Реклама / Ads
0| 3993 |18.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 март

.
Президентът посещава родния си край; заседава НС; правят протестен митинг пред „ЧЕЗ Разпределение България"; откриват форум „Кариери" и изложението ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2008; обсъждат реформирането на Дом „Иглика”- гр. Трън.
 

 

Президентът Георги Първанов ще посети Перник. Президентът ще пристигне в 11.00 часа в града и ще се срещне с кмета на общината, неговия екип и народни представители от Перник. От 11.30 часа държавният глава ще има среща с представители на бизнеса, в която ще участва и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Основен акцент в срещата ще са въпросите, свързани с развитието на Перник като индустриална зона за високотехнологични производства. В 14.30 часа президентът ще посети Професионален техникум “Юрий Гагарин”. По-късно от 15.30 часа в Двореца на спорта държавният глава ще коментира с представители на спортните среди възможностите за възстановяването и обновяването на спортните бази в Перник. Програмата на Георги Първанов включва още посещение на клуба на историка в града и участие в представяне книгата за Кракра Пернишки на Антон Дончев.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

“Договорът от Лисабон – гражданите, парламентите, Съюзът” е темата на конференция, която ще се проведе от 14.00 часа, в зала «Изток» на Народното събрание. Конференцията се организира във връзка с подписания на 13 декември 2007 г. в Лисабон Договор за изменение на Договора за Европейския съюз и Договора за създаване на Европейската общност и предстоящата му ратификация от Народното събрание. Форумът ще бъде открит от председателя на Народното събрание Георги Пирински и министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Очаква се изказване да направи еврокомисарят Меглена Кунева. За представителите на медиите е предвидена пресконференция в 15.50 часа, зала “Изток” на Народното събрание.

Протестен митинг пред сградата на „ЧЕЗ Разпределение България" АД ще се проведе на 19 март. Проявата е планирана за времето от 16.30 до 17.30 часа пред сградата на „ЧЕЗ Разпределение България" АД на ул. „Цар Симеон" № 330.

От 11.30 ч. започва открит дебат в сградата на КНСБ, 11. ет., на който ще бъдат обсъдени Националната програма за развитие на пристанищата, конфликта между ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД и „Порт Бургас – Дружество за работна сила”.

От 10.00 ч. в зала 6 на НДК ще бъде официалното откриване на форум „Кариери – добра кариера, добър живот”, организирано за седма поредна година от „ДжобТайгър” ООД, Министерството на държавната администрация и административната реформа и с подкрепата на „Нестле България” АД.

От 11.00 часа ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен отчет за дейността на Мобилния екскурзовод „България на длан”. Събитието ще се състои в залата на едноименната експозиция в Културен център „Красно село” на булевард „Цар Борис III” № 41.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков заминава на тридневно официално посещение в Република Македония. Българската военна делегация ще положи цветя пред лобните места на загиналите при вертолетната катастрофа на 12 януари 2008 г. военнослужещи от армията на Македония и ще отдаде почит пред загиналите български военнослужещи в българското военно гробище в село Цапари.

Търг с тайно наддаване на 140 негодни и разкомплектовани системи от танко-огневите точки, разположени на южната ни граница, ще се проведе в Централния военен клуб в столицата. Елементите, които се продават, са от машини съветско производство. Най-ниската начална тръжна цена за продаваните елементи е 340 лева, а най-високата начална цена - 7300 лева. Търгът започва в 9.00 часа в зала „Тържествена”.

Министър-председателят на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг Гюнтер Йотингер е на посещение в България. Премиерът Сергей Станишев ще даде работен обяд в чест на Гюнтер Йотингер.
От 16.00 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне Йотингер. Веднага след разговорите те ще дадат съвместна пресконференция за медиите.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с проф. д-р Петер Франкенберг, министър на науката, изследванията и изкуствата на германската провинция Баден-Вюртемберг. Срещата ще се състои от 10.00 часа в сградата на МОН.

От 12 часа във фоайето пред Аулата в Софийския университет ще се открие Център по междукултурна комуникация. Събитието е част от инициативите, посветени на Европейската година на междукултурния диалог. Очаква се да присъства еврокомисар Меглена Кунева.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 10.30 часа с председателя на ДАМС Весела Лечева. По време на срещата ще се обсъждат възможностите за изграждане на многофункционална спортна зала в София. В разговора ще участвува и главният архитект на София Петър Диков.

Български бизнес форум и ДАМС организират от 10.00 ч. в зала Универсиада дискусия по програмата за реконструкция и модернизация на спортните обекти и съоръжения, тяхното съобразяване с изискванията на съответните международни нормативи, стандартите на спортните федерации, както и създаване на условия за достъп до спортните обекти и съоръжения на хора с увреждания. Програмата ще бъде представена от инж. Румен Кисьов – директор на Дирекция държавна собственост при ДАМС.

10.30 часа в Колежа по икономика и администрация ще се проведе брифинг. Вътрешният министър Румен Петков и ректорът на колежа доц. д.-р Георги Манолов ще подпишат Договор за публично-частно партньорство за безплатно обучение на деца на загинали при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Инициативата е част от социалната програма на Колежа по икономика и администрация в Пловдив.

От 11 часа в Исторически музей Пловдив, зам.-кметът Красимир Ангелов ще присъства на представянето на книгата „Рицарят на Балканите. Генерал и дипломат – Граф Игнатиев”. Книгата ще бъде представена от автора Калина Канева.

В Международен панаир Пловдив ще се проведе пресконференция за изложението ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2008. Тя ще е от 11 ч. в зала «Пресклуб». Ще присъства председателят на Държавната агенция по горите доц. Стефан Юруков. Откриването на изложбата е от 11.30 ч. пред палата 3.

От 11.00 ч. в Община Карлово ще се проведе пресконференция на кмета на Общината – инж. Найден Найденов на тема: “Инвестиции в карловска община”. Ще бъде дадена информация по състоянието на проект “Спортен комплекс” – гр. Баня.

В 18.00 ч. започва среща на ръководството на Община Карлово с жителите на Розино.

Кметът на община Трън кани медиите на среща, инициирана от него, с представители на отговорните държавни институции с цел намиране на най-правилното решение за реформиране на ДДЛРГ „Иглика”- гр. Трън и повишавани качеството на грижите за децата. Срещата ще се проведе от 13:00ч. в Камерна зала на ОЧД „Гюрга Пинджурова”.

На 19 март 2008 г. в Изложбения комплекс на ул. “Рафаел Михайлов” № 1 във Велико Търново се открива първата регионална изложба-конкурс “Национални награди Алианц България 2008 за живопис, скулптура и графика”. Изложбата е част от проект на Алианц България, осъществяван със съдействието на Съюза на българските художници и неговите представителства.

Организация на евреите в България „Шалом” организира Национална програма за отбелязване на Деня на Холокоста и на 65-годишнината от спасяването на българските евреи - 10.03.2008 г. и почитане на паметта на евреите от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот, депортирани в нацистките лагери на смъртта. На 19 март 2008 г. гр. Монтана, от 16 ч. ще се проведе детски концерт и дарение в Целодневна детска градина „Щастливо детство” от „Американ джоинт” - България, част от инициативата “Направи добро”.

Националният център по опазване на общественото здраве и Българската фондация за превенция на младите хора /БФПМХ/ дават пресконференция в БТА от 10.00 часа.

Омбудсманът на Република България, Социалдемократическият форум и Гражданска инициатива "Електронна граница" организират дискусия в БТА от 12.00 часа на тема "Права и сигурност - новите рискове", по повод Наредба №40 на МВР и ДАИТС за задържане на данни от електронните комуникации на гражданите.

Специална система на обучение базирана на сугестопедията се въвежда пилотно в България в Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в гр. Сливен. Стартът на образователния проект, зад който стои Центърът за развитие на човешкия потенциал, ще бъде обявен официално на 19 март от 11.00 ч. в Национален пресклуб София прес.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3861 |17.03.2008 Предстоящо на 18 март . 0| 4020 |16.03.2008 Предстоящо на 17 март . 0| 4040 |13.03.2008 Предстоящо на 14 март . 0| 3866 |12.03.2008 Предстоящо на 13 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads