Реклама / Ads
0| 4281 |22.03.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 март

.
Премиерът Станишев посещава патриарх Максим; Станишев се среща и със столичния партиен актив и с ръководството на Градския съвет на БСП-София; протестират работещите по „Автомагистрала Черно море”.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще посети Негово Светейшество патриарх Максим. Срещата ще се проведе в сградата на Софийската митрополия.

От 9.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне двудневна международна конференция на тема: "Промените в труда: социална сигурност и социален диалог". Форумът, организиран от УНСС под патронажа на ректора проф. Борислав Борисов, е в рамките на европейския интегриран проект "Ресурси, права и потенциални възможности: в търсене на социалните основи за Европа" .

В зала „София” председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще се срещне със столичния партиен актив и с ръководството на Градския съвет на БСП-София. На срещата ще присъстват председателят на ГС на БСП-София Румен Овчаров, групата общински съветници на партията в СОС, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, министърът на здравеопазването Евгений Желев, депутати от ПГ на Коалиция за България и депутатът от групата на ПЕС в ЕП Илияна Йотова.

Състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу украинеца Алексей Кичатов
. Кичатов е обвиняем по член 116 от Наказателния кодекс за убийството на своя сънародник Юрий Кутепкин. Делото ще се гледа от 11.00 часа в Софийски градски съд.

От 11.00 до 13.30 ч, в зала 11 на НДК ще се проведе четвъртият от серията тематични дебата между представителите на бизнеса и политическите сили, в контекста на предстоящите избори за национален и Европейски парламент. Четвъртият дебат е на тема „Взаимодействие между законодателната, изпълнителната и съдебните власти: сива икономика, конфликт на интереси, корупция, регулаторни режими, административна недостатъчност, електронизация на административните услуги”.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и кметът на Столична община Бойко Борисов ще проверят на място ефективния старт на изграждането на отсечката: бул. „Патриарх Евтимий" – НДК – бул. „Черни връх", от проекта за разширение на софийското метро
. Събитието ще се състои от 12.30 часа. Проверката ще бъде извършена на строителната площадка на обекта до х-л “Хемус”, кръстовището на бул. „Черни връх” и бул. „Арсеналски”, където започва изграждането на стартовата шахта, от която ще се строи метротунелът.

Германският евродепутат Ребека Хармс ще даде пресконференция от 11 ч. в пресклуба на БТА. Тя ще бъде на посещение в България от 21 до 23 март. Целта на посещението ще бъде детайлно запознаване с проекта АЕЦ „Белене“.

Пресконференция ще даде Политическа партия Българска нова демокрация от 11.00 часа в София прес. Ще бъдат коментирани актуалните обществено – политически въпроси в България. Ще участват Николай Свинаров - председател на БНД, доц. Борислав Великов - зам.-председател, доц. Атанас Щерев - председател на Контролния съвет, Петя Гегова - член на Централния изпълнителен съвет на партията

Национална асоциация на млекопроизводителите ще даде пресконференция в БТА от 13.00 часа.

Пресконференция във връзка с благотворителна изложба под наслов "Да спасим Емо с изкуство"
организират в БТА от 12.00 часа.

На 23 март 2009 г., от 10,30 ч. е насрочено съдебно заседание по гражданско дело на Окръжен съд Пловдив, образувано по искова молба на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария Луиза Хробок срещу Държавата, за собственост на недвижим имот – т.нар. Двореца „Кричим”.

В Младежки дом - гр. Пазарджик от 14,30 часа, ще се състои Празник на училищната униформа, представен от учениците на Професионална гимназия по облекло. На него те ще „разкажат”стъпка по стъпка за своя Проект „Единни и различни с униформи”, ще представят творческото ателие за избор на своята униформа.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Варна. От 10:00 часа във Фестивалния и конгресен център министър Василев ще открие форума за студентски стаж и кариера „Кариери 2009 – добра кариера, добър живот”. От 12:15 часа министър Василев ще посети СОУ „Д-р Иван Шишманов” за деца с увредено зрение, за да поздрави участниците в Първия централизиран конкурс за хора с трайни увреждания. В 14:30 часа в зала „Одесос” на Регионалния исторически музей във Варна министър Василев ще се срещне с четирите варненски семейства, които ще получат спечелените средства от участието му в предаването „Стани богат”.

Работещите в „Автомагистрала Черно море” излизат на протест пред сградата на Областната управа в Шумен
от 11.00 ч. с искания за превеждане на дължимите суми, изработени от колектива на дружеството.

Периодът от 23 до 25 март е обявен за дни на отворени врати по решение на камара на строителите – областно представителство Бургас
. В офиса на ул.”Шейново”№3 ще бъдат приемани сигнали и жалби за действия или бездействие от страна на фирми- членки на организацията.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва в заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие в Брюксел. В рамките на заседанието ще бъде обсъдено състоянието на пазара на мляко в Общността.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще бъде на официално посещение в Китайската народна република в периода 23-25 март 2009 г.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4388 |19.03.2009 Предстоящо на 20 март . 0| 4248 |18.03.2009 Предстоящо на 19 март . 0| 4076 |17.03.2009 Предстоящо на 18 март . 0| 3953 |16.03.2009 Предстоящо на 17 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads