Реклама / Ads
0| 3952 |16.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 юни

.
Продължава работното посещение на премиера Сергей Станишев в САЩ; обясняват мерките, които МВнР полага за облекчаване на издавено на визи за руски граждани през летния сезон; дебатират топлинното счетоводство.
 

 

Продължава работното посещение на премиера Сергей Станишев в САЩ. В Международния център „Удроу Уилсън” във Вашингтон министър-председателят ще изнесе публична лекция, посветена на устойчивата роля на Балканите и Черноморския регион в системата на трансатлантическата сигурност. Същия ден премиерът ще разговаря със секретаря по вътрешната сигурност на САЩ Майкъл Чертоф, секретаря по отбраната Робърт Гейтс и със заместник-секретаря по търговията Джон Съливан. В присъствието на премиера външният министър Ивайло Калфин и Майкъл Чертоф ще подпишат Междинно споразумение по въпросите на Програмата за безвизови пътувания. По-късно министър-председателят ще се срещне на работен обяд с членове на Борда на директорите на Атлантическия съвет на САЩ и ще положи венец пред Паметника на незнайния воин в Арлингтън.

В Министерството на транспорта ще се проведе среща на работната група за анализ на пазара на автомобилните превози, представители на транспортното ведомство и на бранша. На нея ще бъдат обсъдени проблемите на българските автомобилни превозвачи и ще бъде направен анализ на пазара. Срещата е от 11 часа.

От 11.30 часа в зала 101 на МВнР заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев ще даде пресконференция за мерките, които Министерството на външните работи на България полага за облекчаване на издавено на визи за руски граждани през летния сезон.

Митинг-шествие под мотото “Държавна гаранция + истински собственик = Европейско Кремиковци”
, организиран от Национална федерация “Металургия” на КТ “Подкрепа” и ФСО “Подкрепа” – “Кремиковци” АД, ще се проведе в столицата. Протестиращите ще тръгнат в 8.00 ч. с автобуси от Централното управление на “Кремиковци” АД. Сборният пункт на участниците е площад “Александър І”, от където ще започне шествието, което ще премине до площад Народно събрание, оттам ще продължи до Министерство на икономиката и енергетиката и ще приключи с протестен митинг пред Министерски съвет.

Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство организира кръгла маса на тема: „Топлинното счетоводство – европейски практики и българският модел”. Събитието ще се проведе от 10.30ч. в зала „Централ” на хотел „Форум”.

От 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб София прес ще се проведе редовната пресконференция на партия Българска нова демокрация (БНД) на тема „Избирателна система и избирателен кодекс”.

САГБАЛ "Шейново" АД организира пресконференция
от 11 часа в БТА.

От 11. 00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща” на ул. „Любен Каравелов” 15 в София ще се проведе пресконференция, посветена на шестото издание на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца” – Балчик.

Ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС. Пресконференцията ще се състои от 15.00 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски”№ 134.

От 11.00 ч. в зала 6 на хотел “Радисън” министърът на правосъдието Миглена Тачева ще представи съвместния проект на ръководеното от нея ведомство, Висшия адвокатски съвет, Националното бюро за правна помощ, Национална служба “Полиция” и Институт “Отворено общество”: “Предоставяне на правна помощ при полицейското задържане”.

В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи ордени на Вежди Рашидов, Нийл Буне и Ханко фон Кнобелсдорф. В 12.20 часа на “Дондуков” 2 държавният глава ще се срещне с председателя на Долната камара на парламента на Индия Сомнатх Чатерджи.

По покана на Георги Пирински на официално посещение в България от 17 до 20 юни 2008 г. ще бъде делегация на Долната камара на парламента на Република Индия, водена от председателя на парламента Сомнатх Чатърджи. В 10.00 часа, председателят на Народното събрание ще посрещне госта на официалния вход на парламента.

Фондация “Електронно здравеопазване България” организира Национална конференция на тема “Свързаност в системата на здравеопазването. Изграждане на ИКТ инфраструктура. Подобряване грижата за пациента чрез оптимизиран достъп до личните му данни. Подобряване на профилактиката и превенцията чрез сектор ИКТ. Телемедицина. Сигурност.” Форумът започва в 9 часа в хотел “Шератон”.

От 15 часа в Младежки информационно-консултантски център “МАЖОР” - София ще бъде открита изложба “Тиха фотография”.

От 10 часа кметът Славчо Атанасов и управителят на „Чистота” Радослав Кошински ще открият ремонтираната градска тоалетна в Царсимеоновата градина.

Областният управител Тодор Петков ще даде пресконференция от 10 часа.

Редовната пресконференция на кмета на община Варна
Кирил Йорданов ще се проведе от 11 часа.

Първата копка на проекта за строителство и реконструкция на ВиК мрежата в Балчик
ще бъде направена от 12,00 часа на кръстовището между ул.”Дунав” и ул.”Сердика” в квартал “Балик”.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3964 |15.06.2008 Предстоящо на 16 юни . 0| 4054 |12.06.2008 Предстоящо на 13 юни . 0| 4025 |11.06.2008 Предстоящо на 12 юни . 0| 4071 |10.06.2008 Предстоящо на 11 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads