Реклама / Ads
0| 4197 |05.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 октомври

.
У нас пристига президентът на Република Кипър Димитриос Христофиас; вицепремиерът М. Плугчиева дава пресконференция за изпълнението на плана с мерките за подобряване на работата с еврофондовете; отбелязват Световен ден на архитектурата.
 

 

Президентът на Република Кипър Димитриос Христофиас е на официално посещение у нас на 6 и 7 октомври по покана на българския държавен глава Георги Първанов. Димитриос Христофиас ще бъде посрещнат от Георги Първанов в 10.20 часа на пл. “Св. Александър Невски”. От 12.20 часа е предвидена съвместна пресконференция на двамата президенти в “Гербова зала” на Президентството.

От 11.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе заседание на Съвета на ректорите, в което ще участва министър-председателят Сергей Станишев. Ще бъдат обсъдени: проектът за нов Закон за научните степени и звания, националната стратегия за научни изследвания, маркорамката на бюджета за висше образование за 2009 г., средствата за висше образование от бюджетния излишък и др.

Министерството на транспорта отваря вратите си на 6 октомври 2008 г. за граждани, фирми и неправителствени организации, които проявяват интерес към Оперативна програма „Транспорт”. През целия ден министърът на транспорта Петър Мутафчиев и екипът на Управляващия орган ще представят новите моменти при усвояването на европейските средства. Пропускателният режим ще се извършва на групи, заради ограничения капацитет на приемната зала.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще даде редовната си пресконференция относно изпълнението на плана с мерките за подобряване на работата с еврофондовете, който беше приет от правителството.
Ще бъде представена и интернет-страницата на екипа на вицепремиера. Пресконференцията ще се състои от 13.30 часа в Гранитната зала на МС. В нея ще вземат участие и зам.-министърът на регионалното развитие Савин Ковачев, Димитър Ивановски – зам.министър на финансите и национален ръководител, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Атанас Кънчев.

Делегация от Министерството на вътрешните работи на Република Македония, водена от министър Гордана Янкуловска пристига на еднодневно посещение у нас.
По време на визатата са предвидени среща на четири очи между Михаил Миков и Гордана Янкулоска, както и двустранни разговори между членовете на делегациите.В 14.00 ч. в заседателната зала на министерството ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество в областта на социалния отдих между МВР на България и Македония. След подписването ще се състои кратка пресконфенция.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев ще даде пресконференция по повод започващата на 8.10.2008 г. в София ХII-та сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Срещата с журналисти ще се проведе на 6 октомври от 11:00 ч. в МИЕ. Руската делегация, която пристига у нас ще бъде ръководена от вицепремиера на Руската федерация Сергей Собянин.

Общобългарска фондация "ТАНГРА ТанНакРа" организира пресконференция от 10.00 часа в БТА. Тема: Представяне на резултатите от пилотната експедиция "Българите-Прародина" в Афганистан, Таджикистан и Узбекистан под егидата на СУ "Св. Климент Охридски" и БАН. Ще участват проф. Георги Бакалов - СУ "Св. Климент Охридски"; ст. н. с. Ружа Нейкова - БАН; доц. Александър Илиев - ВИТИЗ; доц. Иво Панов - СУ "Св. Климент Охридски"; Иво Леонкиев - ВИТИЗ; д-р Славян Славов и Петко Колев - ТАНГРА ТанНакРа.

Брифинг Първо биенале на българския дизайн ще се проведе от 11.00 часа в БТА. В пресконференцията ще участват представители на организационния екип на Биеналето: Андреан Нешев, проф. Анна Бояджиева, Боряна Зафирова, Величко Великов, Виктория Нешева, Георги Павлов, Димитър Добревски, Ивайло Панайотов, арх. Орлин Манолов, Ракел Саиз, доц. Сашо Драганов, Теменужка Захариева и др.

Дарик радио ще даде пресконференция от 12.00 часа в БТА. Тема: Кои са тримата номинирани за "Мъж на годината"? Представяне на резултатите от конкурса, който тази година се организира от Дарик радио. Ще участват Радосвет Радев - изпълнителен директор на Дарик радио; Константин Вълков - програмен директор на Дарик радио, и създателят на списание "Клуб М" Христо Пеев.

От 13.00 часа БНТ и БТА ще дадат пресконференция, свързана с Международната конференция "50 години Европейски парламент през погледа на медиите". Брифингът ще се проведе в БТА.

От 16.00 часа в зала 130, пл. "Кн. Александър І" 1 на Народното събрание ще се състои среща на Комисията по земеделието и горите с делегация на Комисията по продоволствието, земеделието и защитата на потребителите в Германския Бундестаг, водена от Манфред Цьолмер.

На 6 и 7 октомври в хотел „Арена ди Сердика Резидънс” ще се проведе публично заседание на Консултативната комисия за промени в индустрията към Европейския икономически и социален комитет. За 13.30 часа е предвидена пресконференция с участието на основните лектори и организатори.Срещата е под надслов „България, Латвия, Литва и Словакия – сравнение на преходните индустриални модели”.

От 18.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата се открива фотоизложба „40 години „Атлас”, посветена на юбилея от появяването на екран на програмата. На откриването ще присъства и емблемата на предаването Симеон Идакиев. Събитието се организира от Министерството на културата на Република България и Българската национална телевизия.

По традиция, установена от Международния съюз на архитектите, първият понеделник на месец октомври се чества като Световен ден на архитектурата. Тази година темата около която се фокусира отбелязването е „Дете, бъди архитект на едно по-добро бъдеще”. Съюзът на архитектите в България кани приятелите на архитектурата на чаша вино в Дома на архитекта на 6 октомври, от 19.00 часа.

Видеоконференцията София - Москва на тема: “Инвестициите на руснаците в недвижимо имущество в България” ще се състои в 13,00 часа. Тя ще се осъществи от Руския информационен център на “РИА Новости” в София - хотел “Хилтън”, бул. “България” 1, етаж 2, зала “Мусала”.

Управителният съвет на Българския лекарски съюз покани Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на преговори по Национален рамков договор (НРД) 2009 на 6 октомври 2008 г. от 13 часа в НЦООЗ. Предлага се дневният ред, на срещата да е същият, съгласно договореностите между управителните съвети на НЗОК, БЗС и БЛС, постигнати на проведената среща на 30 юни 2008 г. в присъствието на министъра на здравеопазването, като също така се предлага да бъдат разгледани цените и обемите на видовете медицинска дейност. От 11 ч. УС на БЛС ще проведе свое заседание. От 12 ч. ще има съвместна среща на БФС, БАПЗГ, БАЗП, Асоцииации на различни специалисти към БЛС. При неявяване на представители на НЗОК на преговорите, изброените по-горе представители ще дадат съвместна пресконференция.

Софийски апелативен съд ще гледа делото срещу Боян Георгиев, обвинен за катастрофата, в която загина Емил Трифонов, Кембъла. На 13 май 2008 г. градският съд постанови 5 години затвор за Георгиев. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Агенция за социално развитие – Вижън, Община Варна, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания и Министерството на труда и социалната политика организират Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България. Форумът ще се проведе в периода 6 – 8 октомври 2008 г.в хотел Адмирал, кк “Златни пясъци” под патронажа на кмета на Варна. От 13.00 часа кметът Кирил Йорданов ще се срещне с Люк Зелдерло – генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хората с увреждания.

Проф. Борислав Борисов, ректор на УНСС, ще открие новата академична учебна година в Регионалния център за дистанционно обучение на университета в Хасково. В тържеството ще участват президентът Георги Първанов, заместник-министърът на образованието и науката доц. Ваня Добрева, кметът и областният управител на Хасково.

На 6 и 7 октомври министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Люксембург.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3894 |01.10.2008 Предстоящо на 2 октомври . 0| 4254 |30.09.2008 Предстоящо на 1 октомври . 0| 4053 |29.09.2008 Предстоящо на 30 септември . 0| 4469 |28.09.2008 Предстоящо на 29 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads