Реклама / Ads
7| 5295 |15.05.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Шенген трябва да бъде запазен

.
Цветан Цветанов
Дългият съдебен процес, невъзприемане на доказателства, условните присъди тогава, когато има доказателства – това са проблеми, които безпокоят.
 

Утре ще имаме работни срещи с шефа на Европол. Поводът е съвместната операция с Европол, при която бяха задържани фалшиви банкноти, каза вицепремиерът Цв. Цветанов в предаването Неделя 150 по БНР.

Качеството на фалшификатите е изключително високо. За голямо съжаление стотици банкомати в Германия са подменени заради българи. Там приключва обвинение срещу българин за източване на банкомати. За съжаление лицето не е екстрадирано, ние не можем да го изпратим в Германия, за да бъде съдено, поясни Цветанов.

Законът за отнемане на имущества, придобити по незаконен начин ще бъде подкрепен от нас. Дългият съдебен процес, невъзприемане на доказателства, условните присъди тогава, когато има доказателства – това са проблеми, които безпокоят, каза вицепремиерът. За 16 милиона Хр. Ковачки получи условна присъда – това няма как да го обаясним както на българските граждани, така и на Европа.

Утре пристигат наблюдателите, които през юли ще дадат доклад за напредъка на България. Не се притеснявам, защото постигнахме успехи в борбата с престъпността, системата работи.

В момента в Брюксел тече сериозен дебат за шенгенското пространство, както за старите страни, така и за новите, които ще се приемат. Всяка една страна от ЕС дава заслуженото за обединяването на страните в ЕС, посочи министърът. Шенген трябва да бъде запазен, защото това е придобивка за гражданите на Европа. Важно е каво отчитат експертите - ние технически сме готови за Шенген.

Министър Цветанов коментира "Черното тото" и каза, че държавата е ощетена финансово с големи суми. Проверени са над 20 адреса, където са се правели залаганията. Съставени са актове от Комисията по хазарта, сезирана е прокуратурата и предстоят действия срещу тази престъпна група. Босът е достатъчно голям футболист, сподели Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5252 |14.05.2011 Юдит Ланг: Не сме закъснели с решението за Шенген . 20| 14832 |16.04.2011 С. Станишев: Президентът трябва да обединява нацията – имаме по-добри кандидати . 58| 7777 |03.04.2011 Цветан Цветанов: Кандидат-президентът на ГЕРБ може да е жена . 62| 6589 |26.03.2011 Бойко Борисов: Трябваше да оставя БСП да си решава проблемите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads