Реклама / Ads
0| 4355 |26.08.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 август

.
Президентът Първанов се среща с генералния инспектор на Бундесвера; заместник-председателят на ЕК Г. Ферхойген се среща с премиера Станишев; протестират млекопроизводителите и млекопреработвателите; представят участниците и програмата на фестивала "РОК В РИЛА".
 

 

В 9.00 часа на “Дондуков” 2 президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов ще се срещне с генералния инспектор на Бундесвера ген. Волфганг Шнайдерхан.

В 10ч. заместник-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген ще се срещне с министър-председателя Сергей Станишев в Министерски съвет. В 11.30 ч. Ферхойген ще се срещне с президента Георги Първанов. За 14.00 ч. е предвидена среща с вицепремиера Меглена Плугчиева. След това, в 15 ч., двамата ще дадат пресконференция в Министерски съвет, Гранитна зала. От 16.00 ще започне срещата на зам.-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген с министъра на финансите Пламен Орешарски, която ще се проведе в Министерство на финансите. В 17 часа в Народното събрание Ферхойген ще се срещне с председателя на Комисията по външна политика в Народното събрание Соломон Паси, председателя на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков и зам.-председателя на Икономическата комисия Петър Кънев.

В присъствието на кмета на София Бойко Борисов и министъра на транспорта Петър Мутафчиев в 11 ч. в сградата на Министерството на транспорта ще бъдат подписани договорите между двете спечелили конкурса по Проект за разширение на софийското метро втори метродиаметър „Пътен възел Надежда - Централна ж.п.гара - пл.Св.Неделя- бул.Черни връх” фирми и „Метрополитен” ЕАД.

Видео-пресконференцията на тема: „Международният опит в борбата с незаконния оборот на наркотиците. Перспективи на руско-българското сътрудничество” ще се състои в 13:00 часа. Тя ще бъде на площадката на Руския информационен център на „РИА Новости” в София - хотел „Хилтън”, бул. „България” 1, етаж 2, зала „Вихре”. За участие във видеоконференцията от руска страна е поканен генерал-майор Александър Георгиевич Михайлов - ръководител на департамента за междуведомствна и информационна дейност към Федералната служба на Руската федерация за контрол на оборота на наркотиците. От българска страна ще участва Камен Михов -заместник-директор на досегашната ГДБОП.

От 11.00 часа ще бъде представено и подписано общо експертно становище по Законопроекта за опазване на културното и историческото наследство, преминал на първо четене в Парламента. Становището е изготвено и ще бъде подписано от представители на следните организации: Съюз на нумизматичните дружества в България, Софийско нумизматично дружество “Г.С.Раковски”, Национално гражданско сдружение за защита на културното, наследство “Бъднина”, Съюз на антикварите в България, Съюз на българските антиквари, Асоциация „Архея”, Фондация „Тракия”, Фондация „Арете-Фол” и Национално дружество „Традиция”.

В 12 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест на млекопроизводителите и млекопреработвателите.

В 14.30 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще посети Студентски град, където заедно с вицепремиера и министър на образованието Даниел Вълчев ще се запознае с хода на ремонтните работи на общежитията в блок 20 на Химикотехнологичния и металургичен университет.

Председателят на Либералната младежка асамблея на НДСВ и съветник на министъра на отбраната Борис Вадев съвместно с полковник Никола Рухчев, председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество, организират кръгла маса на тема “ България и Втората световна война “, която ще се проведе в Централния Военен Клуб в София от 18часа. Специални гости ще са историците доц. Искра Баева, доц. Евгения Калинова, док. Боби Бобев, проф. Андрей Пантев и проф. Кръстьо Манчев.

В 15 часа в н.пр. Цунехару Такеда, посланик на Япония в България, ще подпише два договора за дарение по линия на Програмата за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище. Рецепиенти са община Лясковец с проект за реновиране на детската градина в с. Джулюница и Специализирата очна болница в гр.Варна за закупуване и инсталиране на нова медицинска апаратура. Очаква се та подписването на договорите са присъстват н.пр.акад.Благовест Сендов, посланик на България в Япония, както и родителите на сумиста Калоян Махлянов-Котоошу.

В 12 ч. в БТА ще бъдат представени участниците и програмата на международния фестивал "РОК В РИЛА".

Н. Пр. Юрий Исаков, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България в 13 ч. в БТА ще даде пресконференция на тема: „Признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от Русия.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие обновените помпени станции във ВиК – Русе. Церемонията ще се състои от 11.00 часа на Помпени станции ІІ-ри подем.

Асоциация на земеделските производители в България организира семинар на тема: „Българските земеделски производители в ЕС – проблеми, алтернативи и перспективи за развитие”, който ще започне в 13 ч. в залата на НТС. В семинара ще вземат участие ст.н.с Валери Цветанов-Министър на земеделието и храните, председателят на УС на АЗПБ Ивайло Тодоров, Акад. Атанас Атанасов, съветник на министъра на земеделието и храните, Мартин Банов, съветник на министъра на земеделието и храните, Венцислав Върбанов-Зам. председател на парламентарната комисия по земеделие и гори, Атанас Кънчев-Изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” и други.

 

В Каварна продължава Вторият международен технически семинар и турнир по карате за купа “Каварна Оупън”. Организатори на събитието са Община Каварна, Българска национална федерация по Карате – До и Централен полицейски карате клуб. Семинарът по карате, който ще продължи до 29 август, е част от подготовката на България и Румъния за световното първенство в Токио през ноември.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3866 |25.08.2008 Предстоящо на 26 август . 0| 3696 |24.08.2008 Предстоящо на 25 август . 0| 3709 |21.08.2008 Предстоящо на 22 август . 0| 4240 |20.08.2008 Предстоящо на 21 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads