Реклама / Ads
0| 4235 |30.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 октомври

.
Заседава НС; ВСС; откриват новата академична учебна година; представят фотоизложбата „България в пълен блясък”; организират обучение за журналисти на тема „Медии, сексуалност и превенция на ХИВ и СПИН”.
 

 

От 9 часа Народното събрание ще проведе редовно заседание.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висш съдебен съвет.

Новата академична учебна година 2009 – 2010 г. ще бъде открита
с поднасяне на цветя и венци от 10.45 пред паметника на братя Христо и Евлоги Георгиеви. Приветствено слово за началото на учебната година от 11.05 ч. в Аулата на университета ще произнесе проф. Иван Илчев ректор на ВУЗ, а от 11.20 ч. министърът на образованието и науката Даниел Вълчев също ще отправи своето приветствие.

В 12.30 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще връчи на председателя на Народното събрание Георги Пирински Доклад за изпълнение на Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006 – 2015 г.) през учебната 2007/2008 г. и за мерките, които ще се предприемат през учебната 2008/2009 г.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще даде пресконференция на тема: „Кратък отчет на инвестиционната програма на НКЖИ”, съобщиха от пресцентъра на компанията. Пресконференцията ще бъде открита от генералния директор на НКЖИ Антон Гинев. По време на пресконференцията ще бъде засегната и темата за прекъсванията на движението на влакове по някои линии в страната във връзка с изпълнението на инфраструктурни проекти и ремонти работи по тях.
Пресконференцията ще се проведе от 10,30 часа на 1 октомври във ВИП залата на Централна гара София.

 

В 10 часа в БТА национална агенция “Пътна инфраструктува” ще представи новата структура на агенцията.

В 13 часа министърът на правосъдието Миглена Тачева и министърът на правосъдието на Република Корея Ким Кюнг Хан ще подпишат в сградата на Министерство на правосъдието два документа за правно сътрудничество между България и Република Корея - Договор за правна помощ по наказателни дела и Договор за екстрадиция.

От 11.00 часа в Народното събрание Националният дарителски фонд „13 века България” представя фотоизложбата „България в пълен блясък” по две основни теми: „История на Християнството по българските земи” и „Българският принос към световното културно наследство”.

Кметове от цялата страната ще вземат участие в кръгла маса на тема „Общините-ключов фактор за прилагането на Кохезионната политика на ЕС”. Кръглата маса ще се проведе от 11.00 часа в зала “Витоша” на Кемпински хотел Зографски.

На 1 и 2 октомври 2008 г. в Дом 2 на Резиденция „Бояна” ще се проведе Първата международна конференция, посветена на въпросите на електронното правителство. Конференцията се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с Министерството на публичната администрация и иновациите на Италия и в партньорство с „EuroSpace”. В официалното откриване на форума на 1 октомври 2008 г. от 10:00 ч. ще вземат участие министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, съветникът на министъра на министъра на публичната администрация и иновациите на Италия Джовани Триа, регионалният министър по въпросите на защита на потребителите и намаляване на административните процедури на Регион Лацио Марио Микеланджели, изпълнителният директор на EuroSpace Ренато Лукарини, както и висши служители от администрации на Гърция и Сърбия.

В 10.45 часа, ще бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между МДААР и търговски банки, както и между МДААР и общински администрации във връзка с използването на средата, осигуряваща електронни разплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път. Предвидена е и пресконференция от 11:00 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще вземе участие в кръгла маса на тема: „Ролята на университетските научни изследвания за качеството на обучението, развитието на науката и обслужването на обществото и икономиката”. Срещата ще започне в 14.00 ч. в Академичната зала на Техническия университет – София, бл.1, ет.2.

Комисия по гражданско общество и медии ще проведе заседание в 15:00 на пл. "Княз Александър I" №1, зала 130 при Дневен ред: Обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, № 802-01-66, внесен от Министерски съвет на 12.08.2008 г.

От 13 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема “Български адвокати срещу монопола в държавата”. Участниците са: Георги Найденов, Трифон Желязков, Александър Краварски, Юрий Бошнаков, Александър Желязков, Мария Мусорлиева.

Парламентарните комисии по бюджет и финанси и по икономическа политика ще имат от 14,30 часа, в зала „Запад” на пл. „Народно събрание” 2 съвместно извънредно заседание. На него ще бъдат изслушани министърът на финансите Пламен Орешарски, главният прокурор Борис Велчев, изпълнителеният директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина и директорът на Агенция „Митници” Христо Кулишев. Те ще представят на народните представители информация във връзка с ограничаване на сивия сектор в икономиката и постигнатите резултати до момента във всяко едно от ведомствата.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще се срещне с Делегации на Комисията по регионално развитие и на Комисията по Бюджетен контрол на Европейския парламент. След срещата в 9.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет е предвидена пресконференция на заместник министър-председателя Меглена Плугчиева и депутатите от Европейския парламент.

Столичният катедрален храм "Св. Неделя" организира курс по източно църковно пеене през новата учебна 2008-2009 г. за мъже - начинаещи и напреднали. Учебната година ще бъде открита на 1 октомври, когато Светата Православна църква чества Покров на Пресвета Богоородица.

Семинар-обучение за журналисти на тема „Медии, сексуалност и превенция на ХИВ и СПИН” ще се проведе в София. Форумът е организиран от Министерството на здравеопазването, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, съвместно със Съвета за електронни медии и Фондация „Куиър България”. Семинарът ще се проведе от 9 до 15.30 часа в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика”.

В 10.30 часа в Свищов президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на новата учебна година в Стопанска академия “Д. А. Ценов”.

Фармацевтичният дистрибутор “Хигия” ЕАД ще открие официално своя нов склад във Варна. Складът се намира в Логистичен парк Варна, сграда 1А от 11.00 часа.

От 11.00 часа във Варна ще се проведе пресконференция по повод провеждането на международна конференция “Морска безопасност и търсене и спасяване на море”. Брифингът ще бъде в зала “Варна” на общината.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направи първа копка на пречиствателната станция за отпадъчни води с пълно биологично пречистване, включително отстраняване на азот и фосфор. Церемонията ще се състои от 12.00 ч. Проектът е компонент от мащабния Интегриран воден проект за град Русе, който се финансира от Програма ИСПА на Европейския съюз.

От 13.30 часа в зала 203 на община Ямбол ще се състои пресконференция по повод предстоящия Тракийски хоров фестивал.

Ямболският Камерен ансамбъл „Дианополис” ще отбележи навършването на 40 години от създаването си с изложба и празничен концерт. Точно на 1 октомври – Международния ден на музиката от 16.30 часа във фоайето на Община Ямбол ще бъде открита документална изложба, представяща моменти от историята на камерния ансамбъл.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4041 |29.09.2008 Предстоящо на 30 септември . 0| 4454 |28.09.2008 Предстоящо на 29 септември . 0| 4066 |25.09.2008 Предстоящо на 26 септември . 0| 3802 |24.09.2008 Предстоящо на 25 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads