Реклама / Ads
0| 3802 |24.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 септември

.
Заседава НС; МС; СОС; обсъждат презастрояването и посегателствата върху природата и маргинализацията; България става домакин на Генералната асамблея на Европейската анти-бедност мрежа; започва Втори Салон на книгата – Варна 2008.
 

 

Редовното заседание на правителството ще се проведе от 10:00 ч.

Парламентът ще проведе редовното си заседание в 9.00 часа.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

Министерството на здравеопазването съвместно със Световната здравна организация и Националния център по опазване на общественото здраве организира кръгла маса на тема „Модели на акредитация на здравните услуги и тяхната роля за подобряване на качеството и безопасността на пациента”. Форумът ще се проведе на 25 и 26 септември 2008 г. от 9.00 часа в „Дедеман София Принсес Хотел” в гр. София.

В 10.30 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен на Бертил Рут - посланик на Кралство Швеция у нас.

В Аулата на Националния център по трансфузионна хематология, ще се проведе 48-тата Национална конференция по трансфузионна хематология, която за първи път ще бъде под патронажа на министъра на здравеопазването. Конференцията ще бъде открита на 25 септември в 10.00 ч.

По повод визитата на президент на Световната медицинска асоциация д-р Джон Снедaл Български лекарски съюз организира пресконференция от 12:00ч. в х-л „Феста Барсело премиум” в София.

111-ти състав на СРС, с председател Николай Николов ще разгледа на второ заседание от 10.00 часа наказателно дело от общ характер, заведено срещу психиатъра Руслан Терзийски.

Втори ден продължава откритият дебат за изграждане на обществена и PR-кампания за осведомяване на гражданите относно правата на пострадалите от престъпления, който се провежда в Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф” № 14, София от 9.30 часа.

Международна конференция на тема: “Етнокултурното разнообразие и компетентностите на младите учители” ще се проведе от 9, 00 часа в Зала 2 на СУ “Св. Климент Охридски”.

В Галерия „Средец” на Министерството на културата ще в 18.00 часа бъде открита мултимедийната изложба „Република на разнолики култури. Наследството на Полша”.

В пресклуба на Софияпрес от 12.00 часа ще се проведе пресконференция на Тодор Деянов – баща на изчезналия Съвестин.

От 11.00 часа. в посолството на Унгария в София на ул. “6-ти септември” 57 ще се проведе пресконференция, свързана с участието на Унгария на Международен панаир Пловдив, и ролята и като страна-партньор през есента на 2009г.

Конфедерацията на Европейските услуги за сигурност CoESS ще проведе своето редовно заседание за 2008 година в резиденция “Бояна”. Домакин на проявата е Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана НАФТСО. В рамките на събитието ще се проведе пресконференция от 12.00 часа в Резиденция Бояна - Дом № 2, зала „Триадица”.

Българската Асоциация за Алтернативен Туризъм (БААТ) и коалиция “За да остане природа в България” ще дадат пресконференция на тема: „Презастрояване, посегателства върху природата и маргинализация! Ще стане ли туризмът болният човек в българската икономика”. Пресконференцията ще се проведе от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

Изложението „Наслука, лов и риболов” ще се проведе за девети път в НДК. Изложението ще бъде открито в 10.00 часа.

Агенцията за социално подпомагане организира информационни дни в 6-те района за планиране на България съгласно основните принципи на Европейската общност за публичност и прозрачност на процеса на усвояване на средствата от европейските структурни фондове. Информационните срещи в София ще се състоят в хотел „Метрополитен”, зала „София” от 11.00 часа на 25 и 26 септември 2008 г.

Представяне на Плана за развитие на отбранителни способности за нуждите на Европейската политика за сигурност и отбрана, одобрен от Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана във формат „директори по способности”, ще се състои в Централния военен клуб в София в 14.30 часа.

Погребението на еколога Амадеус Кръстев ще се състои от 15.00 ч. на Централни гробища- София.

7-ма национална конференция „Информационна сигурност и системи за съхранение на данните” ще се проведе в София - хотел “Шератон” от 9.00 в зала “Средец”.

От 11:00 часа в БТА, на бул. Цариградско шосе № 49 в София, ще бъде представен проектът на първата на Балканите хибридна електроцентрала 6.5 MW.

Български икономически форум ще даде пресконференция във връзка с Десети международен форум за Югоизточна Европа “Регионални отражения на глобалните икономически предизвикателства”, която ще се проведе в пресклуба на БТА от 10.00 часа.

Българският бежански съюз с подкрепата на Посолството на Нидерландия в България организират международна конференция на тема „Укрепване на закрилата на бежанците в България”, която ще се проведе на 25 септември 2008г. в х-л „Вега”, София от 10.00 часа.

От 12 ч., в центъра на гр. Пещера, „Зелена партия/ Българските зелени” организира митинг-протест в защита на конституционното право на жителите на Пещера за чист въздух, вода и жизнена среда.

 

Втори салон на книгата ще се проведе в Двореца на културата и спорта, гр. Варна. Откриването ще бъде в 11.00 часа.

В гр. Казанлък ще се открие информационната кампания по приемна грижа “Приеми ме!”, която се реализира от единственият в България екип по приемна грижа, към Сдружение “Самаряни”. Събитието ще започне в 17.00 часа на централния площад в града. То ще бъде открито от представител на Община Казанлък.

България ще бъде домакин на Генералната асамблея на Европейската анти-бедност мрежа /EAPN/, организирана от EAPN-България с подкрепата на Европейската комисия, Министерството на труда и социалната политика и КНСБ. Форумът ще се състои на 25-27 септември 2008 г. в курортен комплекс „Албена”, хотел „Добрич” и ще премине под надслова „Последно отброяване: Подготовка за успешна 2010 г. – година на борба с бедността в Европейския съюз”. Инициативата се провежда под патронажа на президента Георги Първанов.

В хотел “Лагуна” на курортния комплекс “Албена” ще се проведе XVII Национален конкурс “Пътен полицай на годината”- 2008. Събитието ще бъде открито в 16.30 часа с техническа конференция.

От 10.00 часа в Балнеохотел “Поморие” в гр. Поморие ще се проведе Международна конференция на тема: „Социално-икономическите фактори за развитието на човешкия капитал. опитът на русия и България във формирането на култура за здравословен живот”. В нея ще вземат участие руски инвеститори и правителствени лица, консулът на Русия във Варна, представители на държавните и общински структури от София, Варна, Бургас, обществени деятели и др.

Асоциация ”Българска книга” и Община Варна организират Втори Салон на книгата – Варна 2008, който ще се проведе от 25.09 до 28.09.2008 г. в Двореца на културата и спорта, гр. Варна. На площ от 300 кв.м изложбена площ 32 български издателства ще представят свои заглавия.

От 11.00 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои пресконференция, на която ще бъде обявено стартирането на проекта на ямболската Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Да учим и живеем заедно”, на който община Ямбол е партньор.

От 13.30 часа в конферентната зала на “Диана палас” на община Ямбол ще се състои официалното откриване на Международната кръгла маса „Трансгранично сътрудничество и устойчиво развитие на регионите”. Форумът се организира по проекта на община Ямбол „Трансгранични посоки в икономическото развитие на Ямбол и Одрин” и ще протече в продължение на два дни - 25 и 26 септември.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4058 |23.09.2008 Предстоящо на 24 септември . 0| 3929 |22.09.2008 Предстоящо на 23 септември . 0| 4014 |18.09.2008 Предстоящо на 19 септември . 0| 3856 |17.09.2008 Предстоящо на 18 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads