Реклама / Ads
0| 4294 |22.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 юни

.
Премиерът посреща олимпийския огън в чест на Международния олимпийски ден; стартира безплатен „горещ телефон” към вицепремиера М. Плугчиева; представят приоритетите на френското председателство на ЕС; откриват „Bulgarche Music Cafe” във Варна.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие на 23 юни 2008 г. регионална конференция „Безопасни пазари и потребители, които прилагат правата си в глобализирания свят”. Форумът ще бъде открит от 9:30 ч. в хотел „Шератон”. На конференцията ще присъства европейският комисар за защитата на потребителите Меглена Кунева, която ще произнесе встъпителното слово. От 14:30 ч. министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще представи пред участниците във форума акцентите на политиката по защита на потребителите в България.

На 23 юни, понеделник, в 11:50 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще посрещне и приеме олимпийския огън пред сградата на Министерския съвет в чест на Международния олимпийски ден. Факелното бягане се организира за 13-и път от Олимпийския клуб на студентите в Националната спортна академия „Васил Левски”.

По покана на министъра на правосъдието Миглена Тачева на посещение у нас пристига виетнамска делегация, водена от министъра на правосъдието на Виетнам Ха Хунг Къонг. Министрите Миглена Тачева и Ха Хунг Къонг ще имат работна среща в Министерството на правосъдието на 23 юни (понеделник) от 11.00 часа.
Фоторепортери и оператори от медиите могат да заснемат началото на срещата, а от 11.45 часа двамата министри ще дадат брифинг в Министерството на правосъдието. По време на визитата си у нас виетнамската делегация ще се срещне с председателя на ВКС Лазар Груев, с председателя на ВАС Константин Пенчев, с главния прокурор Борис Велчев. Гостите ще имат срещи и в Народното събрание с Комисията по правните въпроси начело с Янаки Стоилов, във ВСС с представляващата го Анелия Мингова и с председателя на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска. Те ще посетят и Националния институт на правосъдието и Апелативен съд-Пловдив.

Безплатен „горещ телефон” към вицепремиера Меглена Плугчиева
стартира на 23 юни, понеделник. На номер 0 800 13 999 гражданите ще могат да подават сигнали, жалби и въпроси, свързани с процеса на управление и усвояване на средствата от Европейския съюз.

5-ти състав на Софийски районен съд, с председател Даниела Борисова, на 23 юни 2008 г. , от 9 часа, в зала 23, ще разгледа на трето заседание наказателно дело от общ характер, заведено срещу Асен Друмев (бивш шеф на ДФ “Земеделие”), по обвинение за престъпление по служба.

От 11.00 ч. в София прес започва пресконференция на Национален център по наркомании.

На 23 юни 2008 г. от 09:00 часа в зала 10 на Военномедицинската академия ще се проведе редовно заседание на Събранието на представителите на Националната здравноосигурителна каса. В 12:00 часа след приключване на събранието ще се проведе брифинг.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и Европейският институт организират конференция за представяне на приоритетите на френското председателство на Европейския съюз. Форумът ще бъде на 23 юни, понеделник, от 10.00 часа в хотел “Шератон”. Френският посланик Етиен дьо Понсен ще бъде специален гост на събитието. Франция поема председателството на ЕС на 1 юли от Словения. На състоялия се преди дни европейски Съвет по общи въпроси и външни отношения бе одобрена 18-месечната програма на следващите три председателства на ЕС, с цел приемственост и прозрачност на процеса на вземане на решения в Общността.

Изпълнителният директор на „Овергаз Инк.” Сашо Дончев ще участва в кръгла маса на тема „Правата на потребителите на ютилити услуги”. Събитието се организира от списание „Ютилитис” и ще се проведе на 23 юни 2008 година от 11.30 часа в зала „Средец” на столичния хотел „Шератон.”

Видео-пресконференция с участието на ръководителя на департамента за външноикономически връзки на «Газпром» Станислав Циганков на тема: «Южният поток. Енергийното сътрудничество със страните от Балканския полуостров»
ще се състои на 23 юни, понеделник, в 13.00 часа в cградата на «Регус» София Сити Уест - бул. «Тотлебен» 53-55, етаж 3, зала «Берлин».

По покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински на официално посещение в България е делегация на Народното събрание на Социалистическа република Виетнам, водена от председателя на парламента Нгуен Фу Чонг. На 23 юни в 9.00 часа, председателят на Народното събрание Георги Пирински ще посрещне официално Нгуен Фу Чонг пред паметника на “Незнайния воин”. Нгуен Фу Чонг ще поднесе венец на паметника. В 9.30 часа, в зала “Запад” на Народното събрание ще бъде официалната среща на Георги Пирински с председателя на Народното събрание на Виетнам и водената от него делегация. В 10.30 ч. ще има изявление за медиите. В 11.15 часа председателят на парламента и председателят на Народното събрание на Виетнам ще открият бизнес-форум, организиран от Българската търговско-промишлена палата. В 12.00 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще се срещне с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Фу Чонг.

Министър-председателят Сергей Станишев ще проведе работен обяд с председателя на Народното събрание на Социалистическа република Виетнам Нгуен Фу Чонг.

Днес е официалното откриване на „Bulgarche Music Cafe” в град Варна – от 20.00 часа, Mall Varna, ет.3

Министърът на земеделието и храните ще вземе участие в заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 23-24 юни 2008 г. в град Люксембург. На заседанието ще се разгледа проект на Меморандум за развитието на аквакултурите в Европа по предложение на Франция, който България ще подкрепи. Меморандумът ще изгради основа за сътрудничество между подкрепилите го държави-членки и предприемане на действия за развитието на интегрирана европейска политика в областта на аквакултурите, целяща положително социално и екологично въздействие.

На 23 юни 2008 г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще направи официално посещение в Босна и Херцеговина. В рамките на визитата той ще проведе срещи с министър-председателя Никола Шпирич, с членовете на Председателството на Босна и Херцеговина и с министъра на външните работи Свен Алкалай. По време на разговорите ще бъдат обсъдени въпроси от двустранните отношения, регионалното сътрудничество, европейската и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, съобщиха от пресцентъра на МВнР. По-късно министър Калфин ще посети база “Бутмир”, където ще се срещне с българския военен контингент. Той ще разговаря и с генерал-майор Игнасио Мартин Виялаин, командващ EUFOR.

На 23 юни 2008 г. за трета поредна година служителите от българската държавна администрация ще отбележат своя професионален празник. По случай празника Министерството на държавната администрация и административната реформа организира коктейл от 18.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна”. На него са поканени министри, посланици, народни представители, областни управители, главни секретари и представители на различни структури на държавната администрация, медии и неправителствени организации. На официалното събитие по традиция министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи отличия за принос в модернизирането на държавната администрация.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Съвместния технически секретариат по Програма ФАР, гр. Перник организират информационна кампания по Схема за безвъзмездна финансова помощ “Дейности от типа хора за хора” и “Интегрирана схема за устойчиво развитие” по Програмата за “Добросъседство” 2006 между Република България и Република Сърбия. Кампанията ще се проведе на 23-ти юни 2008 г., от 13:00 ч в гр. Перник, площад "Кракра" 1, в сградата на Общински дворец на културата малка зала.

Най-дългото послание срещу рака на гърдата, в кампанията на AVON "От любов към живота" ще бъде представено от 12.00ч., гр. София, Гранд Хотел София, зала "София" и в гр. Варна, Хотел Голдън Тулип, зала "Дали".

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3961 |19.06.2008 Предстоящо на 20 юни . 0| 4171 |18.06.2008 Предстоящо на 19 юни . 0| 3821 |17.06.2008 Предстоящо на 18 юни . 0| 3952 |16.06.2008 Предстоящо на 17 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads