Реклама / Ads
0| 4014 |18.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 септември

.
Представят първия форум за женско предприемачество; София събира зъболекари от Източна Европа; лидерът на РЗС Яне Янев съди за клевета председателят на СДС Пламен Юруков; ВМРО раздава национални знамена във Велико Търново по повод 100 години от Независимостта на България.
 

 

От 9 часа ще се започне заседанието на Народното събрание.

 

14.00 часа ще започне заседанието на Министерски съвет.

 

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева и Елда Леттиери, председател на СЕЛЕНА - Асоциацията на жените предприемачки в България, ще представят програмата на Първия международен форум за женско предприемачество.

 

От 19 до 21 септември 2008 г. България ще бъде домакин на най-голямата среща в Източна Европа на зъболекарската общност. Тя ще в София. На форума ще бъдат оповестени и резултатите от национално представително проучване – за зъбното състояние на възрастните и на децата у нас.

 

Министърът на правосъдието Миглена Тачева и председателят на Народното събрание Георги Пирински ще открият в столицата конференция на тема „Обсъждане на Концепцията за приемане на нов Закон за нормативните актове”. Проявата е организирана от Министерство на правосъдието, съвместно с Институт “Отворено общество”. В обсъждането са поканени да вземат участие народни представители, представители на академичните среди и на неправителствения сектор.

 

МДААР ще направи публично представяне на резултатите от проучвания в рамките на проекта „Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация”, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Административен капацитет”.

 

Софийски районен съд /СРС/ ще проведе откритото съдебно заседание по наказателните дела, които лидерът на РЗС Яне Янев е образувал срещу председателя на СДС Пламен Юруков за обида и клевета.

 

Прожекцията на номинирания за „Оскар” филм на режисьора Емануеле Криалезе „The golden door” ("Nuovomondo") – филм за емигрантите по света, ще се състои в София. След излъчването му ще има дискусия на тема „Емиграция – Законност – Развитие”

 

В СУ ще се проведе Международната научна конференция “Независимостта на България, 1908 – поглед от ХХІ век”, посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

 

В БТА ще се проведе пресконференция по повод на премиерата на 13-серийния детски тв филм "Магна Аура - изгубеният град" - копродукция на “Саксония медиа”- Германия и българската продуцентска компания “Синемак”.

 

Премиерата на филма “Коридор No.8” на режисьора Борис Десподов и продуцента Мартичка Божилова (АГИТПРОП) ще се състои в Дома на киното и Евро-българския културен център в София.  

 

Откриването на очната банка на “Пирогов” ще се състои от 11 часа.

 

От 19.00 часа в зала № 1 на Националния дворец на културата Българското национално радио, съвместно с НДК и Министерството на културата организира тържествен концерт под патронажа на президента Георги Първанов, по повод 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

 

В столицата продължава регионалната конференция на тема “Конвенцията по касетъчните боеприпаси – пътят напред”. Форумът се организира съвместно от Министерството на външните работи на Република България и Министерството на външните работи на Кралство Норвегия.

 

Софийска градска художествена галерия ще бъде представен театрален спектакъл „Таблата” от Димитрис Кехаидис, с режисьор Славчо Пеев.

 

Брифинг за реализацията на проекта за „Български Енергиен Холдинг” (БЕХ) ЕАД ще бъде даден от 11:00 ч. в Министерството на икономиката и енергетиката (ул. „Славянска” №8).

 

Акцията „Напред с българското знаме” на ВМРО ще се проведе в центъра на Вeлико Търново. До паметника на площад „Майка България” ВМРО ще подари на жителите на града 1000 български трибагреника. Акцията се провежда за втори път и се прави преди датата на Националния празник 22 септември, за да може гражданите да украсят със знамената предварително сгради в града.

 

Общоградско събрание за 100-годишнината от независимостта на България ще се проведе от 18 часа в пленарната зала на община Врана.

 

Изложбата „Европейското откриване на Черно море” ще бъде представена в Археологическия музей в Созопол от 18.00 часа.

 

Фрегата “Дръзки” с командир капитан II ранг Панчо Панчев от състава на дивизион патрулни кораби на Военноморска база-Бургас, ще бъде изпратена за участие в операцията на НАТО в Средиземно море “Active Endeavour” (Актив Индевър) и участие за сертификация в учението ”NOBLE MIDAS-08”.

 

Представители на две командвания на НАТО ще оценяват оперативните способности на 61-ва механизирана бригада – Карлово.

 

Семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки ще се проведе от 11 часа на площада в центъра на Якоруда. Инициативата се провежда под мотото „Бъди модерен! Събирай разделно!”.

 

От 19 до 30 септември 2008 г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще бъде на посещение в САЩ. Той ще посети Вашингтон за участие в тържествено честване, организирано от българското посолство в САЩ по повод 100-годишнината от Независимостта на България и 105 години от установяването на дипломатически отношения между Република България и Съединените американски щати.

 

Frognews.bg  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3856 |17.09.2008 Предстоящо на 18 септември . 0| 3692 |16.09.2008 Предстоящо на 17 септември . 0| 4130 |15.09.2008 Предстоящо на 16 септември . 0| 3929 |14.09.2008 Предстоящо на 15 ceптември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads