Реклама / Ads
106| 6912 |26.05.2011 ПОЛИТИКА

М. Радева: ГЕРБ води с чувствителна преднина - 34,1%

.
Мира Радева
Рано се вещае политическата смърт на ГЕРБ; напълно възможна е същата конфигурация като настоящата в следващ парламент, но без РЗС, които отпадат. Атака и сините влизат в НС, имат достатъчно проценти, предрече Радева.
 

Някои мои колеги социолози малко рано предвещаха бързата смърт на ГЕРБ, а нагласите на хората не са такива; обществото няма категорична гледна точка, обяви по БТВ социоложката Мира Радева от МБМД.

Последните социологическите проучвания сочели, че ГЕРБ е с чувствителна преднина - 34,1%, БСП получават - 14,5%; Атака - 3,2%, ДПС - 4,1; Синята коалиция - 3,6%. Движението АБВ на Г. Първанов получава теоретично 2,7%, но тъй като той обявил неучастие в изборите, тези проценти автоматично отивали у БСП.

В ход е електорална мобилизация, хората вече мислят за избори и това личало от факта, че неопределените били 33,7%, каза Радева. Всъщност ГЕРБ щели да съберат по-голям резултат на изборите, предвеща тя. Част от моите колеги, които имат основания да не харесват ГЕРБ заради кризата и спадането на обществените поръчки, са много ядосани и проявяват емоционални изблици, което не е професионално.

Ако изборите са днес, е възможно ГЕРБ да имат повече от половината депутатски места, каза Радева. Атака също влизат, както и Синята коалиция в НС, добави тя и съобщи, че ще има почти същото разпределение в парламента, но РЗС отпада.

Реално няма големи политически актьори, ако се появи нещо ново, то трябва да е по много категоричен начин, съобщи още Радева.

М. Кунева е качила почти двойно подкрепата за себе си в последните месеци, което било феноменален резултат, защото тя не е обявила кандидатурата си. Тя имала и потенциал за качване. При Б. Борисов по-скоро имало спад на подкрепата за президентска кандидатура. Като няма алтернатива, хората я привиждат, каза Радева, която отказа да участва в анонимното залагане по БТВ за победителя на президентския вот.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 8980 |18.05.2011 Божидар Димитров - тайният кандидат-президент на ГЕРБ? . 119| 6851 |16.04.2011 И. Костов: Политиката на ГЕРБ е грешна . 70| 5742 |09.04.2011 С. Станишев: Спука се поредният балон на партия ГЕРБ . 15| 5729 |07.04.2011 БСП: В ГЕРБ се разболяват от синдрома "Бойко"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads