Реклама / Ads
0| 3865 |16.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 януари

.
У нас пристига президентът на Русия Владимир Путин; граждански сдружения организират протести срещу визитата му; на кръгла маса обсъждат напредъка на България; представят България като туристическа дестинация на две големи изложения в Хелзинки и Виена.
 

 

Президентът на Руската федерация Владимир Путин ще бъде на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава Георги Първанов. Руският президент ще бъде придружаван от своята съпруга Людмила Путина. Програмата на визитата ще започне днес с концерт, посветен на откриването на “Годината на Русия в България”.

В 9.15 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме китайска делегация, водена от Хуа Дзиенмин, генерален секретар на Държавния съвет на Китайската народна република. Според китайската практика той е с ранг на вицепремиер. Китайският гост е и директор на Националния институт на държавната администрация.

От 9:30 ч. до 13:00 ч. в хотел „Шератон”, ще се проведе кръгла маса на тема “Напредъкът на България по изпълнението на Лисабонската стратегия: Дискусия по оценката на Европейската комисия". Форумът е организиран от Представителството на Европейската комисия в България. Участие в дискусията ще вземе и заместник-министърът на финансите Любомир Дацов, който е национален координатор по обновената Лисабонска стратегия. Сред участниците в събитието са генералният секретар на ЕК Тони Де Костер и Жерар Де Граф – началник отдел в Генералния секретариат на ЕК, както и министрите Емилия Масларова и Николай Василев, зам.-министър Нина Радева, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

Народното събрание ще проведе своето редовно заседание.

Столичният общински съвет ще проведе първото си за тази година заседание от 10 часа.

От 10.00 часа в големия Колегиум в сградата на Министерство на земеделието и продоволствието доц. Стефан Юруков – Председател на Държавна агенция по горите, ще подпише Договор с Ректора на Лесотехническия университет - проф. Нино Нинов за взаимодействие при реализирането на стажове на студенти по специалността „Горско стопанство”.

Контактна група от Българския фармацевтичен съюз ще се срещне от 10.00 ч. в НЗОК с представители на касата.

Граждански сдружения организират протести срещу визитата на руския президент Владимир Путин в България днес и утре. Днес от 12 часа до 13,30 часа ще има „събрание на открито” в района на Орлов мост на тема „Стига съветски империализъм”. Второ „събрание на открито” ще се проведе от 17,30 часа до 19,30 часа на същото място.

От 16:00 часа в сградата на пл. “Княз Александър I” 1, зала 242 ще заседава Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Председателят Светослав Спасов свиква заседание на Комисията, на което ще се обсъжда защитата на правата на децата във връзка с участието на малолетни и непълнолетни във филми, с неподходящо за деца съдържание, в частност сцени, показани в клипа към филма “Баклава” и разпространението им в интернет пространството и електроните медии.

Тържествена заря-проверка ще е кулминацията на програмата, с която община Ямбол предвижда да отбележи днес 130-годишнината от освобождението на града от османско робство.

Държавната агенция по туризъм организира представянето на България като туристическа дестинация на две големи изложения, които ще се проведат в периода 17- 20 януари 2008. Това са борсите в Хелзинки и Виена.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3873 |15.01.2008 Предстоящо на 16 януари . 0| 4214 |14.01.2008 Предстоящо на 15 януари . 0| 3654 |13.01.2008 Предстоящо на 14 януари . 0| 4991 |10.01.2008 Предстоящо на 11 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads