Реклама / Ads
2| 7233 |24.07.2009 ПОЛИТИКА

Посякоха с уволнение майстора на черния пиар

.
Режисьорът на клипа с „брадвата” и доскорошен съветник на Сергей Станишев - Азер Меликов е бил уволнен още преди да дойде на власт правителството, което му иска оставката от 3 месеца.
 
Меликов довчера беше управител на държавната фирма „Информационно обслужване”. На заседание на фирмата са гласувани три точки, сред които освобождаването на Меликов от поста.

Неговата оставка беше поискана още преди изборите за Национален парламент от ГЕРБ и Синята коалиция поради факта, че негова фирма ще брои гласовете след вота и има опасност от конфликт на интереси. Лично Меликов се разправи и със сделката за новите паспорти с биометрични данни. Загубилите фирми твърдят, че проектната документация е била направена така, че да бъдат елиминирани голяма част от сериозните участници. Или казано по-простичко – фирмите с по-добри оферти и показатели не са спечелили поради (не)ясна причина. Меликов е член на Съвета за управление на проекта на Световната банка в българското здравеопазване и участва в съвет към МФ по управление на проекта “Краун Ейджънтс“.Най-скандален дори за голяма част от БСП е въпросът какви пари са дадени за предизборната кампания, измислена от израелската фирма GCS. Тя именно съчини клипа с „брадвата” – Костов го направи с „Балкан”, ще го направи и със здравеопазването”... Ултра черният пиар вбеси дори старите бесепари, които обвиниха Станишев и съратника му Меликов, че клипчето е загубило изборите на БСП.

Не на последно място е фактът, че Меликов като приближен на премиера го е посъветвал да не дава информация колко лева е цанил за маси и шкафове. Скандалната информация за лукса в кабинета на Станишев според запознати е била само последната капка, за да прелее чашата и да бъде гласувана неговата оставка.
Самият Меликов не е присъствал заседанието на надзорния съвет на „Информационно обслужване”, тъй като бил в командировка в Лондон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12474 |23.07.2009 За кеф Станишев изхарчи 78 бона . 15| 6636 |21.07.2009 България - към Русия вместо към ЕС . 14| 12436 |20.07.2009 Ахмед Емин възкръсва, но като бомба в краката на Доган? . 23| 7133 |15.07.2009 Ще има ли голяма промяна и в „големите” медии?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads