Реклама / Ads
48| 12032 |08.02.2011 ПОЛИТИКА

Скандал между Първанов и Петков на път да взриви АБВ

.
Георги Първанов
Сериозен скандал зрее в средите на последния антиправителствен проект АБВ, създаден по инициатива на държавния глава Георги Първанов. Според осведомени източници остър конфликт, този път между Първанов и най-верния му досега копой Румен Петков - Глъвътъ, е на път да взриви и без това немощния старт на президенския проект.
 

Това, което само преди месец-два изглеждаше абсолютно немислимо - Първанов да се сдърпа с Румен Петков, който от много години винаги е бил рамо до рамо с него и е наясно с всичките му бакии, вече е факт. Двамата са в изключително обтегнати отношения, макар че на този етап полагат неимоверни усилия конфликтът им да не стане публично достояние и да се раздуха от медиите, тъй като от това нито един от тях в крайна сметка няма да спечели, а точно обратното", твърдят от средите на БСП-активистите в София, цитирани от "Атака".

Основна причина за развода между двамата стожери на червено-олигархичния модел в родната политика били вътрешните интриги, които съвсем по другарски спретнали в тандем срещу стария си враг Глъвътъ лидерът на БСП Сергей Станишев и ексченгето Цвятко Цветков, който се опитвал да играе ролята на Сив кардинал в т.нар. проект АБВ.

"Първанов през последните два-три месеца съвсем пое определено курс на все по-голямо сближаване със Станишев, макар че в началото на проекта АБВ между двата лагера уж прехвърчаха някакви искрици напрежение. Всичко това обаче беше повече димна завеса за пред медиите, докато в задкулисието Първанов и Станишев вече се разбраха да играят заедно както на местните, така и на президентските избори през есента. Едно от условията, които постави Сергей, бе да не се допуска на предна позиция Румен Петков, а да си остане "зад кадър" и да бъде ползван повече логистично", обясниха източниците ни от "Позитано" 20.

Според тях обаче Глъвътъ се славел като крайно себелюбив и отмъстителен човек, който никога нямало да се примири с второстепенната роля, която му гласи Гоце Първанов. "Румен Петков със сигурност няма да се даде без бой, и то точно на такива като Сергей и бай Цвятко. Така че вътрешните битки в АБВ и БСП май тепърва ще са разгарят жестоко с наближаването на предизборната кампания", предричат вещи в социнтригите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10885 |07.02.2011 П. Блъсков и политолози: На "Позитано" Първанов е у дома си . 50| 5969 |05.02.2011 Волен Сидеров: Първанов разиграва фарс . 101| 8672 |26.01.2011 В. Сидеров: Костов си върна жеста на Първанов . 42| 12822 |25.01.2011 А. Атанасов: Вече е ясно кой е автор на скандала със СРС-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads