Реклама / Ads
0| 4081 |06.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 октомври

.
Президентът се среща със специалния пратеник на САЩ по Евразия и енергийна сигурност посланик Бойдън Грей; обсъждат последния доклад-преглед на Световна банка за българската съдебна система; седмица по безопасност на движението на децата по пътищата започва в София.
 

 

В 11.30 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще се срещне със специалния пратеник на САЩ по Евразия и енергийна сигурност посланик Бойдън Грей. Предвидена е възможност за снимки в началото на срещата.

В 9.00 часа в Чешкия клуб в България вицепрезидентът Ангел Марин ще присъства на открит форум на тема “Превенцията – необходимо условие за устойчива околна среда”. Форумът се провежда под патронажа на вицепрезидента.

Кметът на София Бойко Борисов ще представи в 10.30 ч. подробности около разкрития днес опит за незаконна сделка с терен от 14 декара в ж.к. „Стрелбище”.
За установеното нарушение Борисов изпрати сигнал до градския прокурор Николай Кокинов. Брифингът ще се състои в Официалната зала на Столична община.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще открие от 9.00 ч. в хотел „Шератон”, зала „Средец”, обсъждането, посветено на последния доклад-преглед на Световна банка за българската съдебна система. Основните заключения и препоръки на доклада, озаглавен „БЪЛГАРИЯ: Ресурси за функционирането и отчетността на съдебната система (преглед на публичните разходи и институциите на съдебната система, 2008 г)”, ще бъдат публично оповестени утре пред представители на правителството, съдебната система и експерти от Европейската комисия. Презентации ще направят Амитхаба Мукерджи, водещ специалист „Публичен сектор” и автор на доклада, Стела Илиева, старши икономист в офиса на Световна банка, както и д-р Пим Албертс, специален съветник в Европейската комисия за ефективност на съдебната система.

Седмица по безопасност на движението на децата по пътищата започва в София. Проявата се организирана от Столична община – район „Сердика”, TOYOTA, 3М и Сonsulteam HumanCapital. Стартът на инициативата ще бъде даден утре в 10.30 ч. в градинката „Алжир” (до бул. „Христо Ботев”) от кмета на район „Сердика” Тодор Кръстев, който е и ръководител на проекта.

На паркинга, който се намира в непосредствена близост до ГКПП “Дунав мост”, ще се проведе втора акция в рамките на националната кампания „Без ТИР-тероризъм в моите почивни дни”, организирана от Движението за обновление на българските региони и общини - Д.О.Б.Р.О. Акцията ще започне в 11ч. Там независимият народен представител и председател на Д.О.Б.Р.О. Светослав Спасов ще раздава на шофьорите на ТИР-ове, които влизат в България, възглавнички и одеяла, с послания да си почиват редовно, спазвайки европейските изисквания, и да не шофират рисковано, като се превръщат в кошмар за движението по пътищата.

 

Националният съвет на Съюза на демократичните сили ще проведе заседание от 10ч. Заседанието ще се проведе в парк-хотел „Москва”, зала „Киев”. Пресконференцията ще бъде от 13.00 часа.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин от 10.30 ч. в МВнР ще проведе среща със специалния пратеник на САЩ по Евразия и енергийна сигурност Бойдън Грей. Посещението на американския представител у нас е във връзка с нарастващия интерес от много държави към енергийната политика на Република България. Той ще проведе консултации по инициативата на българския президент Георги Първанов за провеждане на Среща на най-високо равнище в България през април 2009 г. по въпросите на европейската енергийната сигурност и газови проекти за Европа.
Фоторепортери ще могат да заснемат началото на срещата.
Утре министър-председателят Сергей Станишев ще има работна среща със специалния пратеник на САЩ по Евразия и енергийна сигурност посланик Бойдън Грей.

Коалицията от 30 неправителствени организации «За да остане природа в България» и «Граждани за Рила» организират национално шествие
«Събуди се! Вдигни шум за природата». Шествието ще се проведе на 7 октомври 2008 г., вторник, от 19 часа, от пилоните на НДК и ще завърши на езерото Ариана на входа на Борисовата градина. Шествието ще премине по централните софийски улици. Целта му е да обърне внимание върху продължаващото унищожение на природата на България. Освен в София шествие ще се проведе в същия ден и във Варна. То ще започне от пл. „Независимост” (Шадраваните до Операта) в 18,30 часа.

Първа инвестиционна банка ще представи колекции от златни монети в столичния клуб “Ялта”. Монетите са изработени от Монетния двор на Нова Зеландия. Първата колекция е от 2 златни монети (1/4 и 1/25 унция) с изображения на легендарния кораб „Баунти”. Втората колекция е от 2 златни и една сребърна монета от по една унция с частично позлатяване. Специално за презентацията ще гостуват главният мениджър на Новозеландския монетен двор Марк Сътън и управляващият директор г-н Гари МакНаб.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе редовният седмичен брифинг за медиите. Ще бъде представена организацията и протичащата подготовка на партията за Четвъртия конгрес на НДСВ, който ще се проведе на 18 октомври в Габрово.По-късно през деня ще се проведе и срещата на Парламентарната група на партията.

Архитектът на чилийската пенсионна система на Хосе Пинера ще даде пресконференция от 10ч.

Клаус Сьоренсен, Генерален директор на Генерална дирекция "Комуникации" на Европейската комисия ще бъде на посещение в България на 7 и 8 октомври 2008 г. В програмата на Клаус Сьоренсен са включени срещи със Соломон Паси, председател на Комисията по външни отношения на Народното събрание, съветници от кабината на Министър-председателя, с Гергана Грънчарова, Министър по европейските въпроси, с представители на гражданското общество – български и международни неправителствени организации.

Посланикът на Франция в България, г-н Етиен дьо Понсен, ще връчи отличителните знаци “Кавалер на Почетния легион” на Надежда Михайлова, депутат, зам.-председател на Народното събрание на България и бивш министър на външните работи, във вторник 7 октомври от 18 ч. в Резиденцията на Франция (ул. Оборище 27).

Президентът на Кипър, който е на официално посещение в България, ще открие семинар на тема: „Кипър – международен бизнес и професионален център” в сградата на Българска търговско-промишлена палата, зала на 2 етаж в 10,30ч. От 10,45ч. ще се състои официално откриване на кипърското участие в инициативата на посолството на Кралство Холандия “Поезия на стената”. Пред сградата на община “Лозенец”, бул. “Фр. Нансен” и бул. “В. Левски”. В събитието ще вземе участие и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

 

В Зала „Йерусалим” на Еврейския Народен дом  на 7 октомври от 18ч. ще се проведе Тържествена вечер 100 години Арманд Барух. Събитието е организирано от Съюза на българските писатели и Организация на евреите в България „Шалом”.

В Историческия музей от 11ч. ще се проведе пресконференция, организирана от община Пловдив и Исторически музей-Пловдив по повод организирането на кампания под надслов „Паметта на Пловдив”
. Целта на кампанията е издирването и популяризирането на спомени, снимки, документи и вещи, свързани с историята на Пловдив. Конкурсът ще приключи на 16 януари 2009г.- Денят на освобождението на Пловдив от турско владичество. В него могат да се включат всички ученици и студенти от Пловдив.

Център за Либерални Стратегии: Семинар „Стопанска (социална) България: Бъдещето през културата на миналото” и Център за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” (ул. “Любен Каравелов” 15) представят на 7 октомври (вторник) от 17.30 ч. в зала „Пеша Николова” семинар на тема Български правни метаморфози – между етатисткия и либералния полюс. Три типологични социално-икономически случая: 1878-1944 г., 1944-1989 г. и 1989-2006 г.

В Базиликата „Св. София” ще се проведе панихида по повод две години от убийството на руската журналистка Анна Политковская от 11,30ч. Панихидата е организирана от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, след панихидата от 12, 00 ч. ще се състои протест пред „Дом на Москва в София” (ул. “Раковска” № 92), на площад-триъгълен пред паметника на Иван Вазов и ДСК.

Министърът на финансите ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Люксембург.

Във Варна ще бъде открита Националната конференция с международно участие “Хуманизъм и прагматизъм в образованието на ХХІ век” на тема “Оптимизация, оценяване, децентрализация – научни, образователни, иновационни аспекти”. Събитието ще бъде открито от 9ч. и ще се състои в МДУ „Фредерик Жулио- Кюри”

В зала “Архиви” на Държавна агенция “Архиви” от 17 часа ще се състои тържественото честване на 30-годишнината от създаването на първия български изследователски институт зад граница БИИА. Тържеството ще бъде на 7 октомври. Ще бъде представен и юбилейният сборник на Института “Австрия и България 1878-1908 г. История и съвременност”. Честването е организирано със съдействието на Дружеството “Приятели на Дом Витгенщайн”, Посолството на Австрия и Австрийската библиотека в София.

Регионален форум по киберсигурност за страните от Европа и Организацията на независимите държави (ОНД
) започва от утре, 7 октомври до 9 октомври 2008 г. в София. Организатори на проявата са Международният съюз по далекосъобщения (МСД) и Европейската агенция за мрежова сигурност (ENISA). Държавната агенция за информационни технологии и съобщения е домакин събитието. Повече от 150 ръководители и експерти ще участват в дискусиите, посветени на управлението на процесите, свързани с киберсигурността и защитата на информационната инфраструктура в национален, регионален и международен план. Официалното откриване на форума е от 9 часа на 7 октомври в хотел „Метрополитен” бул. „Цариградско шосе” 64. Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков ще приветства участниците от името на домакините, а Сами Ал Башир, директор на Бюрото за развитие на Международния съюз по далекосъобщения - от страна на организаторите.

От 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб София прес ще се проведе редовната седмична пресконференция на на партия „Българска нова демокрация”. По време на брифинга БНД ще представи мерки за предотвратяване на икономическа и финансова криза в страната. Участници в пресконференцията ще са председателят на БНД Николай Свинаров, неговите заместници Лидия Шулева и доц. Борислав Великов, както и Светлин Лисичков, член на Централния изпълнителен съвет на партията.

На 7 октомври от 16 до 19 часа в район „Младост” ще се състои първата благотворителна дарителска акция под наслов „Помощ за бедните и бездомни хора”. Пред 25-о ДКЦ /поликлиниката/ жителите на района могат да донесат топли дрехи, обувки, храна, стари мобилни телефони и да дарят средства за нуждаещите се. На бедните бездомни българи ще бъде раздадена топла и пакетирана храна. Акцията протича под патронажа на кмета на район „Младост” г-н Петко Дюлгеров с участието на районната администрация, 25-о ДКЦ и Хомлес Амнести – България.

Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев ще даде пресконференция от 11ч в централата на КТ „Подкрепа”. Темите на пресконференцията са: 7 октомври – Световен ден за Достоен труд. Борбата на българите за излизане от мизерията, блатото на корупцията, за достоен живот и достойно членство в ЕС. Позицията на КТ „Подкрепа” относно промените в Кодекса на труда, позволяващи пренаемане на работна сила през лишаването й от трудови и социални права.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев” ще участва в тържественото откриване на новата учебна година на Медицинския факултет на СУ „Климент Охридски. Тържеството ще се проведе в Университетска болница „Лозенец” от 11ч. Министър Евгений Желев и ректорът на университета проф. д-р Иван Илчев ще връчат студентските книжки на първокурсниците във факултета, а по-късно ще открият обновения блок на Катедрата по „Анатомия и хистология” на Медицинския факултет.

"Витоша ски" АД Ви кани на официална пресконференция на тема „Витоша за децата ни". Заповядайте на 07.10.08, от 11:30 часа, в прес клуб БТА. На пресконференцията участие ще вземат: г-н Георги Бобев – предстедател на УС на Витоша ски АД; г-н Костадин Костадинов – изпълнителен директор на Витоша ски АД; Явор Каролев – Планинска спасителна служба.

От 11:30 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

ИА „Морска администрация”, Военно-морските сили, Гранична полиция и Гражданска защита ще дадат съвместна пресконференция. Тя ще се проведе утре, 7 октомври, от 13.00 часа в Заседалната зала на Дирекция "Морска Администрация - Варна", бул. Приморски 5. На пресконференцията ще бъдат представени общите действия на институциите в операцията по търсенето и спасяването на екипажа на потъналия на 27 септемри т.г. кораб „Толстой”.

В сградата на Националната здравноосигурителна каса ще се проведе пресконференция на тема: Ход на преговорите за НРД 2009 и действията, които институцията предприема, за гарантиране на качеството на медицинското обслужване през следващата година, от 10ч. В пресконференцията ще участват: д-р Емил Райнов, председател на УС на НЗОК; д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК; Жени Начева, директор на дирекция „Бюджет и финансови параметри” в НЗОК.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4198 |05.10.2008 Предстоящо на 6 октомври . 0| 3894 |01.10.2008 Предстоящо на 2 октомври . 0| 4254 |30.09.2008 Предстоящо на 1 октомври . 0| 4053 |29.09.2008 Предстоящо на 30 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads