Реклама / Ads
107| 10601 |22.06.2012 ПОЛИТИКА

Влюбена депутатска двойка от БСП агитира за АЕЦ - Белене

.
Манолова и Найденов
Широкомащабна агитационна кампания за строителството на АЕЦ – Белене подхвана БСП. До този момент имаме около 180 000 подписа и се надяваме да съберем необходимите подписи до края на месец юли. Това обяви гордо зам.-председателят на парламентарната група на „червените” Ангел Найденов.
 
Той присъства на откриването на нов пункт за събиране на подписи за референдум за Белене. Найденов, заедно с другарката си в живота Мая Манолова и други депутати от Коалиция за България, плюс столични общински съветници от БСП, се събраха в градинката до парламента, за да разяснят на гражданите колко полезна и нужна е АЕЦ за всеки българин. „Предизвикателството е да убедим хората, че има нужда в България да се проведе референдум, в който да се чуе именно техният глас", изтъкна на свой ред Мая Манолова.

Мая и Ангел са неотлъчно на всички мероприятия на партията, водят се за ръчичка като влюбени тийнейджъри, коментират умилени техни съпартийци.

От БСП се похвалиха, че подписи се събират в цялата страна, като активно участват местните структури на БСП. „Разбира се, разчитаме и на един много по- широк кръг организации, партньорски структури и граждани, които биха се включили в инициативата, независимо от политическата им принадлежност", добави депутатът от левицата. Според председателя на БСП- София Анна Янева е важно не политиците, а гражданите да имат възможност да кажат дали са за или против изграждането на Белене.

Особено активни социалистите били в Плевенско, където хората възлагали големи надежди на проекта, за да си намерят работа.

 

Румен Овчаров за пореден напомни за експертните оценки за сигурността на проекта на фона на „глупостите, които вече три години проповядват управляващите по отношение на Белене". Депутатът настоя Бойко Борисов да направи достъпен докладът на HSBC в пълния му обем. Според Овчаров докладът се крие, защото показва - че проектът има пазар за електроенергията, че без него в България ще има дефицит на електроенергия и че цената на електроенергията от Белене е най- конкурентноспособна при всички възможни варианти.

 

Днес в зала „Изток" в Народното събрание ще се проведе среща на председателя на ПГКБ и председател на БСП Сергей Станишев и депутатите Румен Овчаров, Петър Димитров, Румен Петков и Антон Кутев с представители на гражданското сдружение „Аз не се отказвам от АЕЦ, а ти?". Сдружението ще представи специално изготвена брошура с популярна информация за проекта Белене. Ще бъдат обсъдени начините за възраждане на проекта с помощта на гражданското общество.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 20081 |20.06.2012 Ако България не подпише . 121| 7914 |20.06.2012 Меглена Кунева: Моят поглед е насочен само и единствено към хората . 18| 15908 |18.06.2012 БГ-партиите – между шкембе чорбата и Европа . 68| 7177 |15.06.2012 Слуховете за смъртта на НДСВ били преувеличени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads