Реклама / Ads
0| 4492 |11.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 февруари

.
Дават пресконференция за Бургас-Александруполис; опозиционните сили провеждат консултации за вота на недоверие към правителството; започва изложбата базар "Мартеници"; правят конференция за домашното насилие.
 

Българските участници в Международната проектна компания за изграждане на нефтопровода Бургас – Александруполис, представлявани от Стефан Гунчев, председател на борда на директорите на "Проектна компания Бургас - Александруполис БГ", и Емил Коцев, изпълнителен директор на “Техноекспортстрой”, ще дадат пресконференция в 18.30 часа на летище София. В този час се очаква да пристигне 80-членната българска делегация, съставена от представители на местните власти, екологични и неправителствени организации, централни и регионални медии. Българската група посети порт Приморск. Терминалът в Приморск е един от алтернативните проекти за изграждането на съоръжението в Бургас за Бургас – Александруполис.

На 12 февруари от 14 часа в зала “Запад” на НС ще се проведат консултациите между представителите на опозиционните сили за вота на недоверие към правителството.

Церемония по връчване на наградите на работодатели – партньори на Министерството на отбраната с принос към социалната адаптация на военнослужещите ще се състои на 12 февруари, в зала “Тържествена” на Централния военен клуб. Тя е организирана от Изпълнителна агенция „Военни клубове и информация”. Ще бъдат отличени работодатели, обучаващи организации и институции - партньори на Министерството на отбраната в процеса на социална адаптация на кадровите военнослужещи, които напускат Българската армия. Министърът на отбраната Веселин Близнаков е поканен да връчи наградите на номинираните. Церемонията ще започне в 14.00 ч.

Кои са предпочетените предложения за лого и слоган на ОП „Транспорт”2007-2013 г. ще стане известно в 11.00 часа в новата Конферентната зала на 5-ия етаж в Министерството на транспорта. Логото и слоганът, които са класирани на първо място, ще се превърнат в неотменни елементи на Оперативна програма „Транспорт". Победителите ще бъдат наградени лично от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който е патрон на конкурса.

Министърът на финансите Пламен Орешарски замина за Брюксел, Белгия, където на 12.02.2008 г., ще вземе участие в поредното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси. На заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси ще бъде разгледано изпълнението на мерките от Пакта за стабилност и растеж, който спомага за поддържане на стабилни публични финанси и укрепване на фискалната дисциплина.

На 12 февруари 2008 г. /вторник/ от 11:30 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

От 13.00 ч. в централата на НДСВ ще се проведе брифинг с участието на председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова и говорителя на НДСВ Станимир Илчев. Темата на брифинга ще бъде политиката на НДСВ за развитието на туризма в България и възможностите за подобряване на условията за работа на този бизнес сектор. Ше се проведе и редовно заседание на ПГ на НДСВ, на което освен законодателната програма за предстоящата парламентарна седмица ще бъдат обсъдени и резултатите от срещата на управляващата коалиция в Хисаря. 

Българска стопанска камара организира обществена дискусия на тема „Защита на търговските марки в бизнеса”, която ще се проведе на 12 февруари 2008 г., от 10.00 ч., в хотел „Хилтън” - зала „Мусала”.

Нов български университет организира пресконференция, която ще се проведе на 12.02.2008 г. от 11.00 ч. в пресклуб БТА. Акцентите в пресконференцията ще бъдат: Възможността студентите да се записват направо от трети семестър; началото на кандидатстудентска кампания 2008/2009 (матури, нови програми, стипендии, такси); международната дейност и сключените договори с чужди университети.

Българска академия на науките дава пресконференция в БТА от 12.00 ч. на тема - изборът за председател на БАН.

На 12.02.2008 г. от 16 ч. в залите на Националния етнографски музей при БАН пл. Ал. Батенберг 1 ще се открие изложбата базар “Мартеници”. С нея музеят продължи ежегодната си традиция да отбелязва този популярен български празник. Изложбата е дело на видни представителки на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти, някои от които по професия са етнографи.

На 12 февруари 2008 г. от 14.00 ч. в заседателната зала на Върховния административен съд ще се проведе пресконференция за представяне на резултатите от Доклада на председателя на съда за дейността на Върховния административен съд през 2007 г., обсъден от Пленума на ВАС. На пресконференцията ще присъства председателят на съда Константин Пенчев.

Официалният старт на проекта „Интеграция на малцинствени групи” ще бъде даден на 12.02.2008 г. (вторник) от 10.30 часа в Българо-корейския център в НДК (подлеза). Проектът се реализира от Сдружентие “иЦентрове” с финансовата подкрепа на Фондация “Отворено общество”. Той предлага принципно ново решение на наболелия проблем за интеграцията на ромите чрез преквалификация и връщане на пазара на труда с придобита модерна и перспективна специалност. На официалната церемония за старта на проекта ще присъстват Пламен Вачков – председател на ДАИТС, Красимир Симонски – зам. Председател на ДАИТС, Бойко Лечев – секретар на Сдр ужение “иЦентрове” и др.

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии ще участва в юбилейната 15-та Международна специализирана изложба и семинар за охрана, сигурност, безопасност „SECURITY 2008”. Тя ще се проведе от 12 до 15 февруари в Националния дворец на културата. Организатор на инициативата е Българската търговско-промишлена палата. Над 70 български и 200 международни фирми ще представят най-новите технологии и продукти за обществена и индустриална сигурност и безопасност. Международната специализирана изложба „SECURITY” се утвърди през годините като инициатива, която допринася за развитието на охранителните технологии и за повишаване нивото на сигурност. Официалното откриване на изложбата ще се състои на 12 февруари 2008 г. (вторник), от 11.00 ч. в Централното фоайе на НДК.

От 9.00 часа във Витоша Парк хотел ще бъде открита международна конференция за правна реформа в областта на домашното насилие. Конференцията се провежда в периода 12-14 февруари, организатори са Фондация „ Български център за джендър изследвания” / БЦДИ/ съвместно с Адвокати за човешки права- Минесота, САЩ. Тридневната конференция има за цел да се обсъдят различните законодателни модели за защита на пострадалите от насилие, както и моделите за административни и наказателни мерки спрямо насилниците.
Над 80 представители на неправителствени организации и на институции от Австрия, Албания, Армения, Азърбейджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Ирландия, Казахстан, Киргизстан, Латвия, Литва, Македония, Мароко, Молдова, Полша, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Сърбия и Косово, Таджикистан, Туркменистан, Турция, Украйна, Унгария, Чехия, Хърватска ще присъстват в тази първа по рода си голяма международна конференция, организирана в България.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов ще поеме председателството на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране за следващия едногодишен период. Решението за това ще бъде взето утре (12 февруари), на заседание на Регионалния съвет за развитие в Областна администрация – Враца. То ще се ръководи от областния управител на Враца д-р Антонио Георгиев, който през последната година изпълняваше функциите на председател на Съвета. Смяната на председателството се извършва всяка година на ротационен принцип.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия районен прокурор на София Славчо Кържев.

Българска асоциация за управление и развитие на човешките ресурси – БАУРЧР организира пресконференция на тема: “БАУРЧР – ефективност и професионализъм в управлението и развитието на човешките ресурси в България”, на 12 февруари 2008 г. (вторник) от 13.00 часа в СОФИЯ ПРЕС.,

Редовна пресконференция на кмета на община Варна Кирил Йорданов ще се проведе от 11.00 ч. В зала “Варна” на общината.

Официално представяне на единствения напълно дублиран детски телевизионен канал Супер7 ще се проведе от 12 часа в конферентната зала на София прес.

От 10.30 ч. в залата на „София прес” ще се състои пресконференция на Българска Петролна и Газова Асоциация. По време на събитието БПГА ще представи позицията си относно различните проявления на сивата икономика в областта на петролния бизнес. Участие ще вземат председателя на БПГА и представители на дружествата – членове на Асоциацията. В момента членове на Българска Петролна и Газова Асоциация са: Петрол АД; Шел България ЕАД; Овергаз-Инк АД; Витогаз ЕАД; Топливо-АД; Лукойл – България EOOД; Газтрейд АД; Нафтекс Петрол ООД – Варна; Еко-Елда България ЕАД; Ромпетрол България АД; Булмаркет ДМ ООД; Кълвача Газ АД; Опет/Айгаз България ЕАД; Черноморска Технологична Компания; Приста ойл.

Държавната агенция по туризъм организира представянето на България за втори пореден път с рекламен щанд на международната туристическа борса International Confex в Лондон, Великобритания от 12 до 14 февруари 2008 г. в изложбен център Earls Court. International Confex е престижно изложение, ориентирано към професионалисти в бизнес и конгресен туризъм, организатори на събития и конференции.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в срещата на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, която ще се проведе в Малта, на ниво външни министри. Основна тема на разговорите ще бъде активизирането и задълбочаването на сътрудничеството между Европейския съюз и Лигата на арабските държави по важни регионални и глобални въпроси.

На 12.02.2008 г., от 13.00 ч., в Гранд Хотел София, зала “Триадица 2”, ще се състои официалното представяне на Българско гурме общество. На събитието ще бъдат представени мисията, целите и символите на Българското гурме общество от неговите основатели: Станислав Радославов, секретар на неправителствената организация и Таньо Шишков, неин председател и Сомелиер на България за 2006 година.

Във връзка с извършването на строително- монтажни работи на 12 февруари 2008г. временно ще бъде прекъснато водоподаването от 9.00 до 18.00 часа по бул. „Цар Борис III”, между ул. „Планинец” и ул. „Княжевска” и от 9.00 до 21.00 часа в кв. „Суходол”, кв. „Филиповци”, ж.к. „Люлин” 4 и ж.к. „Люлин 5.

Ще бъде открит полицейски участък в Долно Езерово, намиращ се в сградата на кметството в квартала.


Общественият съвет за безопасен Интернет, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и Майкрософт-България ще наградят 6-те най-добри проекта от България за общоевропейското състезание между ученици „Животът онлайн е такъв, какъвто го правиш ТИ”. Награждаването ще се състои на 12 февруари – Международния ден за безопасен Интернет - от 14 часа в сградата на Центъра за изследване на демокрацията на ул. “Александър Жендов” №5.

На 12 и 13 февруари от 9.30 в хотел Принцес, София, ще се проведе Петата Софийска среща на инициативата Балканска мозайка - Форум за сигурност в Централна и Югоизточна Европа. Тема на срещата е: Евроатлантическата интеграция: гаранция за дългосрочна стабилност на Западните Балкани. Ще бъдат дискутирани перспективите в развитието на Западните Балкани, разширяването на НАТО и готовността на страните-кандидатки за членство в навечерието на срещата на върха на Алианса в Букурещ. Цел на Софийския форум е да събере заедно млади парламентаристи от региона, представляващи различни политически партии и неправителствени организации, да насърчи и задълбочи усилията им за взаимно сътрудничество.

„Европейски център за управление на проекти- България” организира официално представяне на списание "Българските региони"- двуезично списание, посветено на регионалните политики за развитие – от 11.00 ч. в ресторанта на хотел “Сентръл парк”.

В международния ден за безопасен Интернет – 12 февруари 2008 г. ще се състои премиерата на документално-образователния филм “Сърфирам безопасно”, създаден като част от кампанията “Децата безопасно в Интернет”. Премиерата ще е в Дом на киното, София, от 19.30 ч. Вход свободен.


Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4033 |10.02.2008 Предстоящо на 11 февруари . 0| 4042 |07.02.2008 Предстоящо на 8 февруари . 0| 4122 |06.02.2008 Предстоящо на 7 февруари . 0| 4193 |05.02.2008 Предстоящо на 6 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads