Реклама / Ads
18| 8345 |22.11.2009 ПОЛИТИКА

Рожден ден в "Монтерей" - от мухата - слон

.
Ресторант Монтерей
Тези дни станахме свидетели как една нищо и никаква темичка може да бъде експонирана в някои медии като гранде събитие с елементи на скандал.
 

Става дума за рождения ден на кмета на район „Овча купел” Пламен Йорданов в ресторант „Монтерей”. Нямаше да обърна внимание на поредното превръщане на мухата в слон, ако шумът не бе толкова лицемерен.

Кметът Йорданов си поканил гости. Сред тях роднини, приятели, министри, депутати и колеги. Налице очевидно са били всички предпоставки за весел купон. Но не и този път. Празникът на човека бе помрачен от недоволството на някои постоянни клиенти на „Монтерей”, които в този час били свикнали да пият малкото си уиски с чашка кафе, гарнирани с безгрижно лафче за нещата у нас и по света. Намеквам за моя стар приятел Виктор Вълков и компания. Та оказва се, че графикът им силно се е нарушил от юбилейното тържество на кмета Пламен Йорданов. И не само това, ами този самозабравил се рожденик, взел та помолил управата на ресторанта, да му осигури и място за паркиране на колите на гостите. Всъщност какво по-нормално от това, нали.

Спрелите коли обаче изнервили „постоянното присъствие” и някой от кибиците взел, че се обадил нервно на две-три медии и им съобщил какъв шок и ужас се случва пред митичния „Монтерей”. По-бързо и от топ агентите в несъществуващата вече ОСА на ДАНС, телевизонни екипи долетели на мястото на „скандала”. И започнали да поднасят микрофони на всеки новодошъл гост с питането дали е редно или не, да се „отцепва” паркинга за частно парти. Поканените на купона се чудели пожелания за многая лета ли да изричат или да тълкуват разпоредби на закона, правилника на КАТ и регламента на Столична община. Все едно журналистите, като Миролюба Бенатова, например, за пръв път чували и виждали в живота си, че за подобно честване се осигурява възможност гостите да оставят някъде колите си. Колко невероятно, нали? Направо нечувано! Уау, какво нарушение, бау, какво своеволие... Свършиха проблемите за отразяване от медиите, че опряха до рождения ден на някакъв кмет. Ако пък беше отишъл и премиерът Борисов – мале, мале – цял репортаж и интервю щяха да излязат от това припкане.

Не ме учудва раздухването, с което сме свикнали вече. Но все още ме учудва готовността, с която някои медии и журналисти се отзовават на подобни повиквания. Да не би някой от кръга „Монтерей” да си плаща за вниманието? Вярно, че Толстой от една случка можел да напише сюжет за роман от 1000 страници, но толстоевците в българската журналистика не са толкова много, ако въобще ги има. Пък и наистина сериозни теми, поне напоследък, въобще не липсват.

Младен Мутафчийски,
чест гост на ресторанта
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5719 |20.11.2009 Ислямисти: Спрете богохулството! . 14| 5592 |20.11.2009 Противник на Турция стана президент на ЕС . 3| 5426 |19.11.2009 Обмислят промени в Закона за събранията и митингите . 10| 5881 |18.11.2009 За трети път България стана отличник на ЕС по корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads