Реклама / Ads
44| 5694 |06.11.2011 ПОЛИТИКА

Загубилите вота: Демокрацията си отива

.
Неформално след тези избори българските партии са закрити, така както преди месец поиска Алексей Петров - Трактора. Бойко Борисов постигна неговата идея, няма ги сините партии, няма я Атака, няма много други политически субекти. ГЕРБ зае пространството на десницата, подреди си БСП като левица, а ДПС като либерален център. Това е резултатът от изборите, обяви лидерът на Атака Волен Сидеров в ефира
 


Заедно с представителите на ДСБ Петър Москов, социалистът Явор Гечев и човекът на ГЕРБ Валентин Николов дискутираха към диктатура или  демокрация върви България след последните избори.

 

Според Петър Москов имаме диктатура, когато кажат “не” на конституционните ти права и ги оставят на заден план.

 

Изграждане на магистрали и асфалт срещу демонтаж на конституцията е чиста проба диктатура, смята човекът на ДСБ.

 

Москов заяви също, че има лъжа и инсинуации, че тези избори са били честни и законни и най-опасното е, че ни карат да приемем това за истина. Москов настоя да се направи ревизия на всички фалове и поиска от представителя на управляващите да поеме такава отговорност.

 

Валентин Николов от ГЕРБ пък му опонира, че няма никакви наченки на диктатура, а ги нападат, защото са победители. Според него конституцията с член 1 гарантира демокрацията в страната и правата на хората. Той изрази готовност управляващите да направят ревизия на грешките, но припомни, че проблемите са се явили, защото за първи път правим избори 2Х1.

 

В Европейския съюз сме, за класическа диктатура не може да се говори, но когато в обществото е насаден страх, няма свобода, а това е много страшно, обяви Волен Сидеров. Той настоява да се направи пълен надзор и ръчно преброяване на бюлетините в присъствието на широк кръг от наблюдатели, за да се види колко са е изместила демокрацията.

 

Според червеният Явор Гечев пък демокрацията била на път да си отиде от България. Той потвърди още веднъж решението на столетницата, че няма да признае резултатите от изборите, а ако сега се размине на герб няма как да правим следващи честни избори.

 

Емоционалният дебат между четиримата политици вървеше на фона на кадри от филма Диктатора на Чарли Чаплин и документални ленти с образа на Хитлер, Живков и други диктатори, които водещата Люба Кулезич бе подбрала за фон на разговора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8026 |19.09.2011 Първанов си отива, първановщината остава . 61| 10572 |13.07.2011 М. Кунева: Не ме е женил социализмът, не ме е развеждала демокрацията! . 116| 6793 |06.07.2011 Ив. Костов: ГЕРБ отиват на избори във война с всички . 6| 5447 |10.06.2011 ГЕРБ отивали към външен кандидат-президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads