Реклама / Ads
22| 11207 |27.03.2013 ПОЛИТИКА

Поръчаният Гриша Ганчев проговори

.
Алексей Петров
"Дойде едно момче при мен и каза, че Алексей Петров му е дал пари, за да ме убие. Аз му предложих повече пари, за да не ме убие, но той не пожела и каза че няма да ме стреля.
 

Господ решава колко да пребиваваме на този свят. Няма да се свърши света, ако мен ме няма. Извадил съм късмет и толкова. Ако бе по-лаком наемникът, можеше и да ме застреля".

 

Тези думи принадлежат на ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев. Изречени са пред Би Ти Ви по повод свидетелските показания по делото "Октопод", че Алексей Петров е поръчал убийството му. “Момчето”, за което става дума, е Пламен Устинов, бивш бодигард от НСО.

 

Това не е новина. Устинов разказа подробно за поръчката при разпитите по делото “Октопод” в Софийския градски съд. Плюс пикантната подробност, че след като предупредил ловешкия олигарх, че е “поръчан” от Алексей Петров, лично президентът Георги Първанов извикал Трактора и Гриша Ганчев в кабинета си, за да ги помирява.

 

Новина е обаче, че тази поръчка е потвърдена. Подопечните на Трактора медии направиха всичко възможно, за да изкарат Устинов лъжец, луд, престъпник и какъв ли още не. В същото време лично Алексей Петров се среща с него в с. Рибарица – и полага съответните усилия да “убеди” свидетеля да промени свидетелските си показания; точно този акт, както и друго едно “убеждаване”, приложено срещу Донка Митова, станаха причина Алексей Петров за втори път да се засели в следствения арест.

Тогава Тракторът твърдеше, че е в прекрасни отношения с Гриша Ганчев. Очевидно обаче помирителната акция на Георги Първанов е постигнала само наполовина целта си. Ловешкия бизнесмен оцеля, но за сметка на това Наглите отвлякоха неговата дясна ръка Ангел Бончев.

 

Най-видната фигура в тази престъпна групировка е Тони Хамстера – служител на Алексей Петров. Първоначалното искане за откуп е десет милиона евро, а анонимният глас, който съобщава офертата на неговата съпруга Камелия, подхвърля нехайно: “Гриша Ганчев да събере парите!”

Предполагаемата версия за поръчаното на Пламен Устинов убийство е свързана с мераците на Трактора да заеме някои търговски позиции, заемани от него. Очевидно обаче Гриша Ганчев се е оказал прекалено едър залък дори за ненаситното гърло на Трактора.

 

Според някои публикации обаче ловешкия олигарх е направил нужното, за да разбере кой е отвлякъл Ангел Бончев. Той първо си е уредил среща с един от най-информираните престъпни босове по това време – Христофорос Анамандитис – Таки, който споделил, че по негови данни отвличанията се правят от Тони Хамстера по нареждане на Алексей Петров. След това чрез Валентин Златев си уредил среща с шефа на руските командоси “Алфа”, чиито спецове са проучвали на място случая с друго българско отвличане – това на Михаил Краус, син на бившия транспортен министър Вилхелм Краус. Според техните анализи Ангел Бончев е бил отвлечен от хора, които са стопроцентово свързани със службите за сигурност.

 

Нека припомним – към момента на тези събития Алексей Петров е главен съветник в ДАНС – и де факто сив кардинал в най-могъщата тайна служба в България. В същото време неговата компания “Лев инс” (ръководена формално от любовницата му Ина Павлова) в самия пик на отвличанията предлага нова услуга – застраховка срещу отвличане. Точно на същия принцип, по който действаха някогашните силови застрахователи, сред чиито пионери спада и Алексей Петров: платете си, за да не бъдете отвлечени.

 

И така: имаме поръчка за убийство, заявена в свидетелски показания и потвърдена от набелязаната жертва. И имаме едно безкрайно проточило се дело, обхващащо още десетки престъпни казуси, чиито свидетели са заплашвани – или пък срещу тях са заведени съдебни дела от самия Алексей Петров.

 

Същият е пуснат надлежно от ареста, за да осигурява специфична подкрепа на гражданските протести, за да свалят българското правителство. Подкрепа, свързана с яки качулати момци, които хвърлят камъни по полицията – и съмнителни народни “водачи”, които днес напъват да влезнат в парламента.

 

Пита се прочее: какво прави съдът? Чака да мине време, та евентуално да се върне БСП на власт – и Алексей Петров да се окаже отново безценен агент на някоя тайна служба?


Едвин Сугарев

svobodata.com

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 14571 |26.03.2013 Нов кръг по оста Правец - Етрополе иска власт . 0| 6976 |25.03.2013 Цветан Василев: Президентът обслужва интересите на олигарси . 134| 9347 |25.03.2013 Костов излиза с тройно "Единство" . 236| 12601 |23.03.2013 Изборът, пред който сме изправени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads