Реклама / Ads
0| 4977 |12.04.2022 ПОЛИТИКА

Съюз на офицерите ”Атлантик”: Волгин да бъде свален от БНР, лансира гледната точка на агресора Русия

.
Вече втори месец се води война на нашия континент с агресор Русия. Паралелно с това Руската федерация продължава да води и активна информационна война срещу НАТО и ЕС, на които нашата страна е член. Като едно от най-слабите звена в съюзната система за сигурност на НАТО и в икономическия потенциал на ЕС, в България тази хибридна война е най-силна, целенасочена и осезаема. Това се казва в Декларация на Съюза на офицерите от резерва ”Атлантик”.
 

Вижте още какво пише в декларацията:


"...Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА) многократно е заявявал, че у нас проводници на тази война са цели политически партии, Петата колона и някои национални медии. Трагичното е, че в нея участват обществените медии – БНТ и БНР, които в свои предавания, под предлога на „другата гледна точка“, предоставят ефирно време за „обосновка“ на руски „проксита“. За нас това е "гледната точка" на агресора и масовия убиец.


Тази „друга гледна точка“ манипулира общественото мнение и подрива националната сигурност. Тя е против българския национален интерес.


Това е опасна тенденция на проповядване от тези медии на насилие и разпространяване на дезинформация срещу тези, които отстояват националния интерес за свобода и демокрация.


Най-ярък и яростен изразител на проруските интереси в продължение на години е г-н Петър Волгин, от чието предаване струят лъжи и манипулации, част от тази хибридна информационна война. Въпреки нееднократните бележки на Обществения съвет към БНР, нито директорът на БНР взема мерки, нито г-н Волгин престава да манипулира аудиторията си. Свидетели сме как вече един член на Обществения съвет на БНР подаде своята оставка като протест срещу тези без действия и безразличие към фалшивите новини и манипулации в БНР.


СОРА подкрепя свободата на изразяване на мнение, но е категорично против използването на тази свобода срещу националната сигурност.
Настояваме до приключване на войната в Украйна и водената информационна война срещу Р. България, да се закрие предаването на г-н Петър Волгин и същият да бъде свален от ефир на БНР и не бъде допускан до която и да е друга обществена медия.


СОРА подкрепя обективното отразяване на войната в Украйна и се прекланя пред журналистите, които отидоха на място и ни информираха за зверствата на руския агресор!
Свободата на словото не е слободия!


Проповядването на гледната точка на агресора, на масовия убиец, на мародерите и престъпниците е аморално и клони към престъпление!


Като осъждаме тези прояви на дезинформация, фалшиви новини и хибридна дейност, изразени в предавания на националните обществени медии – БНР и БНТ, призоваваме българските контролни органи и правителството да се ангажират в съответствие със закона, за недопускане на пробив в националната ни сигурност чрез средствата за водене на хибридната и информационната война!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5326 |12.04.2022 Украинецът Игор Федик: Влязат ли журналисти в Мариурол, щe видят нова Буча . 0| 36941 |11.04.2022 Румен Гечев: БСП напуска коалицията и отиваме на нови избори, ако парламентът подкрепи с оръжие Украйна . 0| 5216 |10.04.2022 Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за гуверньор на БНБ . 0| 9287 |08.04.2022 Бивш съветник на Путин пред ”Кориере дела сера”: Ако продължи ескалацията, ще бъдат поразени и цели в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads