Реклама / Ads
0| 4264 |19.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 май

.
Инспектират хода на строителните работи по автомагистрала „Марица"; организират учение за реагиране при ликвидиране на последствията от терористични актове и бедствия по транспортната инфраструктура; правят конкурс “Царица на розите”; ФФ на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" чества патронен празник.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев, придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, ще инспектира хода на строителните работи по автомагистрала „Марица”. Посещението на обектите ще започне в 11.00 ч. от новото мостово съоръжение (392 м) на отсечката Харманли – Любимец.

От 11.00 ч ще се проведе среща в Министерството на транспорта с представители на автомобилния бранш. На нея ще бъде обсъдена ситуацията, свързана с повишаването на цените на горивата. В разговорите са поканени да вземат участие министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министърът на финансите Пламен Орешарски, заместник-министърът на финансите Кирил Желев, представители на браншовите организации в областта на автомобилните превози, както и представители на производителите и доставчиците на горива в страната.

По покана на министъра на правосъдието Миглена Тачева на посещение у нас е министърът на правосъдието на провинция Райнланд-Пфалц (Германия) Хайнц Георг Бамбергер. Двамата министри ще открият в 9.00 часа в Националния институт по правосъдие конференция на тема “Медиацията в наказателното производство”. По-късно гостът ще посети Апелативен съд-Велико Търново, където ще се срещне с председателя на съда Йорданка Неделчева и апелативни съдии от града.

В 13,30 ч. в зала „Сердика” на гранд хотел „София” вицепремиерът Меглена Плугчиева ще има работна среща с Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. На нея ще се обсъди готовността на местната власт за участие с проекти по оперативните програми, възможностите за по-добра комуникация с държавната администрация, както и конкретни проблеми при изпълнение на програмите.

В 10 часа в Зала 3 на НДК ще започне писменият изпит от конкурса за заемане на вакантни места за нотариуси. 1182 души ще се състезават за 227 места. Получилите оценка над 4 ще бъдат допуснати до устен изпит.

С празнични вечерни православната църква започва честването на светите равноапостолни Константин и Елена. По този повод в софийската църква "Успение на Пресвета Богородица", квартал "Малашевци", вечернята за празника ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит Светейшия български патриарх Максим.


От 11.30 часа Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в сградата на централата на бул. “Витоша”18.

От 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба “Изкуството да бъдеш себе си” на ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” – Казанлък.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Бранимира Павлова. Павлова е обвинена в убийството на двумесечното си бебе. Заседанието започва в 13.30 часа.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу срещу бившия подуправител на Българската народна банка Емилия Миланова, съобщиха от съда. Тя е обвинена в престъпление по служба. Заседанието започва в 9.00 часа.

Министерството на здравеопазването организира съвместно учение за медицинските и спасителните сили, министерства, неправителствени организации, областните и общинските администрации от района на Югоизточна България за реагиране при ликвидиране на последствията от терористични актове и бедствия по транспортната инфраструктура в район трудно достъпен за масово използване на медицински сили. Ръководител на учението и на националния кризисен щаб са министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, а зам.-ръководител – главният секретар на МЗ доц. Красимир Гигов.

По повод майските дни на културата в СУ „Климент Охридски” от 9 часа в зала 1 ще се проведе годишна конференция на Факултета по славянски филологии. В 9.30 часа в зала 2 ще има юридическа конференция на тема: “Лисабонският договор”. Във факултета по журналистика и масови комуникации от 10 часа ще се проведе работна научна конференция на катедра “Радио и телевизия”. В 10, 00 часа на стадион „Академик” ще се състои Ден на дългото плуване. В 11, 30 часа, ректорът на университета Иван Илчев и министъра на образованието Даниел Вълчев официално откриват първия етап от основния ремонт на блок 8 в Студентски град. В 14, 00 часа в Борисовата градина ще се проведе лекоатлетически крос. В 16, 00 часа в 23 аудитория ще се състои лекция на проф. Димо Димчев, Македония. От 18, 00 часа в Централна университъетска библиотека ще бъде представен четиритомника “Избрани произведения” на проф. Кирил Топалов. В 19, 00 часа в аулата ще се проведе концерт класическа музика на студенти от специалност “Музика”.

Второто издание на „Славянска прегръдка” ще бъде открито в 18.30 часа в Градската художествена галерия във Варна.

Официалното откриване на фотоизложбата „360˚ България” ще бъде в 19 ч. на „Моста на влюбените”.

До 20-ти май земеделските производители на качествено краве, биволско, овче и козе мляко могат да подават документи по Целевата субсидия за произведено и продадено качествено краве, биволско, овче и козе мляко за подпомагане за месец април.

От 12 часа в БТА ще се състои пресконференция по повод петото издание на Италиански фестивал в България.

Делегация на Националното събрание на Азербайджанската република, водена от председателя на Милли Меджлиса Октай Асадов, ще бъде на официално посещение в България на 20 и 21 май 2008 г. Визитата е по покана на председателя на българския парламент. На 20 май 2008 г., в 10.00 часа ще бъде официалната среща на председателя на Народното събрание Георги Пирински с председателя на Милли Меджлиса на Азербайджанската република. Октай Асадов ще се разпише в книгата за официални гости на българския парламент. В 10.45 часа бъде дадено изявление за медиите.

От 20 до 23 май в община Ямбол ще бъдат третирани площи с пшеница срещу вредна житна дървеница. Посевите ще се обработват от 8 до 18 часа с препарата „Цитерметрин”, който е опасен за пчелите. Ще бъдат третирани площи с пшеница около местностите „Курткая”, Червен баир, Германски могили, Елескьой, Джиновски кашли, Бадемлика, Гели баир и Плачи могила.

Конференция “Младежта на България, европейската ни идентичност и иновативни постижения” ще се проведе от 10.00 часа в голямата зала на Централно управление на БАН, ул.„15-ти ноември”№1.

В 19.00 ч. в НЧ “Васил Левски” в Карлово ще се проведе конкурс “Царица на розите”.

Представителството на Европейската комисия в България организира пресконференция от 15:00 часа в Информационния център на Европейския съюз. Темата на срещата с медиите е за резултатите от прегледа на Общата селскостопанска политика на ЕС (ОСП).

Обучение по компютърна грамотност за младежи либерали от гр. Главиница, област Силистра започва на 20 май. То се провежда по инициатива на евродепутата Филиз Хюсменова и народния представител от областта Хюсеин Хамди. Обучението се осъществява с подкрепата на Алианса на либералите и демократите от Европейския парламент по проект, който Хюсменова е защитила.

На 20-21 май 2008 г. в гр. Поморие министър-председателят Сергей Станишев ще бъде домакин на Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в рамките на Българското председателство на ПСЮИЕ за периода 2007-2008 г.

Главна дирекция «Програмиране на регионалното развитие» към Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира информационни дни по Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2000-2013г. на 20 май срещата ще се проведе във Варна.

Дават пресконференция от 15.00 ч. в хотел „Рила”, зала 2, във връзка с предстоящото Общо събрание на Обществения Съвет по Саморегулация.

Философският факултет при Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Меодий" ще чества своя патронен празник. Празничния ден за студентите на факултета ще започне с публична лекция на проф. д-р Елена Патрушова от университета в Драва, Чехия, на тема "Основни подходи във философската антропология" от 9.30 часа в зала 502 в Пети корпус на университета. От 11.00 часа ще се проведе общо отчетно събрание на Факултативния съвет, а от 14.00 часа в 523 зала деканът доц. д-р Вихрен Бузов ще представи сборника "Европейските институции на знанието в началото на новото време (15 – 17 век.)". Сборникът събира работата на преподаватели от философските факултети на ВТУ и на СУ "Св. Климент Охридски" и се реализира по проект на Фонда за научни изследвания към МОН.

 

20 май е обявен за траурен ден в община Шумен във връзка със смъртта на почетния гражданин на Шумен Рада Спасова – директор на ДКТ „Васил Друмев”.

 

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4043 |18.05.2008 Предстоящо на 19 май . 0| 4042 |15.05.2008 Предстоящо на 16 май . 0| 4323 |14.05.2008 Предстоящо на 15 май . 0| 4318 |13.05.2008 Предстоящо на 14 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads