Реклама / Ads
0| 4043 |18.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 май

.
Вицепремиерът М. Плугчиева се среща с екипа, отговорен за усвояване на средствата от Европейския съюз по земеделските програми и с председателя на Държавната агенция “Национална сигурност” Петко Сертов; връчват годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май.
 

В 14,30 ч. министър-председателят Сергей Станишев и вицепремиерът Меглена Плугчиева ще имат работна среща с екипа, отговорен за усвояване на средствата от Европейския съюз по земеделските програми. В нея ще участват заместник-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев, директорът на ДФ „Земеделие” Димитър Тадаръков и др. Над 2,6 млрд. евро ще получи страната ни до 2013 г. от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Средствата са за Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще има среща с председателя на Държавната агенция “Национална сигурност” Петко Сертов. Целта е засилване на сътрудничеството за повишаване на контрола при усвояване на средствата от ЕС.Срещата е от 13.00 ч. в сградата на ДАНС.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева свиква спешна работна среща по проблемите на водния цикъл на гр. София. Целта е набелязване на конкретни мерки за стартиране на проекта поради значителното му забавяне. В нея ще участват представители на всички заинтересовани страни – министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране проф. Константин Шушулов, кметът на София Бойко Борисов и представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на финансите. Общата стойност на Интегрирания проект за водния цикъл на София е 58,5 млн. евро.Срещата ще бъде от 11,30 ч. в сградата на Столична община.

Представители на посолството на Китайската народна република в Република България ще дадат пресконференция от 11 часа в „София прес”.

Представители на Национален тестов център ще дадат пресконференция от 13ч. в “София прес”.

Асоциация “Прозрачност без граници” и Прокуратурата на Република България организират международна конференция “Междуинституционално сътрудничество при разследването на корупционни престъпления”. Форумът ще се проведе в Зала №15 на Съдебната палата, бул. “Витоша” №2, с начален час на откриване – 19 май 2008 година, 9.30 ч. Инициативата е част от проекта “Реформа на Прокуратурата на Република България”, който се осъществява със съдействието на Британското посолство в България.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и г-н Сашо Дончев, изпълнителен директор на компанията „Овергаз”, ще връчат наградите на победителите в Третия национален ученически конкурс за най-добра група по изграждане на газови инсталации от 10.00 часа, централен офис на "Овергаз", ул. "Филип Кутев"5.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование от 14.00 часа, Конферентен център МОН, залата на VII етаж.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще връчи годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържеството е в ресторант „Класик” от 11.30 часа

Във Военна академия „Г. С. Раковски” в 9.00 ч. ще бъде открит семинар на тема: “Психологическа подкрепа в съвременните военни операции”.

Асоциация “Прозрачност без граници” и Прокуратурата на Република България от 9,30ч. ще проведат международна конференция “Междуинституционално сътрудничество при разследването на корупционни престъпления” в Зала №15 на Съдебната палата, бул. “Витоша” №2. Инициативата е част от проекта “Реформа на Прокуратурата на Република България”, който се осъществява със съдействието на Британското посолство в България.

В Сградата на Медицинския факултет от 11ч. ще се проведе пресконференция на тема: Световен ден за борба с хепатита- 19 май”.

Маргарита Гутева, кмет на столичния район “Средец” ще бъде домакин на първа по рода си онлайн-дискусия, организирана от Европейския информационен център от мрежата Europe Direct - София. Събитието ще се състои в от 12.00 часа в кабинета на кмета на района на ул. „Леге” № 6.

В зала “Триадица” на Гранд Хотел “София”от 19,30 ч. ще бъдат връчени наградите в класацията “Рейтинг на 100-те най-големи производители, дистрибутори и сервизни компании”.

Българският евродепутат Кристиан Вигенин осигурява голямата награда за победителя в конкурса за есе „Европа е равно на...”. Награждаването на най-добре представилите се ще се ссътои от 9:30 часа в Информационния център на Европейския парламент на ул. „Московска” в София.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на министрите по земеделие и рибарство на страните от Европейския съюз, което ще се проведе в Брюксел. Той ще се срещне за първи път с еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Мариан Фишер - Боел, с еврокомисаря по здравеопазване Андрула Василиу и еврокомисаря по рибарство и морски въпроси Джо Борж.

Лидерът на ДСБ Иван Костов ще посети Стара Загора. От 16:00 ч. в Дома на културата той ще даде пресконференция за местните медии, а от 18:30 ч. ще обсъди на среща с граждани управленската криза, в която се намира в момента България и възможностите за политическа алтернатива.

От 10.30 часа в клуба на ВМРО-Русе, ул.”Пиротска”5, народният представител и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и областният председател на организацията Искрен Веселинов ще дадат пресконференция във връзка с актуални политически събития от страната и региона.

В град Елена ще се проведе от 12,30ч. семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки, по повод празника на града.

Териториален държавен архив – Видин от 11,30ч. ще открие гостуващата пътуваща изложба “Дунав – Европейската река”, която се организира от Държавна агенция “Архиви” на Република България и Националния архив на Румъния.

По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост от 17.00 ч. в зала “Васил Караиванов” ще бъдат наградени отличниците от випуск - 2008 г.

В община Джебел ще бъде отбелязана годишнина от Майските събития от 1989 година
. Събитието е организирано от ДПС и ще започне в 9,30ч.

В Пловдив по инициатива на Главна дирекция «Програмиране на регионалното развитие» към Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат проведени организира информационни дни по Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2000-2013.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4042 |15.05.2008 Предстоящо на 16 май . 0| 4323 |14.05.2008 Предстоящо на 15 май . 0| 4318 |13.05.2008 Предстоящо на 14 май . 0| 4293 |12.05.2008 Предстоящо на 13 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads