Реклама / Ads
0| 3999 |24.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 март

.
Президентът е в Израел и Палестина, председателят на НС - в Дания; премиерът се среща с посланика на Канада; България домакинства съвместното българо-американско обучение "Тракийска пролет - 2008; провежда се традиционен празник - дискусия „Пролет в Европа”.
 

 

Продължава визитата на президентът Георги Първанов в Държавата Израел и в Палестинската автономия. Президентът е придружаван от съпругата си Зорка Първанова.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще бъде на официално посещение в Кралство Дания. Визитата е по покана на председателя на датския парламент Тор Педерсен. Георги Пирински ще бъде придружен от председателя на Групата за приятелство България – Дания Несрин Узун (ПГ на ДПС) и от народните представители Атанаска Тенева (ПГ на Коалиция за България) и Мария Ангелиева – Колева (ПГ на НДСВ).

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с извънредния и пълномощен посланик на Канада в България Марта Моженска.

От 14:00 часа в Централата на БСП на „Позитано”20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

От 14.00 часа, в Централата на НДСВ ще се проведе брифинг, на който зам.-председателят на ПГ на НДСВ Христина Христова ще представи акценти от политиката на НДСВ за подкрепа на децата. В брифинга ще участва още зам.-министърът на труда и социалната политика от НДСВ Иванка Христова. По-късно след обяд Парламентарната група на НДСВ ще проведе редовното си седмично заседание, на което ще коментира законодателната програма.

България ще бъде домакин на съвместното българо-американско обучение "Тракийска пролет - 2008". В него от българска страна ще участват формирования на Сухопътните войски и Военновъздушни сили със 7 самолета Су-25 и 1 Ан-26, а от американска страна - формирования на Военновъздушните сили на САЩ в Европа с 4 самолета С-130 "Hercules". Целта на съвместното обучение е да се повиши подготовката на личния състав при използване на процедурите на НАТО при планиране и провеждане на полети за развръщане на войски и десантиране на товари.
"Тракийска пролет 2008" ще допринесе за повишаване на оперативната съвместимост между Военновъздушните сили и Сухопътните войски на България и Военновъздушните сили на САЩ.

В 10 часа Софийски апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Камен Милтенов, брат на Антон Милтенов – Клюна.

От 11.30 ще се проведе редовна пресконференция на Националното ръководство на ДСБ в залата на централата на бул. “Витоша”18.

Дарик радио прави пролетна зелена акция на Благовещение. По традиция екипът на Дарик радио и тази година призовава своите слушатели да се включат в инициативата „Засади дърво. Мини на зелено с Дарик” по повод началото на пролетта. Тази година датата е 25 март - денят на големия християнски празник Благовещение, когато ще бъдат засадени 25 нови дръвчета. В София засаждането на дървета ще започне в 14.00 часа в парк „Заимов”.

В 13 ч. в сградата на община Стара Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще участва в пресконференция за изпълнението на дейностите по премахването на режима на водата в града. В нея ще участват още заместник-министър Димчо Михалевски, областният управител на област Стара Загора Мария Нейкова, кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев и управителят на ВиК Стара Загора инж. Румен Райков. В 15 ч. в с. Венец министър Гагаузов ще направи първа копка на третокласния път Опан-Разделна-Гълъбово.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще е почетен гост на традиционния празник - дискусия „Пролет в Европа”, който ще се проведе от 11.00 часа в информационния център на Европейския съюз на ул. „Московска” 9 в София.Тази година „Пролет в Европа” се провежда в рамките на Европейската година на междукултурния диалог.

Кръгла маса “Кариерата политик” ще се проведе от 16.30 часа до 18.30 часа в Нов български университет. Водещ ще бъде доц. д-р Анна Кръстева.

В 12 ч. в пресцентър "Глас" ще се състои пресконференция по повод 1 г. от учредителната декларация на Движение “Експерти за Регионите”. Ще присъстват Петър Тухчиев и Дора Канева, съучредители на движението, както и представители на движението в местните парламенти на Пловдив, Пазарджик и Русе.

По инициатива на КТ “Подкрепа” от 12 часа ще се проведе Кръгла маса на тема: “Развитие на системата на ваучерното хранене на работниците в България. Подходи за оптимизиране.” Поканени да вземат участие са представители на Министерството на труда и социалната политика, на Министерството на финансите, работодатели, д-р Желязко Христов, г-н Патрик Валентин (изпълнителен директор на Асоциацията на операторите на ваучери за храна). Срещата ще се проведе под председателството на президента на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев.

В 13.00 часа в Зала „Рьорих” на Националната галерия за чуждестранно изкуство в София министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие заедно с посланика на Холандия Н. Пр. Вилем ван Ее заключителната конференция „Културно наследство България – Европейски съюз”.

В рамките на приема по случай националния празник на Гърция посланичката на Гърция в България Данаи – Магдалини Куманаку ще връчи, от името на Президента на Република Гърция Каролос Папуляс, почетни медали и дипломи на служители в Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, помогнали при потушаването на пожарите в Гърция през миналото лято. Тържеството ще се състои в хотел „Шератон” от 18:30 часа.

"Клуб “Класик” обединява завършилите Класическата гимназия и техните преподаватели и ще проведе първата си годишна среща в Аулата на Софийски университет от 18:00 ч.

От 10,00 часа в залата на Френския културен институт ще се състои официална церемония по връчването на сертификати на държавни служители, преминали обучение по френски език. Те ще получат своите удостоверения от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и посланика на Република Франция Н. Пр. Етиен дьо Понсен.

Омбудсманът Гиньо Ганев организира обществен съвет по правата на децата. Първото заседание на Обществения съвет ще се проведе от 14:00 ч. в конферентната зала на ул. „Джордж Вашингтон” № 22. Темата на дискусията ще бъде: „Децентрализацията на домовете за деца, лишени от родителска грижа”.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев и Н. Пр. Джон Байърли, посланик на САЩ, ще подпишат Споразумение между правителствата на Република България и на Съединените американски щати за улесняване на предоставянето на помощ за целите на ядреното неразпространение. Подписването ще се състои в МОН, зала V eт.,11 ч.

СГС ще гледа делото за конфискация на имущество на Венцеслав Йорданов Върбанов. Заседанието е 13.30 часа.

Кръгла маса „Законът и биогоривата” ще се проведе в хотел “Сити” от 10 часа. В 12.30 часа е предвидена пресконференция.

От 12 часа, в зала Мати на НДК, ще бъде представен първият в България Национален пътеводител на красотата 2008.

В 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата се открива фотоизложбата „В градината на Божията майка” на Аврам Аврамов и Владимир Алексеев. Експозицията включва над 80 фотографии от Света гора.

Областният управител Тодор Петков и ръководството на Областната администрация ще завършат обиколката си в общините с посещение в община Пловдив. След приключване на срещата ще бъде насрочена пресконференция.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4157 |23.03.2008 Предстоящо на 24 март . 0| 3831 |20.03.2008 Предстоящо на 21 март . 0| 4070 |19.03.2008 Предстоящо на 20 март . 0| 3993 |18.03.2008 Предстоящо на 19 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads