Реклама / Ads
0| 4102 |18.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 декември

.
Заседава НС; зърнопроизводители и животновъди от цялата страна протестират пред парламента; срещат се представители на движение „НАПРЕД” и министърът на държавната администрация Н Василев; обсъждат конфликта в Националната болница за активно лечение по онкология.
 

 

От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

Зърнопроизводители и животновъди от цялата стара ще протестират пред Народното събрание с искания за по-високи национални доплащания за земеделския сектор през 2009 г. Протестът ще започне от 12.00 часа.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще отчете резултатите от работата по управление на европейските средства за второто полугодие на 2008 г. от 11.30 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще се срещне с Рафаел Шварцман, регионален директор на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА) за Европа. Разговорът ще се проведе от 10.00 часа в Заседателната зала на Министерството на транспорта.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще се срещне с представители на работодателските организации
от 12.00 часа в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) на ул. „Славянска” №8.

От 15.00 ч. в Министерството на държавната администрация ще се проведе среща между представители на движение „НАПРЕД” и министъра на държавната администрация Николай Василев. По време на срещата председателите на формациите създали движение „НАПРЕД”: Красимир Каракачанов, Кънчо Филипов, Стефан Личев и народни представители от ПГ „НАПРЕД” ще запознаят министър Василев с кампанията „Дай скорост на българското производство”.

Кметът на София Бойко Борисов и представителят на УНИЦЕФ за България Октавиан Бивол ще подпишат в 10.00 ч. Договор за предоставяне на безвъзмездно финансиране от УНИЦЕФ за реализиране на проект „Създаване на социални услуги в среда близка до семейната за деца и младежи”. Подписването ще се състои в Столична община.

Евродепутатите от листата на ГЕРБ Румяна Желева, Николай Младенов, Владимир Уручев, Душана Здравкова и Петя Ставрева ще направят отчет за едногодишната си работа в Европейския парламент. Пресконференцията ще се проведе в БТА от 10.00 часа.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция относно проблемите на лечението на деца с цистична фиброза /муковисцидоза/ в България и инициативата на д-р Даниел Божидаров - хирург в „Пирогов”, за набиране на средства за изграждане на система за тяхното лечение и за образоване на български лекари в Англия, Чехия и Белгия.

Конфликтът в Националната болница за активно лечение по онкология е темата на пресконференция, която ще се проведе от 12.00 часа в пресклуба на БТА. Организатори се АПОЗ и приятели, Центърът за защита на правата в здравеопазването, Конфедерация "Защита на здравето", колективът на Клиниката по химиотерапия към СБАЛО, лекари, консултанти и близки на пациенти с онкологични заболявания

От 11.00ч пред зала „Христо Ботев” инициативна група от студенти и граждански сдружения организира протестно шествие от Студентски град до пл. „Народно Събрание», където ще се проведе протестен митинг.

От 9.30 часа в зала 1 на хотел „Централ парк”, бул. „Витоша” № 106 продължава международната конференция на тема „Ролята на електронните медии за осигуряването на междукултурен диалог в дигиталната ера”, организирана от Министерството на културата. В 13.00 часа ще бъде дадена пресконференция.

От 13.00 часа в зала ”София” на БЧК ще се проведе коледен празник, на който партньорите от Националния дарителски фонд ще връчат финансова помощ на 15 семейства с проблеми в отглеждането и лечението на деца, пострадали при пътни инциденти.

От 11.00 ч. в Националния исторически музей ще бъде проведено традиционното коледно детско тържество под надслов: „В очакване на Коледа”.

От 13.00 ч., в салона на Националната следствена служба - бул. „Д-р Г. М. Димитров" №42, ще се проведе пресконференция под мотото „30 години ведомство на разследващи юристи”.

От 10.00 часа в аулата на Софийския университет ще се проведе тържествено честване на 45-годишнината от създаването на Геолого-географски факултет и връчване на дипломите на дипломите на Випуск 2008 г. От 16.00 часа в зала 1 на Софийския университет ще се проведе научна конференция посветена на творчеството на проф. Димитър Аврамов, ИФ.

В 9.00 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Васил Чичибаба и др. по чл. 219 от НК. В 9.00 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Калоян Ангелов по чл. 282 от НК.

От 9.00 часа в зала 200 на Института по механика на БАН ще се проведе регионална конференция на тема “Партньорство индустрия – академия в областта на базираното на микро-технологии производство”.

От 12.30 ч. в зала 108 на Българска народна банка ще се проведе традиционната предколедна среща на чаша вино с управителя на БНБ Иван Искров и членовете на УС на БНБ. На срещата ще бъде представена и книгата “Международни валутни резерви”.

От 10.30 часа в Централното управление на банката, ул. „Славянска” № 2 ще бъде подписано споразумение между СИБАНК и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за отпускане на кредитна линия от 25 млн. евро в подкрепа на малките и средни предприятия и общините. На подписването ще присъстват г-н Андреас Верикиос - заместник генерален директор/ЕИБ и г-н Кормак Мърфи – ръководител направление България, Румъния, Кипър/ ЕИБ.

Посланикът на Франция Етиен дьо Понсен ще даде пресконференция в петък от 12,00 часа в Резиденцията на Франция, за да представи честванията, които ще се състоят през януари 2009 г. отбелязващи 20-годишнината от историческото посещение на френския президент Франсоа Митеран в България (18 и 19 януари 1989 г.).

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в гр. Самоков.
В 12.30 ч. министър Желев ще има среща с кмета на града Ангел Николов. В 13.00 ч. министър Желев ще открие Сектор по компютърна томография към Отделението по образна диагностика в МБАЛ Самоков.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, кметът на община Благоевград Костадин Паскалев и управителя на “ВиК” ЕООД – гр. Багоевград Ангел Стоянов, ще подпишат Споразумение за съвместна реализация на условията необходими за изпълнението на инвестиционен проект по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., Операция 1.4. “Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.

По случай християнския празник Рождество Христово Неврокопската Света Митрополия организира празничен концерт „Рождественски песнопения”, който ще се проведе от 18.00 часа в залата на Драматичния театър, гр. Благоевград.

От 18.00 часа в Драматичен театър Видин ще бъде представен концерт на Градски духов оркестър, посветен на 60-годишният юбилей на неговият диригент – Иван Николов и на настъпващите коледни и новогодишни празници.

Втори ден продължава посещението на президента Георги Първанов в Туркменистан.
Президентът е там по покана на президента Гурбангули Бердимухамедов.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще вземе участие на заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което се провежда втори ден в Брюксел.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4384 |17.12.2008 Предстоящо на 18 декември . 0| 4065 |16.12.2008 Предстоящо на 17 декември . 0| 4129 |15.12.2008 Предстоящо на 16 декември . 0| 4420 |14.12.2008 Предстоящо на 15 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads