Реклама / Ads
48| 7498 |17.12.2013 ПОЛИТИКА

Йовчев: Цветанов да говори за полицейско насилие, все едно Хитлер-за правата на човека

.
Цветлин Йовчев
Когато чуя господин Цветан Цветанов да говори за полицейско насилие днес, все едно слушам Хитлер да говори за правата на човека, каза по ТВ 7 вътрешният министър Цветлин Йовчев и посочи като пример показния арест на Борислав Гуцанов, след който се стигна до присъда срещу България от Страсбург.
 

Изказването на Йовчев дойде след припомняне на критиката, отправена от Цветанов от Брюксел на среща с председателя на френската делегация от Европейската Народна партия в Европейския парламент Жан Пиер Оди. Това са тежки клевети към държавата ни, които не мога да си обясня, призна Йовчев.

 

След като е установено безспорно, че в МВР е имало нещо нередно, да си морален съдник, удиви се още вътрешният министър във връзка с 4-те разследвания срещу Цветан Цветанов, включително и по грандиозния скандал с подслушването.

В тази връзка той коментира и мерките на правителството в тази сфера, като изброи, че те са били насочени към това вече да няма безконтролно движещи се автомобили с подслушвателна техника, тефтерчета и т.н.
 

С тези неща са предотвратявани тежки престъпления. Колегите, боравили с нея, най-малко трябва да бъдат винени, защото те едва ли са правили нещо на своя глава, намекна Йовчев. Цветан Цветанов чака като малко дете да го погалят по главата, да избършат сълзите му и пак да му дадат да си играе с пушката на дядо му, след като едва не е застреляло родителите си, сравни Йовчев и определи Цветанов като един съвременен Павлик Морозов.


От началото на мандата говоря, че обстановката се изостря. Този протест е политически и партиите, които го подкрепят трябва да поемат своята отговорност. Какво щеше да стане, ако правителството беше подало оставка през юни-юли? Щяхме ли да се разплатим с бизнеса? Какво щеше да стане със социално слабите? Какво щеше да стане, ако не бяхме актуализирали бюджета?, попита министърът.

Омразата и агресията на протестиращите минава всякакви граници. Това може да отвори рана, която ще зарасне много трудно след това. От страна на протестиращите няма чуваемост. Опитите за агресия рушене на имущество са повече от един. Тези, които стоят зад това си мислят, че контролират процеса, но нещата не стоят точно така. Ръководителите на протеста не искат държавата да затъва. Тяхната цел е да се доберат отново до властта. Те насърчават едни млади хора да правят неща, които не разбират. Не е работа на МВР да работи и да установява, кой организира протестите, каза Йовчев.
 

ДАНС запази правото си да се подслушва. Мисля, че това е добре. ДАНС ще има възможност да контролира ДАТО и това е полезно. Кольо Парамов да изнесе доказателства за думите си, че ДАНС се превръща в новата ДС. В България се изнася някаква информация без да има доказателства. Това също вреди много, обясни Йовчев. От ДАНС не изтича информация. При случая с Христо Бисеров веднага, след като беше получен сигнал, той беше изпратен до прокуратурата и не е имало никакво прикриване или изтичане на информация, заяви още той. Имаме сериозни съмнения, че е направен опит да се манипулират изборите. Същото важи и за тефтерчето на Филип Златанов. Някой трябва да поеме политическата отговорност за това. Бившият вътрешен министър също според мен е отговорен и трябва да поеме своята отговорност. МВР вече няма да се занимава с търговска дейност, обеща Йовчев.

 

Убеден съм, че успяхме да овладеем проблема с миграционния натиск. Далеч съм от мисълта, че сме решили напълно проблема. Предстои нова вълна и нашата работа е да се справим с това и да сме готови, разкри още Йовчев. Съвсем скоро ще вечерям пак навън. Аз съм убеден, че тези, които ме блокираха разбират, че не не постъпиха правилно и сгрешиха. Те са наясно, че това не е добре за тях и им вреди. Надявам се през следващата година да се справим по-добре от тази, каза Йовчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 6203 |02.12.2013 Цветанов в Брюксел: Репресиите на протестиращи в България и Украйна са еднакви . 166| 8527 |11.06.2013 Сидеров: Аз уволних Борисов, а Цветанов е поръчал Мишо Бирата . 148| 9615 |29.03.2013 Цветанов изненада Станишев в гръб . 22| 11178 |27.03.2013 Поръчаният Гриша Ганчев проговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads