Реклама / Ads
0| 3913 |18.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 май

.
Продължава посещението на президента на Република Словения у нас Данило Тюрк; заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество; провежда се задължителният държавен зрелостен изпит по избор; представят резултатите от референдума в Поморие.
 

Продължава посещението на президента на Република Словения у нас Данило Тюрк. В програмата е предвидена 10.30 церемония по официалното посрещане на президента Данило Тюрк на площад „Св. Александър Невски” и полагане на венец пред Паметника на Незнайния воин. В 12.30 часа в „Гербова зала” в президентството ще се проведе съвместна пресконференция с президента Георги Първанов. В 15.00 часа ще бъде открит Българо-словенски бизнес форум в зала 8 на НДК. Сергей Станишев ще даде обяд в чест на президента на Словения Данило Тюрк от 13.15 ч. в столичния ресторант „Кристъл палас”.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участва в тристранна конференция по индустриални отношения. Началото е 10:00 часа, в парк-хотел „Москва”.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще открие в 10.00 ч. в гранд-хотел „София” дискусия за представяне на „Оценка за изпълнението на стратегията за съдебна реформа”. От 14.00 часа в зала 201 на Националния институт на правосъдието министърът ще открие Кръгла маса за обсъждане на изготвения от Министерство на правосъдието проект на Концепция за наказателна политика и за нов Наказателен кодекс на Република България.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и председателят на Народното събрание Георги Пирински ще открият новото фондохранилище на Националната художествена галерия, което е изградено в сутерена и партера на сградата на бул. „В.Левски” в София. Официалната церемония за откриването на модерното фондохранилище е в 9.30 часа.

Ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Социалните партньори ще обсъдят проект на постановление на Министерския съвет за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост.

От 13.00 ч. в Столична община ще се състои пресконференция, на която ще бъде направен отчет за едногодишното изпълнение на „Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Столична Община”.

В 7.45 часа в Министерството на образованието и науката ще бъде изтеглен вариантът за задължителния държавен зрелостен изпит по избор. Учениците могат да избират между предметите: Математика, История и цивилизация, Физика и астрономия, География и икономика, Химия и опазване на околната среда, Философски цикъл, Биология и здравно образование, Английски език, Руски език, Немски език, Испански език, Френски език, Италиански език.

Двудневен семинар на тема „Усъвършенстване на процеса на планиране и провеждане на обучение и подготовка чрез разбор, анализ, извличане на поуки от практиката и споделяне на придобития опит” ще се проведе в хотел „Родина” от 9.00 часа.

Подробности по случая и дейността на престъпната група от Кюстендил, специализирана в кражби от банкови институции, ще бъдат представени на пресконференция
в СДВР в 10.30 часа.

От 13, 00 ч. в София прес представят резултатите от референдума в Поморие, на който 98.97% от 14 900 души са гласували "против" проекта за разположението на тръбите на Бургас-Александруполис.

От 11.00 ч. в хотел „Анел”, Висшият съдебен съвет организира кръгла маса на тема: „Прилагане на електронния документ и електронния подпис в съдебната система”.

Очаква се 9.45 часа с полет от Истанбул да пристигнат осемте български моряци, които бяха част от екипажа на отвлечения от сомалийски пирати кораб „Маласпина касъл”.

От 17.00 часа в Националния църковен историко-археологически музей при Българска Патриаршия ще се открие предметно-документалната изложба „Софийските митрополити”.

Изложба от 130 табла и видеоинсталации на млади архитекти от цял свят ще бъде открита в Национална галерия за чуждестранно изкуство от 19.00 часа.

Съюзът на архитектите в България организира творческа среща-обсъждане на организирания от Министерството на регионалното развитие и благоустройството конкурс за вторичен градски център – бул. „Цариградско шосе”, м. „Къро” в София. Срещата ще се състои от 18.30 ч. в зала 2 на Централния дом на САБ, ул. „Кракра” 11, София.

Пресконференция по случай откриването на Пролетният базар на книгата ще се проведе от 11.00 часа в зала „Мати” на НДК.

От 10.00 часа Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист” ще проведе пресконференция във връзка със Световния ден за борба с хепатита. Събитието ще се проведе в пресклуба на БТА.

От 11.00 часа в БТА във връзка с откриването на Археологическо лято 2009 проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция.

От 14.00 часа в БТА пресконференция ще даде екипът, представил България на „Евровизия 2009” в Москва.

Продължава тристранната среща на министрите на вътрешните работи на България, Румъния и Сърбия във Видин
. Очаква се да бъдат подписани две междуправителствени българо-румънски споразумения – за изграждане и функциониране на съвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество и за трансгранично полицейско сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4082 |17.05.2009 Предстоящо на 18 май . 0| 4278 |14.05.2009 Предстоящо на 15 май . 0| 3993 |13.05.2009 Предстоящо на 14 май . 0| 3946 |11.05.2009 Предстоящо на 12 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads