинската част ще се съсредоточи върху екзистенциални въпроси, които най-вече са свързани с алианса в бъдеще".





Според нея президентът Тръмп е известен със своята непредсказуемост:

 

„Има един страх от негови спонтанни мисли и решения, които могат да доведат до ограничаване на участието САЩ в НАТО, в определени мисии и операции”, каза тя. „Ако Америка има репутацията, аурата на лидер, тя има тази роля, не заради свиването на границите, а заради умението да прави съюзи”, отбеляза Поптодорова.

 

„Орбан доста еднолично и предизвикателно тръгна веднага след датата, на която започна председателството, да прави тази обиколка, като дори не мина през органите на ЕС. Можеше да направи ритуал – да изговори намеренията си, за да има гърба на ЕК и ЕС. Тогава би имал повече тежест в тези срещи. Настъпи гръмко еднозначно разграничение от него”, коментира тя срещата на Орбан с Путин.

 

„Не сме близо до мира в Украйна. Това е една война, която трябва да извърви пътя си. Много важно е какви решения ще вземе, ще договори Алианса по тази тема. Срещата на върха във Вашингтон е мостът към членството на Украйна в НАТО. Аз вярвам, че то ще бъде абсолютна спирачка към бъдещи посегателства”, заключи Поптодорова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3316 |06.07.2024 Посолството на Украйна у нас: Призивите за ограничаване на помощта са подстрекаване към подкрепа на агресора . 30| 7178 |04.07.2024 Доц. Момчил Дойчев: Копейкин изложи московската стратегия за ликвидиране на българската държавност . 36| 4958 |03.07.2024 Politico: Тръмп обмисля да сключи сделка с Путин, за да блокира присъединяването на Украйна към НАТО . 8| 3249 |03.07.2024 Часът за правителство: Всяко важно решение носи риск, но отказ от решение - е провал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads