Реклама / Ads
0| 7869 |07.08.2022 ПОЛИТИКА

Страхил Делийски: Не очаквам да има бомбастични новини около това, което прави служебният кабинет

.
Страхил Делийски
Не очаквам да има някакви бомбастични новини около това, което прави служебният кабинет, както беше по времето на Кирил Петков и Асен Василев като министри. Това каза през БТА политологът Страхил Делийски.
 

Това според него ще бъде „по-незабележим, по-администриращ, а не политизиращ служебен кабинет“. Не вярвам да се тръгне в някаква грандиозна стратегическа политическа рамка, въпреки че не трябва да отхвърляме възможността този служебен кабинет да поработи доста повече от тези около три месеца, в условия на невъзможност да се състави правителство, мнозинство, коментира още политологът и добави, че това е хипотеза, която има немалка степен на вероятност.

 

Това, което видяхме, поне от първия ден, е, че акцентът ще бъде свързан с решаването на енергийните проблеми - формулирането на това, което се случва в енергийния сектор и търсенето на някакви решения. Това беше много знаково първо действие на кабинета, така че там вероятно ще бъдат фокусирани усилията, смята Делийски.

 

Вече сякаш имаме в последните година-две повече управление от служебен кабинет, отколкото от редовен, каза Страхил Делийски.

 

Това поставя по съвсем друг начин въпроса за служебните правителства, но ясно е, че те започнаха да се превръщат от извънреден в нормален политически инструмент, отбеляза той.

 

Анализаторът посочи, че според изследванията на социолозите на терен немалка част от публиката имат очаквания към служебния кабинет, но добави, че при всички положения не вярва служебният кабинет да бъде във фокуса на политическия процес, просто защото е такъв контекстът. Това не е онзи контекст, в който Румен Радев и неговият служебен кабинет търсеше възможности да бъде политическа звезда в навечерието на изборите и това е едно от нещата, които ще бъдат различни, коментира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8310 |18.01.2022 Страхил Делийски: Историческите въпроси със С. Македония могат да станат отново повод за блокаж . 30| 8406 |02.01.2021 Доц. Иво Инджов: През 2021 очаквам демонтиране на системата ”Борисов - Пеевски - Гешев” . 2| 5095 |11.11.2020 Иван Анчев: Не очаквам поврат в отношенията България - САЩ . 19| 9189 |29.04.2020 Цветан Цветанов: Очаквам ръст на престъпността, МВР е изтощено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads