Реклама / Ads
0| 3803 |11.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 ноември

.
Заседава НС; премиерът Станишев приема президента на УЕФА Мишел Платини и вицепрезидента на европейската футболна централа Мариос Лефкаридис; организират Третото национално събрание на Обединението на жените-социалистки.
 

 

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

В 10.00 часа в Народното събрание Делегация на Комисията по европейски въпроси на германската провинция Баден-Вюртенберг, които са на посещение в България, ще се срещнат с председателя на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков и с членове на Комисията. Германските гости ще разговарят и със заместник министър-председателя Меглена Плугчиева.

В Гранитната зала на Министерския съвет от 09.30 часа ще се състои среща на високо равнище на тема: „Ролята на развитието на селските райони в контекста на общата селскостопанска политика и опазване на околната среда – възможности за България и региона”. Водещ на срещата е вицепремиерът по управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева. В нея ще участва и министърът на земеделието и храните Валери Цветанов. Гости на форума са бившият европейски комисар по земеделие и развитие на селските райони на ЕС Франц Фишлер и зам.генералният директор на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” в ЕК Лорета Дормал Марино. Пресконференцията е предвидена за 13.30 часа в Гранитна зала на МС.

Конференция на тема „Публично-частното партньорство в действие“ ще се състои в зала „Роял“ на хотел “Шератон“. Конференцията ще започне в 9.30 ч. и ще бъде разделена в 4 тематични панела: „Национални секторни политики: преглед на инфраструктурни проекти“, „Транспортна инфраструктура: представяне на добри практики“, „Водна инфраструктура и опазване на околната среда“ и „Добри общински практики: дейности по благоустрояване с частни инвестиции“.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, министърът на финансите Пламен Орешарски и посланикът на ФР Германия Михаел Гайер ще подпишат Договор между Република България и Федерална република Германия за сътрудничество в борбата с трансграничната злоупотреба при обезщетения и вноски за социална сигурност от заетост и с нерегистрирана заетост, както и при нелегална трансгранична временна заетост. Церемонията по подписване е от 16:00 часа, в зала 2 на Министерство на труда и социалната политика.

Министър-председателят Сергей Станишев ще приеме президента на УЕФА Мишел Платини и вицепрезидента на европейската футболна централа Мариос Лефкаридис
. На срещата ще присъстват президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и неговия първи вицепрезидент Йордан Лечков.
Очаква се след края на срещата между премиера Станишев и президента на УЕФА Мишел Платини двамата да направят кратки изявления.

Министерството на труда и социалната политика организира кръгла маса на тема „Работете легално – нерегламентирана заетост – последици и механизми за ограничаването им” в рамките на кампанията „Социално активни”. Форумът се организира под патронажа на министър-председателя Сергей Станишев. Началото е в 11:00 часа в хотел „Радисън САС”- зала „Александър”. Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие форума.

Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще присъства на Третото национално събрание на Обединението на жените-социалистки, което ще се проведе от 13.00 часа в зала „Опал” на хотел „Принцес” в София. Председател на обединението е секретарят на ИБ на ВС на БСП Катя Николова.

Откриване на изложба и представянето на филма: „120 години Български държавни железници” ще се състои от 13,30 часа в голямата чакалня на Централна гара София. Изложбата ще бъде открита от министъра на транспорта Петър Мутафчиев. На събитието ще присъства и изпълнителният директор на БДЖ ЕАД Христо Монов. След откриването на изложбата ще бъдат връчени почетни плакети на бивши директори на Български държавни железници за принос в развитието на родния железопътен транспорт.

Командващият Сухопътните войски генерал-лейтенант Иван Добрев ще даде пресконференция по повод празника на Сухопътните войски. Той ще награди журналисти от военния ресор, които най-активно са отразявали дейността на Сухопътните войски през годината. Пресконференцията ще започне в 11.00 ч. в зала „Тържествена” на Централния военен клуб.

Клуб "Журналисти срещу корупцията" организира пресконференция в БТА от 10.00 часа на тема „Обявяване на старта на информационната кампания "Новият Гражданско-процесуален кодекс /ГПК/. Знаеш ли правата си?"

Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет организира пресконференция в БТА от 11.00 часа на тема: Ролята на Агенцията във висшето образование в контекста на членството й в Европейската агенция за осигуряване на качеството /ENQA/.

Издателство "Слънце" организира от 12.00 часа в БТА среща-разговор с германския разследващ журналист Юрген Рот
, който гостува в България за представянето на книгата си "Новите демони" .

От 18.00 часа в Чешки център на ул. Раковски 100 ще представят филма на Никола Ковачев „Е, и? ” Филмът представя историческа хроника на промените през 1989 г.

В конферентната зала на София-прес от 13. 00 часа ПП „Новото време” и Федерация „Справедливост – България” ще подпишат меморандум за бъдещо сътрудничество. Документите ще бъдат подписани от председателите на двете организации Емил Кошлуков и Сезгин Мюмюн.

Ръководствата на БАН и УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов” ще подпишат споразумение за съвместна дейност. Подписването е от 10.00 ч. в кабинета на председателя на БАН.

Дискусионен форум, посветен на проблемите пред националната сигурност, ще се проведе в Централния военен клуб в София от 13.00 часа.

Мерките за създаване на по-добра координация между институциите за синхронизиране на финансовото осигуряване при осъществяването на политики за развитие ще бъдат представени на конференция
, организирана от Дирекция "Координация по въпросите на ЕС и международните финансови институции" в Министерския съвет. Форумът ще се проведе от 10.00 до 12.00 ч. в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика” в София.

Пресконференция „Амфетамини – новите зависимости в България! Световна епидемия! Тенденции и лечение” ще бъде дадена в София прес от 12.00 часа.

Пресконференция на Политическа партия Новото време и Федерация „Справедливост – България” ще се състои в София прес от 13.00 часа. Тема: Подписване на референдум за бъдещо сътрудничество.

В 10,00 часа в зала “Марица” на хотел “Родина” се открива научната конференция “Глобализация и управление на информационните ресурси”. Конференцията се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински. В рамките на конференцията префектът на Ватиканската библиотека Монсиньор Чезаре Пазини ще изнесе лекция в Аулата на Софийския университет от 18,00 часа. Темата на монсиньор Пазини е “Ватиканската библиотека: между миналото и бъдещето”.

Официалното откриване на реновирания мост до Община Панчарево, част от проекта „Кристално чисто Панчарево“ на Пощенска банка ще се състои от 11.00 часа на моста до община Панчарево. Специален гост на събитието ще бъде кметът на София Бойко Борисов.

В Бургас в хотел „България”, зала „Компас”, от 14 ч. ще бъде представена компанията „Trans-Balkan Pipeline”, която ще изгражда тръбопровода „Бургас-Александруполис”. На представянето на компанията ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов, представители на компанията, както и независими консултанти по екология и технически въпроси.

На 12 ноември 2008 г. ще се проведе вторият от поредицата семинари в рамките на Националната кампания за обучение за защита при бедствия на хора с увреждания и хронични заболявания „Близо до теб”. Програмата предвижда тренинг за усвояване на защитни действия при конкретна извънредна ситуация. В района на библиотека “Родина” в Стара Загора в 10.00 часа ще бъде симулирано химическо замърсяване в резултат на пътнотранспортно произшествие. Теоретичната част ще започне в 11.00 ч., в зала 2 на хотел “Верея” в Стара Загора.

В 12.00 часа в с. Климентово, област Варна ще бъде даден старт на Алея на славата, която ще бъде с отпечатъци от символи.

Ръководството на БЛС и други участници в срещата между специалистите в извънболничната медицинска помощ, организирана от националното ръководство на БЛС ще дадат заключителна пресконференция за медиите от 11 часа.

От 11.00 часа в Драгоман министърът на здравеопазването Евгений Желев ще открие нов филиал на Спешна помощ.

От 11.00 часа във Възрожденското училище кметът на община Кюстендил Петър Паунов ще представи отчет на дейността си за една година управление.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заминава на еднодневно работно посещение в Чешката Република. Българската делегация ще има разговори с министъра на вътрешните работи Иван Лангер, с Франтишек Бублан – председател на Комисията по сигурността в долната камара на чешкия парламент и с ръководители на полицейски служби. Ще бъдат обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи, опита на Чехия по присъединяването към Шенген, механизма за сътрудничество и оценка по доклада на Европейската комисия от юли 2008 г., както и реформата в МВР.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в Женева в годишната сесия на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения, на която България е председател. В рамките на Панела на високо равнище той ще говори на тема “Управление на заплахите, свързани с киберсигурността посредством хармонизирани политики и организационни структури”. Програмата на визитата предвижда среща на българския външен министър с Генералния директор на Световната организация по интелектуална собственост Франсис Гъри.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4114 |10.11.2008 Предстоящо на 11 ноември . 0| 3833 |09.11.2008 Предстоящо на 10 ноември . 0| 4038 |06.11.2008 Предстоящо на 7 ноември . 0| 4833 |05.11.2008 Предстоящо на 6 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads