Реклама / Ads
0| 4130 |15.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 септември

.
Започва 63-та сесия на Общото събрание на ООН с българско участие; хората с редки болести протестират; обсъждат проблемите на лозаро-винарския бранш; представят програмата на 33-я Международен телевизионен фестивал "Златната ракла".
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще ръководи българската делегация за редовната 63-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации, която се открива на 16 септември в Ню Йорк.

В 10.00 часа в хотел “Радисън” президентът Георги Първанов ще вземе участие в публична дискусия по политиката за децата и младежта, организирана от Икономическия и социален съвет на Република България. По-късно през деня, в 12.00 часа, на “Дондуков” 2 държавният глава ще се срещне с председателя на Парламента на Латвия Гундарс Даудзе.

„Националното сдружение на болните с Лимфом” организира кръгла маса на тема: „Осигуряване на ранна диагностика и модерно лечение на пациентите с лимфом в България” от 11 часа в салон 6 на х-л „Радисън”.

От 9 часа пред служебния вход на Народното събрание ще се проведе протест на Национален алианс на хората с редки болести.

От 13 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134 ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с португалския министър на земеделието, селските райони и рибарството Жайме Силва. Двамата ще дадат съвместен брифинг от 11.00 часа в МЗХ.

По инициатива на изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” д-р Атанас Кънчев ще се проведе Кръгла маса на тема „Проблемите на лозаро-винарския бранш и перспективи за развитие на сектора”. Форумът ще бъде открит в сградата на ДФ „Земеделие”, зала 300 от 13.00 часа.

Ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” проф. д.и.н. Иван Илчев и Огнян Киряков, Генерален директор на “Майкрософт България” ще подпишат лицензионно споразумение. С него СУ става първият университет в страната, присъединил се към глобалната академична програма на Майкрософт - Microsoft Dynamics Academy Alliance. Подписването ще се бъде от 14.00 часа в кабинета на ректора.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и Абел Гарамхеди, държавен секретар на министерството на националното развитие и икономиката на Унгария, ще подпишат Спогодба за сътрудничество между двете министерства. Документът предвижда сътрудничество в областта на инвестициите, енергетиката и обмяна на опит в областта на развитието на малките и средни предприятия. Церемонията по подписването ще се състои от 11 часа в залата на МИЕ на ул. „Александър І” №12. След подписването ще се проведе брифинг.

От 13.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция по повод приключване действието на съвместната инициатива на МЗ и МВР, насочена към ограничаване на последиците, причинени от нарасналия брой на произшествията по основните пътища на страната. Пресконференцията е на тема: Анализ и резултати от съвместните дежурства на екипи на „Спешна медицинска помощ” и „Пътна полиция” по пътищата на страната през периода 1.08.-15.09.2008 г. В пресконференцията ще вземат участие министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, както и представители на двете министерства, активно участвали в реализацията на съвместната инициатива.

Продължава визитата на делегацията, водена от председателя на латвийския парламент Гундарс Даудзе. В 9.15 часа председателят на латвийския парламент ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин. В 10.15 часа в зала “Запад” на Народното събрание латвийската делегация ще разговаря с членовете на парламентарната комисия по енергетика, а в 14.30 часа с членове на Комисията по външна политика на Народното събрание.
В 12.00 часа председателят на Сейма на Латвия Гундарс Даудзе ще се срещне с Президента на Република България Георги Първанов. В 16.00 часа латвийските гости ще разговарят и с министър-председателя Сергей Станишев.
 
От 18 часа в зала 7 на НДК ще се проведе литературна вечер на поета Драгомир Шопов. Тя се организира по повод 70-ия рожден ден на Драгомир Шопов.

Продължава официалното посещение на принц Фредерик и принцеса Мери в България. В 9.15 часа двамата ще посетят Националния исторически музей. След това в 12.30 часа те ще посетят стария град на Пловдив, а в 18.30 часа ще посетят ателието на Светлин Русев.

Ръководството на Единна народна партия ще даде пресконференция
от 13,30 ч.


От 13.30 часа в Централата на БСП на „Позитано”20 председателят на БСП Сергей Станишев ще се срещне с млади лидери, представители на социалистическите и социалдемократчиеските партии от Югоизточна Европа. Те са в страната по покана на председателя на БСП, за да вземат участие в първото издание на Международната програма за млади лидери от Югоизточна Европа.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще открие от 9.30 ч в хотел „Шератон” конференция на тема ”Перспективите пред капиталовите пазари в Югоизточна Европа”. Домакин и организатор на събитието е Българската фондова борса.  От 12.00 ч. министър Калфин ще се срещне в МВнР с участници в Мeждународната програма за млади лидери от ЮИЕ.

От 11:30 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

В 10 часа в БТА Асоциацията на вносителите на автомобили организира пресконференция. Темата на пресконференцията е “Обявяване на резултатите от третия етап от националната кампания за намаляване на жертвите на пътя сред децата "Пази детето".

В 11 часа в БТА Факултетът по педагогика на СУ "Св. Климент Охридски" и Фондация на бизнеса за образованието ще дадат пресконференция. Н срещата с медиите ще бъдат представени новите програми за обучение, създадени в резултат от сътрудничеството между науката и бизнеса.

В 13 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция по повод 33-я Международен телевизионен фестивал "Златната ракла".

В 14 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция на тема “Гражданите на Европа срещу бедността и социалното изключване”. Участие в нея ще вземат представители на Европейската анти-бедност мрежа - България, д-р Желязко Христов - КНСБ, експерти от МТСП.

По повод на тържествата, посветени на 22 септември – 100 години от обявяването на независимостта на България от 17 часа във фоайето на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” във Варна ще бъде открита изложба.

Гражданско сдружение Видовден ще даде пресконференция на тема: “Какви проблеми мъчат жителите на Община Кюстендил и какви оценки пишат те на местните управници?”. На срещата с медиите ще бъдат представени и резултати от социологическо проучване на АСП ЕСТАТ. Пресконференцията ще бъде от 11 часа в Заседателната зала на Общината.

 

В 10,30 ч Красимир Каракачанов, депутат и лидер на ВМРО, и председателят на областната организация Искрен Веселинов, ще направят първа копка на параклис в двора на дома за стари хора „Приста”. Събитието е в навечерието на деня на Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

От 10.30 ч. в зала 205 на Международния колеж в Добрич ще се проведе информационен ден на Европейската мрежа за услуги по заетостта EURES – България. Той е организиран от Агенцията по заетостта, Регионалната служба по заетостта в гр. Варна и Бюрото по труда в гр. Добрич.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3930 |14.09.2008 Предстоящо на 15 ceптември . 0| 4162 |11.09.2008 Предстоящо на 12 септември . 0| 3883 |10.09.2008 Предстоящо на 11 септември . 0| 3731 |09.09.2008 Предстоящо на 10 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads